CLOSE

Breaking news

Τσίπρας εκλογες
A

Στις κάλπες προσήλθαν οι πολιτικοί αρχηγοί, όπου εξερχόμενοι έκαναν δηλώσεις και έστειλαν το μήνυμα τους για τις εθνικές εκλογές. 

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ψήφισε στην Κηφισιά, ενώ ο Αλέξης Τσίπρας στην Κυψέλη. Ο Νίκος Ανδρουλάκης ψήφισε στην ιδιαίτερη πατρίδα του, στην Κρήτη και ο Δημήτρης Κουτσούμπας στην Λαμία. Ο Γιάνης Βαρουφάκης ψήφισε στο Πέραμα.

Αναλυτικά οι δηλώσεις των πολιτικών αρχηγών:

Κυριάκος Μητσοτάκης

«Ψηφίζουμε για το μέλλον μας για υψηλότερους μισθούς, καλύτερες δουλειές και σύστημα υγείας, μικρότερες ανισότητες στην κοινωνία και ισχυρή πατρίδα με προστατευμένα σύνορα», δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης από το έβδομο δημοτικό σχολείο Κηφισιάς, όπου άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα.

Αλέξης Τσίπρας

Στο 27ο και 30ο δημοτικά σχολεία στην Κυψέλη ψήφισε ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία Αλέξης Τσίπρας.

Εξερχόμενος από το εκλογικό τμήμα δήλωσε:

« Κατ΄αρχάς να πω Χρόνια Πολλά στους εορτάζοντες. Στους Κωνσταντίνους τις Κωνσταντίνες, τις Ελένες. Ας ελπίσουμε σήμερα το βράδυ να γιορτάζει μαζί τους και ο ελληνικός λαός. Γιατί σήμερα είναι μία ημέρα ελπίδας. Οι πολίτες έχουν σήμερα τη δυνατότητα να γίνει πράξη το πλειοψηφικό αίτημα να αλλάξει πορεία η χώρα. Να αφήσουμε πίσω μια σκληρή δύσκολη τετραετία ανισοτήτων, αδικίας, αισχροκέρδειας εργασιακής ανασφάλειας, πλειστηριασμών, αναξιοπρέπειας για τους συνταξιούχους, στοχοποίησης για τους νέους ανθρώπους. Να αφήσουν πίσω τους μια κυβέρνηση αλαζονική που δεν νιώθει τις ανάγκες των πολλών και να ανοίξουν το δρόμο για μια κυβέρνηση προοδευτικής συνεργασίας σε ένα πρόγραμμα κοινωνικής δικαιοσύνης. Για να υπάρξει ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο. Μια κυβέρνηση η οποία θα έχει νέα πρόσωπα κυρίως όμως νέο ήθος και ύφος διακυβέρνησης. Η αλλαγή είναι σήμερα στα χέρια του λαού μας».

Νίκος Ανδρουλάκης

Στο Αρκαλοχώρι Κρήτης, στο 431 εκλογικό τμήμα, προσήλθε λίγο πριν από τις 10:00 για να ασκήσει το εκλογικό του δικαίωμα ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής Νίκος Ανδρουλάκης.

Κατά την αποχώρησή του έκανε την εξής δήλωση

«Ήρθε η ώρα του κυρίαρχου ελληνικού λαού. Καλώ κάθε Ελληνίδα και κάθε Έλληνα με ελπίδα και με αισιοδοξία να στηρίξει τη νέα προσπάθεια που κάνουμε. Και δεσμεύομαι ότι θα αγωνιστώ με όλες μου τις δυνάμεις για ένα ισχυρό κοινωνικό κράτος που θα μειώσει τις ανισότητες. Με δημόσια υγεία, δημόσια παιδεία, με ίσες ευκαιρίες για όλα τα ελληνόπουλα και βέβαια μια βιώσιμη ανάπτυξη που θα σέβεται το περιβάλλον και τον άνθρωπο. Τους καλώ να γυρίσουν την πλάτη στην τοξικότητα, στη διχόνοια. Να γυρίσουν την πλάτη σε όσους περιφρονούν τα πραγματικά τους προβλήματα. Σε όσους τα κάνουν όλα μόνο για την εξουσία. Είναι ικανοί να γίνουν ικέτες των ψήφων της Χρυσής Αυγής. Κι από την άλλη να στήσουν ένα παρακράτος εις βάρος της Δημοκρατίας και του ελληνικού λαού. Σήμερα ήρθα εδώ να ασκήσω τα εκλογικά του δικαιώματα στον τόπο καταγωγής μου στο Αρκαλοχώρι για να υπογραμμίσω πιο είναι το επιτελικό κράτος του κυρίου Μητσοτάκη. Ήταν ένα περίβλημα του χάους και του πελατειασμού. Και αυτό από το ότι δύο χρόνια μετά το σεισμό εδώ οι πολίτες του Αρκαλοχωρίου συνεχίζουν να ζουν κάτω από δραματικές συνθήκες στα κοντέινερ. Γι΄αυτό λοιπόν ελληνικέ λαέ σου αξίζουν πολύ περισσότερα και είμαστε εδώ στη νέα αυτή προσπάθεια να σου τα προσφέρουμε»

Δημήτρης Κουτσούμπας

Στη γενέτειρα του, τη Λαμία, άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα λίγο μετά τις 10 το πρωί, ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας. Ο Δ. Κουτσούμπας προσήλθε στο 152ο εκλογικό τμήμα της Λαμίας,στην πρώην Παιδαγωγική Ακαδημία,συνοδευόμενο από κομματικά στελέχη της περιοχής.

Μετά την άσκηση του εκλογικού δικαιώματος ο κ.Κουτσούμπας αφού ευχήθηκε «χρόνια πολλά για κάθε Κωνσταντίνο κάθε Κωνσταντίνα κάθε Ελένη, σ΄ όλη την Ελλάδα» τόνισε: «Ο ελληνικός λαός τα έχει δοκιμάσει όλα. Ειδικά την τελευταία δεκαετία τα έχει δει όλα. Πλέον έχει αποκτήσει μια μεγάλη, μια τεράστια πείρα.

Εμείς τον καλούμε σήμερα να έρθει να ψηφίσει, να πάει στις κάλπες και να ψηφίσει δυναμώνοντας ενισχύοντας το ΚΚΕ που θα είναι η δύναμη για να είναι δυνατός ο ίδιος ο Ελληνικό λαός την επόμενη μέρα.»

Γιάνης Βαρουφάκης

Από το Πέραμα, όπου άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα, ο επικεφαλής του ΜέΡΑ25-Συμμαχία για τη Ρήξη Γιάνης Βαρουφάκης, προέβη αμέσως μετά στην εξής δήλωση: «Μαγική στιγμή πίσω από το μπλε παραβάν, εξασφαλίζει μια ελπίδα τίποτε παραπάνω. Μια ελπίδα κυρίαρχης απόφασης του λαού μας μια φορά στα τέσσερα χρόνια. Τα λαϊκά εισοδήματα είναι λιγότερο από τα μισά από εκείνα που ήταν πριν από 13 χρόνια. Έχουμε "χάσει" σχεδόν ένα εκατομμύριο παιδιά που συνεχίζουν να φεύγουν στο εξωτερικό. Έχουμε δεκάδες χιλιάδες, για να μην πω εκατοντάδες χιλιάδες, που αυτή τη στιγμή δουλεύουν σε συνθήκες γαλέρας στη Ρόδο, στην Κρήτη, στα τουριστικά θέρετρα. Στους οποίους η εξουσία έχει στερήσει το δικαίωμα που εγώ είχα σήμερα, να ψηφίσω. Παρόλ' αυτά η ελπίδα αυτή, πιστεύω, σήμερα να ευοδωθεί. Θα δώσει τη θέση της σε κάτι πιο στέρεο. Πάντως, μέχρι να τελειώσει η διαδικασία, καλές κάλπες σε όλες και όλους. Η Δημοκρατία είναι ατελής, κολοβή, αλλά είναι ό,τι καλύτερο μπορούσαμε να έχουμε. Θυσιάσθηκαν γενιές ολόκληρες, πρέπει να την κάνουμε πραγματική».

Απαντώντας σε ερώτηση για τα σενάρια της επόμενης ημέρας ανέφερε «πάντα η ζωή έχει Plan B» σημειώνοντας πως «δεν υπάρχουν αδιέξοδα, ιδίως στην πολιτική».

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις