Ανοιχτό άφησε το ενδεχόμενο να υπάρξει μέσα στην εβδομάδα παρέμβαση για τη στήριξη των αγροτών ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Κώστας Τσιάρας, επισημαίνοντας ότι την τελευταία εβδομάδα καταγράφονται αυξήσεις στις τιμές των λιπασμάτων λόγω του πολέμου στη Μέση Ανατολή.
Όπως εξήγησε, η βασική πρώτη ύλη που χρησιμοποιείται για την παραγωγή λιπασμάτων προέρχεται από την περιοχή.
«Η κυβέρνηση παρακολουθεί τις εξελίξεις και τις αυξήσεις που καταγράφονται στις τιμές του πετρελαίου αλλά και στις τιμές των λιπασμάτων την τελευταία εβδομάδα και σχεδιάζει τις κινήσεις που πρέπει να γίνουν», ανέφερε ο κ. Τσιάρας.
Παράλληλα, τόνισε στον ΣΚΑΪ ότι οι συνολικές αυξήσεις τιμών έχουν επιπτώσεις σε όλα τα επίπεδα της παραγωγικής διαδικασίας αλλά και στην καθημερινή ζωή.