Breaking news

Μητσοτάκης - Τσίπρας
A

Τον «ασκό» των παροχών και τον επιδομάτων έχει ανοίξει για τα καλά ο πρωθυπουργός, λίγες ημέρες πριν από την κρίσιμη Κυριακή της 21ης Μαΐου. Οι επερχόμενες εκλογές έχουν κάνει τον πρωθυπουργό να «τάζει» αυξήσεις στους μισθούς, βάζοντας ιδιαίτερα στο κάδρο τους δημόσιους υπαλλήλους, καθώς και νέα «κουπόνια» (pass) και μειώσεις σε φόρους.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξης Τσίπρας, κάνει λόγο για παιχνίδια εξουσίας και αθέμιτους τρόπους, ενώ η χώρα οδεύει προς τις εκλογές.

Οι υποσχέσεις Μητσοτάκη

Χτες, ο κ. Μητσοτάκης, κατά τη συζήτηση στα Ναυπηγεία της Ελευσίνας, προχώρησε σε τρεις νέες προεκλογικές εξαγγελίες. Ειδικότερα, ο πρωθυπουργός υποσχέθηκε πως αν ξαναβγεί η Νέα Δημοκρατία, τότε: 

  • Θα θεσμοθετηθεί το Youth Pass με ενίσχυση 150 ευρώ κατ' έτος για κάθε νέο που ενηλικιώνεται (18 και 19 ετών, περίπου 200.000 δικαιούχοι ετησίως) για πολιτιστικές, τουριστικές δραστηριότητες και μεταφορές. 
  • Θα μειωθεί ο ΕΝΦΙΑ κατά 10%, αλλά μόνο για κατοικίες που ασφαλίζονται για το σύνολο του έτους για φυσικές καταστροφές. 
  • Θα αναμορφωθεί το μισθολόγιο δημοσίων υπαλλήλων (ενιαίο μισθολόγιο και ειδικά μισθολόγια) με έμφαση στους χαμηλόμισθους, όσους έχουν θέσεις ευθύνης, αλλά και στους γονείς με αύξηση της οικογενειακής παροχής για όσους έχουν παιδιά δηλαδή από 50 ευρώ στα 70 ευρώ για όσους έχουν ένα παιδί, από 70 ευρώ για τα δυο παιδιί σε 120 ευρώ και από 120 ευρώ στα τρία παιδιά στα 170, με σκοπό την εφαρμογή από 1η Ιανουαρίου 2024. 

Η απάντηση Τσίπρα

Τις προεκλογικές υποσχέσεις τις τελευταίας στιγμής δεν άφησε ασχολίαστες ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξης Τσίπρας, χτες, κατά τη διάρκεια διακαναλικής συνέντευξης που έδωσε σε δημοσιογράφους της Περιφερειακής Τηλεόρασης

Ειδικότερα, ο Αλέξης Τσίπρας σχολίασε με νόημα πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης «χάνει και μέσα στον πανικό κάνει αλλαγές». Πρόσθεσε καυστικά πως οι αξιωματούχοι της Ν.Δ. «είναι ικανοί την παραμονή των εκλογών, την Παρασκευή, να εμφανίσουν και μία τρίτη εκδοχή. Κατά τα άλλα είναι ο ΣΥΡΙΖΑ που δεν έχει πρόγραμμα».

«Δεν είμαστε όλοι το ίδιο»

Καλώντας τους πολίτες να ψηφίσουν ΣΥΡΙΖΑ στις κάλπες, ο Αλ. Τσίπρας τόνισε πως «δεν είμαστε όλοι το ίδιο, στις εκλογές θα κριθεί αν θα έχουμε Μητσοτάκη ή αλλαγή». 

Στο σημείο αυτό έκανε ιδιαίτερη αναφορά στους νέους «που δίνουν πανελλαδικές εξετάσεις και ο Κυριάκος Μητσοτάκης τους έβαλε ‘κόφτη’ και φτάσαμε στο σημείο 20.000 παιδιά κάθε χρόνο να μην μπαίνουν στα πανεπιστήμια», επαναλαμβάνοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα καταργήσει την Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής, θα ενισχύσει τα πανεπιστήμια και ότι θα προχωρήσει σε νέους διορισμούς εκπαιδευτικών.

Συνεχίζοντας σε ανάλογο ύφος, υπογράμμισε πως «δεν θα είναι το ίδιο αν εκλεγεί ο ΣΥΡΙΖΑ για τα δημόσια νοσοκομεία την επόμενη ημέρα», εξαπολύοντας πυρά κατά της κυβερνητικής αδιαφορίας για το σύστημα Υγείας. «Είναι δυνατόν να έχουμε έναν νοσηλευτή για 50 ασθενείς;» διερωτήθηκε  και δεσμεύθηκε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα ενισχύσει τη δημόσια υγεία. 

Μάλιστα, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης προέβη σε μια δυσοίωνη εκτίμηση για τη μεσαία τάξη, σε περίπτωση που παραμείνει στην εξουσία ο Κυρ. Μητσοτάκης, λέγοντας: «Δεν έχει σημασία αν είσαι αριστερός ή δεξιός αυτό που έρχεται για την μεσαία τάξη είναι λαίλαπα. Να είναι ανήσυχος αν βγει ο Μητσοτάκης γιατί δεν θα έχουμε μεσαία τάξη. Θα έχουμε μόνο πολύ φτωχούς ή πολύ πλούσιους».

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις