Breaking news

INTIME NEWS
A

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.) προκήρυξε πανελλαδική στάση εργασίας για την Πέμπτη 30 Μαρτίου.

Ειδικότερα, η στάση εργασίας θα πραγματοποιηθεί από τις 11 το πρωί έως το τέλος του ωραρίου, ενώ θα υπάρξει Συγκέντρωση Διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Εσωτερικών (Βασ. Σοφίας 15).

Η Ομοσπονδία σε ανακοίνωση της, σημειώνει πως: «Η κλήση σε απολογία του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Αγίου Δημητρίου, από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής, για την απόφασή του να στηρίξει 34 εργαζόμενους ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, στην προσπάθειά τους να γίνουν αορίστου χρόνου, κινητοποίησε την ομοσπονδία των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, που ανακοίνωσε στάση εργασίας για τις 30 Μαρτίου».

Ακόμα, στην ανακοίνωση αναφέρεται πως η Ομοσπονδία με την παραπάνω απόφαση της: «εκφράζει την αμέριστη συμπαράσταση και στήριξη της στο Σωματείο Εργαζομένων του Δήμου Αγίου Δημητρίου που αποφάσισε κινητοποιήσεις προκειμένου να λυθεί οριστικά και θετικά το ζήτημα της μετατροπής των συμβάσεων τριάντα τεσσάρων (34) εργαζομένων από Ιδιωτικού Δικαίου Ορισμένου Χρόνου σε Ιδιωτικού Δικαίου Αορίστου Χρόνου (Ι.Δ.Α.Χ.).

Ενώ σημειώνεται πως: «Είναι πρωτοφανές, αυταρχικό και άκρως επικίνδυνο να καλείται σε απολογία σύσσωμο το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αγίου Δημητρίου από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής, προφανέστατα κατόπιν άνωθεν πολιτικής κυβερνητικής εντολής, με την κατηγορία της παράβασης καθήκοντος με δόλο, γιατί αρνήθηκε να ασκήσει έφεση επί των δύο (2) πρωτόδικων αποφάσεων και να αποδεχθεί την μετατροπή της σύμβασης των τριάντα τεσσάρων (34) εργαζομένων από Ιδιωτικού Δικαίου Ορισμένου σε Αορίστου Χρόνου».

«Δεν νοείται Αιρετός και Δημοτικό Συμβούλιο που σκέφτηκαν και αποφάσισαν για το καλό της πόλης και των Δημοτών που τους εμπιστεύτηκαν, να βρίσκονται κατηγορούμενοι γιατί χαλάνε τη… σούπα της ιδιωτικοποίησης που με μεγάλο κόπο και ιδρώτα προσπαθεί να φτιάξει η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας (Ν.Δ.). Τα έργα της μιλούν από μόνα τους» αναφέρει η Ομοσπονδία.

Η Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. ήταν και παραμένει κάθετα αντίθετη σε μεθοδεύσεις και νομικά τερτίπια που στόχο έχουν την υπονόμευση του Δημόσιου και Κοινωνικού χαρακτήρα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και καλεί τους Συλλόγους-Μέλη της και τους εργαζόμενους να συμμετάσχουν μαζικά στις κινητοποιήσεις και με το δυναμικό τους παρόν να βάλουν φρένο στον αυταρχισμό της κυβέρνησης που έφτασε στο σημείο να ασκεί διώξεις σε Αιρετούς που δεν ακολουθούν το νεοφιλελεύθερο σχέδιο για εκχώρηση των υπηρεσιών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης για την εξυπηρέτηση των μεγάλων ιδιωτικών και επιχειρηματικών συμφερόντων».

Σε άλλο σημείο της ίδιας ανακοίνωσης επισημαίνεται πως: «Εν προκειμένω, η Ομοσπονδία αποφάσισε:

Καταγγέλλει ως εκφοβιστική και τρομοκρατική την ενέργεια της κλήσης σε απολογία Αιρετών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης διότι αποφάσισαν το καλύτερο για την πόλη που εκλέχθηκαν να υπηρετούν.

Ζητά από τον Πρόεδρο της Κ.Ε.Δ.Ε. να συγκαλέσει άμεσα, σε δια ζώσης συνεδρίαση το Διοικητικό Συμβούλιο της Κ.Ε.Δ.Ε., προκειμένου παρουσία της
Εκτελεστικής Επιτροπής της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. να ληφθούν αποφάσεις.

Προκηρύσσει Πανελλαδική Στάση Εργασίας, από τις 11.00 π.μ. έως το τέλος του ωραρίου και Συγκέντρωση Διαμαρτυρίας έξω από το Υπουργείο Εσωτερικών (Βασ. Σοφίας 15), την Πέμπτη 30 Μαρτίου 2023, στις 12:00 το μεσημέρι, καλώντας τους Συλλόγους-Μέλη της και τους εργαζόμενους να συμμετάσχουν μαζικά, δυναμικά και ενωτικά.

Το αίτημα για ενίσχυση του προσωπικού σε όλες τις υπηρεσίες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, που με ευθύνη της κυβέρνησης απαξιώνονται και εγκαταλείπονται, είναι επίκαιρο και επιτακτικό. Η παραμονή των εργαζομένων που απασχολούνται με επαναλαμβανόμενες συμβάσεις είναι επίσης επιβεβλημένη, όπως και οι προσλήψεις νέου μόνιμου προσωπικού, για την κάλυψη των κενών στην Τοπική Αυτοδιοίκηση».

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις