Breaking news

INTIME NEWS
A

Δεν θα συμμετάσχουν στα ψηφοδέλτια της Νέας Δημοκρατίας η Μαρία Σπυράκη, η Σοφία Νικολάου και ο Θέμης Χειμάρας για τις προσεχείς εκλογές του 2023, σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, κ. Γιάννη Οικονόμου.

Ειδικότερα, όπως ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών, «το θέμα έχει κλείσει».

Ωστόσο, ο κ. Οικονόμου απαντώντας σε σχετική ερώτηση για τον αναπληρωτή υπουργό Ανάπτυξης, κ. Νίκο Παπαθανάση, είπε πως: «θα είναι κανονικά υποψήφιος στις εκλογές»

Ερωτηθείς αν ο τέως υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Αχ. Καραμανλής θα είναι υποψήφιος βουλευτής, σημείωσε πως έχει απαντήσει για το ζήτημα στο παρελθόν και συμπλήρωσε: «Κάντε υπομονή μέχρι την ανακοίνωση των ψηφοδελτίων».

Υπενθυμίζεται ότι πηγές της ΝΔ ήδη είχαν διαμηνύσει πως η κ. Νικολάου δεν θα ήταν τελικά στο γαλάζιο ψηφοδέλτιο της Εύβοιας, μετά την έρευνα της Οικονομικής Εισαγγελίας σχετικά με το θέμα των αναθέσεων στις οποίες είχε προβεί ως επικεφαλής της Γενικής Γραμματείας Αντεγκληματικής Πολιτικής, με αφορμή τόσο τις καταγγελίες περί ζημιάς του Δημοσίου όσο και με τα προκαταρκτικά συμπεράσματα πορίσματα ελεγκτών του ΣΔΟΕ.

Οι ενέργειες της κ. Νικολάου είχαν καταγγελθεί από τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Παύλο Πολάκη ο οποίος αναφέρεται σε ζημιά του Δημοσίου που φθάνει τα 2 εκατομμύρια ευρώ και αφορά την περίοδο της πανδημίας.

Ο κ. Πολάκης είχε υποστηρίξει, επίσης, ότι η κ. Νικολάου μετά τις απευθείας αναθέσεις, απέκτησε οικόπεδο με διώροφη κατοικία στο παλιό Ψυχικό έναντι αναγραφόμενου, όπως αναφέρει, τιμήματος 850 χιλιάδες ευρώ και πραγματικής αξίας 1,5 εκατομμυρίου ευρώ. Σύμφωνα με τον βουλευτή, η επίμαχη κατοικία ανακαινίστηκε, έναντι ποσού τουλάχιστον 350.000 ευρώ.

Ενώ η κομματική ιδιότητα της κ. Σπυράκη είχε ανασταλεί από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη μέχρι να ολοκληρωθεί η έρευνα της υπόθεσης για την οποία ελέγχεται από την Ευρωπαϊκή Εισαγγελία και μέχρι τότε είχε προαναγγελθεί ότι δεν θα ήταν τελικά υποψήφια στην Α Θεσσαλονίκης.

Η άρση της ασυλίας της γαλάζιας ευρωβουλευτή αφορούσε, αλλά τη διαχείριση της αμοιβής και συγκεκριμένα του επιπλέον επιδόματος του διαπιστευμένου κοινοβουλευτικού βοηθού της. Καθώς δε η έρευνα της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας δεν έχει ολοκληρωθεί, ισχύει η απόφαση για αναστολή της υποψηφιότητας της κ. Σπυράκη.

Όσο για τον κ. Χειμάρρα, υπενθυμίζεται ότι είχε παραιτηθεί από το βουλευτικό του αξίωμα μετά την αποκάλυψη ότι η εταιρεία του έπαιρνε δουλειές από το δημόσιο.

Ο κ. Χειμάρας επιβεβαίωσε ουσιαστικά ότι η εταιρεία του έπαιρνε δουλειές από το δημόσιο, αλλά διέψευσε τα ποσά που ανέφερε το σχετικό δημοσίευμα της Documento, ενώ με δήλωση του, την οποία διένειμε και κεντρικά η ΝΔ, ανακοίνωσε ότι ολοκληρώθηκε η διαδικασία αποχώρησης του από την εταιρεία, με τη μεταβίβαση των μεριδίων στους εργαζόμενους και συνεργάτες του. Στη συνέχεια όμως οδηγήθηκε στην παραίτηση ώστε να μην επαναληφθεί για τη ΝΔ ένα νέο σίριαλ α λα Πάτση. Είχε πάντως επίσης εξαρχής διαμηνυθεί πως δεν θα ήταν εκ νέου υποψήφιος, πράγμα που επιβεβαίωσε σήμερα ο κ.Οικονόμου. 

Υπενθυμίζεται τέλος, πως σύμφωνα με δημοσίευμα, ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης & Επενδύσεων, κ. Νίκος Παπαθανάσης πέτυχε «κούρεμα» οφειλών του προς τράπεζα κατά 96,5%».

Ειδικότερα, σύμφωνα με το δημοσίευμα του Documento, ο κ. Παπαθανάσης όφειλε 1.458.548,29 ευρώ, από το 2015, λόγω της σύμβασης ανοικτού αλληλόχρεου λογαριασμού που είχε υπογράψει ως εγγυητής. Έτσι, με τους τόκους υπερημερίας, το συνολικό οφειλόμενο ποσό είχε φτάσει στα 2,065 εκατ. ευρώ.

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις