Breaking news

Ελληνική Αστυνομία
A

Με συνολικά 3.649 νέες προσλήψεις πρόκειται να στελεχωθούν, πολύ σύντομα, τα διαφορετικά Σώματα Ασφαλείας της χώρας μας. Οι 3.649 προσλήψεις θα προκύψουν μέσω επτά διαγωνισμών, μερικοί από τους οποίους θα τρέξουν εξ ολοκλήρου μέσω διαδικαστικών ΑΣΕΠ 

Ήδη έχει εκδοθεί και δέχεται αιτήσεις η προκήρυξη για την Ελληνική Αστυνομία, ενώ πολύ σύντομα αναμένονται έξι ακόμα διαγωνισμοί για την εισαγωγή ένστολου προσωπικού στη Δημοτική Αστυνομία, στη Δικαστική Αστυνομία και στις Ένοπλες Δυνάμεις. 

Σύμφωνα με αποκλειστικά ρεπορτάζ του proson.gr, η κατανομή των θέσεων στα Σώματα Ασφαλείας έχει ως εξής:

Σώμα Θέσεις
Ελληνική Αστυνομία 36
Δημοτική Αστυνομία 1.213
Δικαστική Αστυνομία 700
Ένοπλες Δυνάμεις 1.700
Σύνολο 3.649

Δείτε αναλυτικά, στο proson.gr, όλους τους διαγωνισμούς που αναμένονται για τις Ένοπλες Δυνάμεις καθώς και τον χρόνο έκδοσης τους. 

Τρέχουν οι αιτήσεις: 36 θέσεις στην ΕΛΑΣ

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι αιτήσεις συμμετοχής στον διαγωνισμό που έχει προκηρύξει η Ελληνική Αστυνομία, για την πλήρωση 36 οργανικών θέσεων, Αξιωματικών Ειδικών Καθηκόντων του τομέα Υγειονομικού. Ειδικότερα, ο αριθμός των υποψηφίων που θα προσληφθούν ως Αξιωματικοί Ειδικών Καθηκόντων κατά τομέα, κατηγορία και ειδικότητα, καθορίζεται ως ακολούθως:

 1. Ιατροί (με βαθμό Υπαστυνόμου):
  - 9 με ειδικότητα Παθολόγου
  - 13 με ειδικότητα Ψυχιάτρου
  - 1 με ειδικότητα Πνευμονολόγου
 2. Ψυχολόγοι (με βαθμό Υπαστυνόμου)
  - 13 με ειδικότητα Ψυχολόγου

Οι υποψήφιοι που θα καλύψουν τις προκηρυσσόμενες θέσεις και θα προσληφθούν ως Αξιωματικοί Ειδικών Καθηκόντων της Ελληνικής Αστυνομίας προέρχονται από ιδιώτες που προσλαμβάνονται κατά την αναφερόμενη κατωτέρω διαδικασία, με το βαθμό του Υπαστυνόμου Α' οι ιατροί και με το βαθμό του Υπαστυνόμου Β' οι ψυχολόγοι. 

Δείτε περισσότερα στο proson.gr...

1.213 θέσεις στη Δημοτική Αστυνομία

Μετά το καλοκαίρι πρόκειται να βγει η πολυαναμενόμενη προκήρυξη «μαμούθ» του ΑΣΕΠ, για πάνω από 1.000 προσλήψεις στη Δημοτική Αστυνομία, η οποία απευθύνεται μέχρι και σε απόφοιτους λυκείου, σύμφωνα με αποκλειστικό ρεπορτάζ το proson.gr.

Η νέα ηγεσία του Υπουργείου Εσωτερικών ιεραρχεί ψηλά την εν λόγω προκήρυξη η οποία  με τα μέχρι στιγμής δεδομένα θα καλύψει 1.213 θέσεις δημοτικών αστυνομικών σε δήμους όλης της χώρας.

Να υπενθυμίσουμε εδώ πως η προκήρυξη της δημοτικής αστυνομίας θα περιέχει ηλικιακά και σωματικά κριτήρια αλλά και μία σειρά από απαραίτητες υγειονομικές, ψυχοτεχνικές και αθλητικές δοκιμασίες (Δείτε αναλυτικά εδώ).

Όσον αφορά την κατανομή των θέσεων, αυτή έχει δημοσιευθεί ήδη από το Μάρτιο από σχετικό ρεπορτάζ του proson, και ορίζει πως οι θέσεις θα καλυφθούν από απόφοιτους Πανεπιστημιακής, Τεχνολογικής αλλά και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, κάτι που σημαίνει πως στο διαγωνισμό μπορούν να συμμετέχουν και υποψήφιοι με απολυτήριο λυκείου!

Δείτε περισσότερα στο proson.gr...

Πώς θα προλάβετε να πάρετε μόρια για τις προσλήψεις στην ΕΛ.ΑΣ., στην Δημοτική αστυνομία και στην Δικαστική

Η πιο εύκολη Πιστοποίηση Αγγλικών στην Ελλάδα που προλαβαίνουν να παίρνουν εξ αποστάσεως οι ενδιαφερόμενοι για να την καταθέσουν σε προκηρύξεις είναι η Πιστοποίηση Αγγλικών της goLearn ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΦΟΡΙΚΑ και ΧΩΡΙΣ ΕΚΘΕΣΗ

Αυτή μοριοδοτεί για τις προσλήψεις στο δημόσιο, στο ΑΣΕΠ, στην Δημοτική αστυνομία και στην ΕΛ.ΑΣ.

Είναι η μόνη που μπορείτε να την πάρετε μέσα σε 2 ημέρες

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΚΑΙ ΠΑΡΤΕ ΤΗΝ ΑΜΕΣΑ ΜΕ ΜΟΝΟ 111 ευρώ

700 θέσεις στη Δικαστική Αστυνομία

Το Σώμα της Δικαστικής Αστυνομίας δεν υπάρχει ακόμα και θα ιδρυθεί ουσιαστικά μόλις ολοκληρωθούν οι πρώτες προσλήψεις. Σύμφωνα με πληροφορίες του proson.gr, η πρώτη προκήρυξη αναμένεται να «ανοίξει» 700 θέσεις εργασίας, που θα καλυφθούν τόσο από ένστολο όσο και από πολιτικό - επιστημονικό προσωπικό.

Η Δικαστική Αστυνομία, που αρχικά θα στελεχωθεί με 700 άτομα προσωπικό, θα ιδρυθεί ως αυτοτελές Σώμα που θα υπάγεται στο υπουργείο Δικαιοσύνης και θα στελεχώνεται τόσο από ένστολο όσο και από πολιτικό - επιστημονικό προσωπικό:

 • Το ένστολο τμήμα της Δικαστικής Αστυνομίας θα στελεχώνεται από μόνιμα τοποθετημένα στα κατά τόπους δικαστήρια ένστολα και ένοπλα στελέχη, στα βασικά καθήκοντα των οποίων θα είναι η φύλαξη των δικαστικών μεγάρων και των δικαστικών αιθουσών καθώς και η εκτέλεση ποινικών αποφάσεων και επιδόσεων δικογράφων.
 • Το πολιτικό - επιστημονικό προσωπικό θα παρέχει τις εξειδικευμένες επιστημονικές γνώσεις τους σε κρίσιμους τομείς και σε ζητήματα επί εκκρεμών δικών, επικουρώντας ουσιαστικά τους δικαστές και τους εισαγγελείς στο έργο τους.

Την εκπαίδευση του πολιτικού προσωπικού θα αναλάβει η ΕΣΔΙ, ενώ το ένστολο προσωπικό θα εκπαιδεύεται από την Ελληνική Αστυνομία.

Δείτε περισσότερα στο proson.gr...

Ένοπλες Δυνάμεις: 1.700 νέες θέσεις ΕΠΟΠ

Θέμα χρόνου είναι, σύμφωνα με πληροφορίες του proson.gr, η έκδοση των τεσσάρων προκηρύξεων για την κάλυψη 1.700 θέσεων Επαγγελματιών Οπλιτών (ΕΠΟΠ) που θα καταταχτούν στις Ένοπλες Δυνάμεις το έτος 2023.

Ειδικότερα, η κατάταξη των 1.700 Επαγγελματιών Οπλιτών στις Ένοπλες Δυνάμεις, για το έτος 2023, ορίζεται ως εξής:

 • Στρατός Ξηράς - 964 θέσεις
 • Πολεμικό Ναυτικό - 430 θέσεις
 • Πολεμική Αεροπορία - 298 θέσεις
 • Κοινό Νομικό Σώμα - 8 θέσεις

Οι προκηρύξεις θα εκδοθούν το προσεχές διάστημα ανά φορέα πρόσληψης, μέσω ΦΕΚ ΑΣΕΠ. Οι αιτήσεις θα υποβληθούν ηλεκτρονικά, μέσω σχετικής μηχανογραφικής εφαρμογής στις ιστοσελίδες των Ενόπλων Δυνάμεων, σε συγκεκριμένες ημερομηνίες που θα καθορίζονται στις προκηρύξεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Proson.gr, οι υποψήφιοι για να συμμετάσχουν θα πρέπει να μην έχουν υπερβεί το 28ο έτος της ηλικίας τους κατά το έτος κατάταξής τους στις Ένοπλες Δυνάμεις. Παράλληλα θα πρέπει να έχουν ανάστημα τουλάχιστον 1,60μ. οι άνδρες και 1,55μ. οι γυναίκες.

Δείτε περισσότερα στο proson.gr...

Πώς θα φτιάξετε άμεσα και κυρίως σωστά το Μητρώο ΑΣΕΠ σας για να κάνετε αίτηση

Το Μητρώο ΑΣΕΠ με όλα σας τα έγγραφα και τα στοιχεία σας είναι απαραίτητο να έχει φτιαχτεί για να κάνετε αιτήσεις σε προκηρύξεις ΑΣΕΠ.

Το Proson.gr το μεγαλύτερο εργασιακό site στην Ελλάδα φτιάχνει για εσάς το Μητρώο ΟΡΘΑ και ΈΓΚΑΙΡΑ ώστε να προλάβετε να κάνετε την αίτηση σας

ΕΚΔΗΛΩΣΤΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΣΑΣ ΦΤΙΑΞΕΙ ΤΟ ΜΗΤΡΩΟ ΣΑΣ ΤΟ PROSON.GR

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις