Breaking news

Κασσελάκης: Δεν πάμε σε εκλογές, οι μάσκες έπεσαν
A

«Παιδιά αρκετά, έπεσαν οι μάσκες. Δεν πάμε σε εκλογές, πάμε μπροστά», τόνισε ο Στέφανος Κασσελάκης σε νέα του παρέμβαση, στην 4η Συνεδρία του κόμματος. Είχε προηγηθεί ψηφοφορία με ανάταση χεριών υπέρ της πρότασης που κατέθεσαν οι Σωκράτης Φάμελλος, Νίκος Παππάς και Γιώργος Τσίπρας για αναβολή των εκλογών για την προεδρία.

Μετά την ομιλία του Στέφανου Κασσελάκη τον λόγο πήρε ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, Σωκράτης Φάμελλος, καταθέτοντας κοινή πρόταση με τους Ν. Παππά και Γ. Τσίπρα για μη εκλογή νέου προέδρου και επιβεβαίωση από το συνέδριο της εμπιστοσύνης του στον πρόεδρο κόμματος, ώστε «να πάμε ενωμένοι στις επόμενες πολιτικές και εκλογικές μάχες με πρώτη αυτή των ευρωεκλογών».

Υπενθυμίζεται πως ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ ζήτησε καθαρές λύσεις με εκλογή προέδρου στις 10 Μαρτίου, τονίζοντας ότι το συνέδριο μπορεί να αποφανθεί και υπογραμμίζοντας ότι το καταστατικό επιτρέπει την επιτάχυνση των διαδικασιών εφόσον επίκειται η διενέργεια εκλογών εθνικής κλίμακας.

«Στη Δημοκρατία δεν υπάρχουν αδιέξοδα. Κάντε την καρδιά σας πέτρα, κάντε λίγο κουράγιο ακόμα και δώστε την καθαρή λύση. Εκλογή προέδρου στις 10 Μαρτίου και ο νικητής να έχει χρόνο για τη δύσκολη μάχη των ευρωεκλογών και ανοιχτό ορίζοντα για τις εθνικές εκλογές, να ανασυγκροτήσει τον βαθιά πληγωμένο ΣΥΡΙΖΑ χωρίς μαχαιρώματα, χωρίς ασφυκτικές προθεσμίες», τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ.

«Την Πέμπτη μπήκα στο συνέδριο ολόκληρος, πληγωμένος μεν από την καθημερινή αμφισβήτηση μηνών, ειδικά αμφισβήτηση μέσω σκόπιμων διαρροών, αλλά ολόκληρος. Πώς μπορώ να βγω από το συνέδριο την Κυριακή κομμένος κομματάκια; Πώς μπορώ όταν ο ιστορικός ηγέτης μας ζητά ψήφο εμπιστοσύνης και να κάνω σα να μη συμβαίνει τίποτα;» σημείωσε ο Στέφανος Κασσελάκης και συμπλήρωσε:

«Λέτε πάλι εκλογές; Σε ψηφίσαμε πριν 4 μέρες. Κουραστήκαμε, βαρεθήκαμε. Αυτή τη δουλειά θα κάνουμε λέτε; Έχετε 1.000 δίκια. Εσείς ψηφίσατε όμως κάποιοι δεν σας άκουσαν. Εάν χρειάζεται να φωνάξουμε για να μας παλέψουν εκείνοι που έχουν χάσει την πολιτική τους ακοή, τότε θα φωνάξουμε δύο φορές. Διότι η δεύτερη φορά είναι αλλιώς. Αν την πρώτη φορά κάποιος βγήκε επειδή τον φύτευσαν, τη δεύτερη δεν ξαναβγαίνει. Βγαίνεις μόνο αν έχεις ριζώσει στην κοινωνία και ανθίζεις με την κοινωνία μαζί με τα μέλη, τους φίλους».

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ζήτησε ορίζοντα μέχρι τις εθνικές εκλογές, ανεξαρτήτως νικητή, «για να έχει ο ΣΥΡΙΖΑ χρόνο, για να έχει ο λαός μας χρόνο για να αρχίσει να μετρά αντίστροφα ο χρόνος για το τζάκι του Κυριάκου Μητσοτάκη και όχι εμάς».

Γεροβασίλη: Στην Αριστερά, λευκές επιταγές δεν υπάρχουν

Αμέσως μετά την ομιλία Κασσελάκη, ο οποίος επέμεινε σε εκλογές, πήρε τον λόγο η Όλγα Γεροβασίλη απευθυνόμενη στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ:

«Στην εναρκτήρια ομιλία σου είπες “βρείτε αντίπαλο και πάμε”. Αν το ανακαλέσεις, σταματάμε εδώ. Εγώ δεν θα παραβιάσω το καταστατικό του κόμματος. Στην Αριστερά, λευκές επιταγές δεν υπάρχουν. Όποιος νόμισε ότι μπορεί να το έχει αυτό, κάτι δεν καταλαβαίνει. Δεν καταλαβαίνω ποιος έχει λευκή επιταγή στη ζωή του για οτιδήποτε…» είπε και συμπλήρωσε:

«Αγαπητέ Στέφανε, σήκωσα το γάντι που εσύ πέταξες. Αν θες εκλογές σε 10 μέρες, κάν’ τες μόνος σου», είπε χαρακτηριστικά. Στη συνέχεια, ο Στέφανος Κασσελάκης ανέβηκε για λίγα δευτερόλεπτα στο βήμα και είπε: «Σύντροφοι δεν είστε σκάκι».

Αμέσως μετά, η Όλγα Γεροβασίλη είπε πως αν ο Στέφανος Κασσελάκης αποσύρει την πρόταση για εκλογές θα κάνει πίσω. «Αν αποσύρεις την υποψηφιότητα σου, θα κάνω πίσω», απάντησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Βέβαια, στο τέλος τίποτα από αυτά δεν είχε σημασία, αφού το σώμα αποφάσισε να μην γίνουν εκλογές.

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις