Breaking news

Ψήφισμα για να μη γίνουν εσωκομματικές στον ΣΥΡΙΖΑ – «Όχι» από Κασσελάκη
A

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ, καθώς στο κλειστό του Φαλήρου, όπου λαμβάνει χώρα το 4ο Συνέδριο, συναντήθηκαν για λίγα λεπτά οι βουλευτές του κόμματος και ζήτησαν συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας το απόγευμα.

Οι επόμενες ώρες θα δείξουν το πρόσωπο, που θα διεκδικήσει την προεδρία απέναντι στον Στέφανο Κασσελάκη. Υπενθυμίζεται πως για τις 19:00 έχει προγραμματίσει να απευθύνει την ομιλία της στο συνέδριο η Όλγα Γεροβασίλη, όπως κάνει γνωστό μέσα από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

«Δεν θα γίνω Ιφιγένεια»

Στο τραπέζι θα πέσει η πρόταση που υποστηρίζει πως δεν πρέπει να γίνουν εκλογές για ανάδειξη προέδρου. Έτσι, αυτήν την ώρα, διακινείται ψήφισμα για να μην γίνουν εκλογές για πρόεδρο. Εισερχόμενος μάλιστα στον χώρο του συνεδρίου ο Στέφανος Κασσελάκης, ερωτηθείς από εκείνους που μαζεύουν υπογραφές αν θα υπογράψει κι αυτός απάντησε «όχι, θέλω καθαρές λύσεις, δεν θα γίνω Ιφιγένεια».

Παράλληλα με ανάρτησή του στράφηκε εναντίον των εσωκομματικών αντιπάλων του λέγοντας πως «στην Αριστερά οι υπονομευτές δεν εκλέγονται αρχηγοί». Το ενδιαφέρον, πάντως, στρέφεται σήμερα στην ομιλία της Όλγας Γεροβασίλη, η οποία αναμένεται να ανοίξει τα χαρτιά της, στο 4ο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ, που είναι σε εξέλιξη για τρίτη ημέρα.

Ο πρόεδρος της ΚΟ Σωκράτης Φάμελλος μιλώντας στο Κόκκινο εμφανίστηκε προβληματισμένος, δηλώνοντας χαρακτηριστικά ότι «δεν θα ήθελα να ξαναμπλέξουμε σε αυτή την ιστορία γιατί έχουμε ευρωεκλογές μπροστά μας».

«Ή αλλάζουμε ή βουλιάζουμε»

Ένταση προκλήθηκε στο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ κατά την διάρκεια της ομιλίας του Γιάννη Ραγκούση, ο οποίος άφησε αιχμές εναντίον του Στέφανου Κασσελάκη για τον τρόπο που πορεύεται από την ημέρα που ανέλαβε την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ.

Την ώρα που ο Γ. Ραγκούσης αναφέρθηκε σε σειρά προβληματικών κινήσεων σε επικοινωνιακό και πολιτικό επίπεδο από τον Σ. Κασσελάκη βρέθηκε αντιμέτωπος με τις αποδοκιμασίες συνέδρων, γεγονός που επέφερε ολιγόλεπτη διακοπή της ομιλίας του. Ο Γ. Ραγκούσης επέκρινε τον Σ. Κασσελάκη για τις δηλώσεις του πως ο «ΣΥΡΙΖΑ είναι πεθαμένο λικέρ, «άρρωστη αντιπολίτευση», για το θέμα που τον έφερε να συζητά πως θα γίνει υπουργός του Μητσοτάκη, καθώς και για τις αποκαλύψεις για χρηματοδότηση των ΜΜΕ της Κουμουνδούρου μέσω αλλοδαπής εταιρίας στην οποία είναι ιδιοκτήτης.

«Είχα προειδοποιήσει πως πλέουμε ολοταχώς προς το παγόβουνο των ευρωεκλογών, μας παρομοίασαν τότε με τον τιτανικό. Κάνουν λάθος στον τιτανικό δεν έβλεπαν το παγόβουνο, όπως εμείς» ανέφερε και έκλεισε την παρέμβαση του, σημειώνοντας: «Ή αλλάζουμε ή βουλιάζουμε».

Πολάκης: Όχι Ευκλείδη Τσακαλώτε, εσύ και οι πέριξ εσού φταίτε

Επίθεση στον Ευκλείδη Τσακαλώτο για όσα καταλόγισε στον Αλέξη Τσίπρα μετά την παρέμβαση που έκανε ο πρώην πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, εξαπέλυσε ο Παύλος Πολάκης.

Μεταξύ άλλων ανέφερε «άντε γιατί οι αρχιτέκτονες της ήττας του 2019 και οι επικεφαλής της μη αντιπολίτευσης και της υπονόμευσης του 2019-23 δεν μπορούν να μας κουνάν το δάχτυλο και να μας λένε για αυτοκριτική».

Το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ θα ολοκληρωθεί την Κυριακή.

 

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις