CLOSE

Breaking news

Μητσοτάκης - Ερντογάν
A

Με «αστακό» μοιάζει σήμερα, Πέμπτη 7 Δεκεμβρίου, η Αθήνα, λόγω της επίσκεψης του τούρκου προέδρου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, για το Ανώτατο Συμβούλιο Συνεργασίας Ελλάδας - Τουρκίας.

Τα μέτρα ασφαλείας είναι δρακόντεια. Πάνω από 3.500 αστυνομικοί έχουν επιστρατευθεί για την επιτήρηση των δρόμων, ενώ ελεύθεροι σκοπευτές είναι τοποθετημένοι σε μεγάλα κτίρια της Αθήνας, όπου αναμένεται να περάσει ο Τούρκος πρόεδρος. Drones και ελικόπτερα επιτηρούν τον εναέριο χώρο, ενώ σε επιφυλακή είναι και η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία.

Εκτός αυτών, η Ελληνική Αστυνομία προχωράει σε κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, ενώ έχει απαγορεύσει και όλες τις δημόσιες συναθροίσεις σε συγκεκριμένα σημεία της πόλης. 

Το μήνυμα Ερντογάν πριν την επίσκεψη

Το μήνυμα πως η Ελλάδα δεν είναι εχθρός της Τουρκίας, αλλά πολύτιμο μέλος της Συμμαχίας (ΝΑΤΟ), καθώς και ότι οι δύο χώρες είναι και θα παραμείνουν γείτονες και ότι πρέπει να σέβονται αμοιβαία τα δικαιώματα και τα ζωτικά συμφέροντα ο ένας του άλλου, αλλά και πως η Άγκυρα θέλει να ενισχύσει τις διμερείς σχέσεις στη βάση της αμοιβαίας κατανόησης και να ζήσουν ειρηνικά σε αυτή τη γεωγραφία, έστειλε ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Καθημερινή, μία ημέρα πριν από την επίσκεψή του στην Αθήνα.

Επανέλαβε πως προσβλέπει σε μια νέα σελίδα στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, σημειώνοντας πως η αντίληψη «win-win» βρίσκεται στον πυρήνα της προσέγγισης της Τουρκίας στις διεθνείς σχέσεις και τη διπλωματία. «Εάν οι διαφορές αντιμετωπιστούν ήπια, μέσω του διαλόγου και βρεθεί κοινό έδαφος, είναι προς όφελος όλων. Πρόσφατα, αποκτήσαμε καλή δυναμική στη διαμόρφωση των σχέσεών μας με την Ελλάδα στο πλαίσιο αυτής της αντίληψης. Αναβιώσαμε διμερείς μηχανισμούς που ήταν αδρανείς εδώ και πολύ καιρό. Τα κανάλια διαλόγου μας είναι ανοιχτά και λειτουργούν σε όλα τα επίπεδα. Οι αμοιβαίες επισκέψεις είναι πυκνές. Έχουμε τη βούληση, στη βάση της αμοιβαίας εμπιστοσύνης να αναπτύξουμε τη συνεργασία μας σε πολλούς τομείς σημαντικούς για τις χώρες και την περιοχή μας. Τώρα, ευθύνη και των δύο μερών είναι να εδραιώσουν, να θεσμοθετήσουν και να προωθήσουν αυτήν την αντίληψη», επισήμανε χαρακτηριστικά.

Από την πλευρά της η ελληνική κυβέρνηση δηλώνει πως είναι προετοιμασμένη για κάθε ενδεχόμενο, καθώς οι δηλώσεις του Τούρκου προέδρου μπορεί να έδειξαν διάθεση συνεργασίας, όμως η ελληνική διπλωματία δεν τρέφει αυταπάτες καθώς βλέπει ότι «κρύβουν» την επιδίωξη Άγκυρας να ανοίξει μια «βεντάλια» από ζητήματα που για τη χώρα δεν θεωρούνται διαπραγματεύσιμα.

Απαγορεύονται οι δημόσιες συναθροίσεις

Σύμφωνα με απόφαση του Γενικού Αστυνομικού Διευθυντή Αττικής, απαγορεύεται κάθε δημόσια υπαίθρια συνάθροιση κατά το χρονικό διάστημα από τις 06:00 το πρωί έως και τις 18:00 το απόγευμα, της Πέμπτης 7 Δεκεμβρίου 2023, για λόγους δημόσιας ασφάλειας, στις ακόλουθες περιοχές:

Στην περιοχή που περικλείεται από τις οδούς/Λεωφόρους: Αλεξάνδρας – αριστερά Κηφισίας – δεξιά Κατεχάκη – συνέχεια Παναγιώτη Κανελλόπουλου – δεξιά Κοκκινοπούλου – συνέχεια Γκανογιάννη – συνέχεια Γεωργίου Παπανδρέου – συνέχεια Ούλωφ Πάλμε – συνέχεια Υμηττού – συνέχεια Ηλία Ηλίου – δεξιά Βουλιαγμένης – αριστερά Βούρβαχη – συνέχεια Χατζηχρήστου – συνέχεια Ροβέρτου Γκάλη – συνέχεια Αποστόλου Παύλου – αριστερά Ηρακλειδών – συνέχεια Περσεφόνης – δεξιά Πειραιώς – συνέχεια Π. Τσαλδάρη – αριστερά πλ. Ομονοίας – αριστερά Πανεπιστημίου – αριστερά 28ης Οκτωβρίου (Πατησίων) – δεξιά Αλεξάνδρας.

Στο τμήμα της Αττικής Οδού από το Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελ. Βενιζέλος» έως τον κόμβο της Περιφερειακής Υμηττού με τη Λ. Κατεχάκη, στο τμήμα της Λ. Κατεχάκη από την έξοδο της Περιφερειακής Υμηττού έως τη συμβολή της την οδό Κοκκινοπούλου, σε όλο το μήκος της Λ. Παναγιώτη Κανελλόπουλου, ως και σε βάθος ακτίνας εκατό -100- μέτρων, ένθεν και ένθεν προαναφερόμενων τμημάτων οδών (Αττική Οδός έως Λ. Παναγιώτη Κανελλόπουλου), ως και επί των γεφυρών, ανισόπεδων κόμβων, διαβάσεων που υφίστανται κατά μήκος αυτών και στην περιοχή του Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελ. Βενιζέλος».

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

 

Επιπλέον, θα πραγματοποιηθεί σταδιακή και προσωρινή διακοπή της κυκλοφορίας, καθώς και απαγόρευση στάσης και στάθμευσης, σε διάφορα σημεία του οδικού δικτύου της ευρύτερης περιοχής του κέντρου της Αθήνας.

Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα πραγματοποιούνται σταδιακά και ανάλογα με τις παρουσιαζόμενες κυκλοφοριακές συνθήκες, ενδεικτικά, σε τμήματα των παρακάτω οδικών αξόνων:

 • Λ. Κατεχάκη,
 • Λ. Μεσογείων,
 • Λ. Βασ. Σοφίας,
 • Λ. Κηφισίας,
 • Λ. Βασ. Κωνσταντίνου,
 • Λ. Βασ. Αμαλίας,
 • Λ. Αλεξάνδρας,
 • Μιχαλακοπούλου,
 • Σταδίου,
 • Πανεπιστημίου και
 • Ακαδημίας.

H Αστυνομία απευθύνει έκκληση στους οδηγούς των οχημάτων για την καλύτερη εξυπηρέτησή τους και για την αποφυγή πρόσθετων κυκλοφοριακών προβλημάτων να ακολουθούν τις υποδείξεις των ρυθμιστών τροχονόμων.

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις