Breaking news

Ερυθρός Σταυρός
A

Στη θέση της παρέμεινε η Διοικήτρια του γενικού νοσοκομείου, Ερυθρός Σταυρός, σε βάρος της οποίας διενεργήθηκε Ένορκη Διοικητική Εξέταση, μετά το πάρτι που διοργανώθηκε στο νοσοκομείο τις ημέρες των Χριστουγέννων.

Υπενθυμίζεται ότι «θύελλα» αντιδράσεων προκάλεσε βίντεο που ήρθε στο φως της δημοσιότητας, όπου διακρίνονται νοσηλευτές και μέλη της διοίκησης να χορεύουν συνοδεία ζωντανής ορχήστρας, εν ώρα εφημερίας, ενώ από πίσω περνά φορείο με ασθενή, εν ώρα εφημερίας. Το περιστατικό καταγγέλθηκε από τον βουλευτή Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Παύλο Πολάκη.

Στο πόρισμα της ΕΔΕ, που έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο Υγείας αναφέρεται ότι η Διοικήτρια του νοσοκομείου που κατηγορήθηκε ότι έστησε γλέντι την ώρα που μεταφέρονταν ασθενείς από τους διαδρόμους, δεν φέρει καμία ευθύνη και παραμένει στη θέση της.

Ακόμα, αναφέρεται ότι η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στην είσοδο του νοσοκομείου, ενώ οι ασθενείς μεταφέρονταν από άλλους χώρους, ώστε να μην παρεμποδιστεί η νοσηλεία τους. Ειδικότερα, αναφέρεται ότι: «Προς αποφυγή ταλαιπωρίας των ασθενών είχαν δοθεί οδηγίες από τη Διοίκηση και τη Διεύθυνση Νοσηλευτικής Υπηρεσίας κάθε τυχόν αναγκαία μεταφορά/μετακίνηση αυτών να διενεργηθεί από εναλλακτικές διαδρομές από τον ανωτέρω χώρο».

Αναφορικά με το σημείο στο βίντεο, όπου φαίνεται ασθενής να περνά με φορείο, μέσα από το πάρτι, στην ανακοίνωση της ΕΔΕ σημειώνεται ότι ήταν επιθυμία της ίδιας της ασθενούς.

«Εξετασθείσα ασθενής στις 20-12-2023 στο Ακτινοδιαγνωστικό Τμήμα εξέφρασε την επιθυμία, κατά την μεταφορά της στο θάλαμο νοσηλείας της, να μεταβεί στο χώρο της εκδήλωσης για λόγους ψυχολογικής υποστήριξης, οπότε με τη συνδρομή προσωπικού του Νοσοκομείου διήλθε του ανωτέρω χώρου άνευ παραμονής της εκεί. Το ανωτέρω γεγονός (διέλευση ασθενούς με φορείο από τον χώρο της εορταστικής εκδήλωσης), όπως και η λοιπή τελετή, κατεγράφη δια κινητού τηλεφώνου από παριστάμενο στο χώρο φυσικό πρόσωπο (τα στοιχεία του οποίου δεν κατέστησαν γνωστά) και το σχετικό οπτικοακουστικό υλικό αναρτήθηκε σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης και στο διαδίκτυο» σημειώνεται.

Με βάση αυτές τις διαπιστώσεις οι Διοικήτρια του νοσοκομείου παραμένει στη θέση της αφού δεν της καταλογίζονται ευθύνες.

Πόρισμα της ΕΔΕ

Πιο αναλυτικά, το πόρισμα της ΕΔΕ έχει ως εξής: 

«Την 20-12-2023, ημέρα μικρής εφημερίας (από 08.00 έως 14.00) και ώρα 12.00 μ.μ., διοργανώθηκε στο ΓΝΑ «ΚΟΡΓΙΑΛΕΝΕΙΟ ΜΠΕΝΑΚΕΙΟ» ΕΕΣ εορταστική εκδήλωση για τα Χριστούγεννα απευθυνόμενη στους εργαζόμενους του Νοσοκομείου, τους ασθενείς και τους συνοδούς αυτών. Η εκδήλωση έλαβε χώρα στην Κεντρική Είσοδο του Νοσοκομείου με συμμετοχή του κάθε είδους προσωπικού του και της Διοικήτριας αυτού και περιελάμβανε ομιλία του ιερέα Ρουσάκη για το Πνεύμα των Χριστουγέννων, μικρή ομιλία και ευχές από μέλη της Διοίκησης του Νοσοκομείου (τον Πρόεδρο ΔΣ κ. Μπαζίγο, τη Διοικήτρια κ. Ταβιανάτου και την Αναπληρώτρια Διοικήτρια κ. Κανέλου), Χριστουγεννιάτικα κάλαντα, λοιπά άσματα αντίστοιχου περιεχομένου και προς το τέλος χορευτικά άσματα συνοδεία δύο κιθάρων.

Προς αποφυγή ταλαιπωρίας των ασθενών είχαν δοθεί οδηγίες από τη Διοίκηση και τη Διεύθυνση Νοσηλευτικής Υπηρεσίας κάθε τυχόν αναγκαία μεταφορά/μετακίνηση αυτών να διενεργηθεί από εναλλακτικές διαδρομές από τον ανωτέρω χώρο.

Εξετασθείσα ασθενής στις 20-12-2023 στο Ακτινοδιαγνωστικό Τμήμα εξέφρασε την επιθυμία, κατά την μεταφορά της στο θάλαμο νοσηλείας της, να μεταβεί στον χώρο της εκδήλωσης για λόγους ψυχολογικής υποστήριξης, οπότε με τη συνδρομή προσωπικού του Νοσοκομείου διήλθε του ανωτέρω χώρου άνευ παραμονής της εκεί. Το ανωτέρω γεγονός (διέλευση ασθενούς με φορείο από το χώρο της εορταστικής εκδήλωσης), όπως και η λοιπή τελετή, κατεγράφη δια κινητού τηλεφώνου από παριστάμενο στο χώρο φυσικό πρόσωπο (τα στοιχεία του οποίου δεν κατέστησαν γνωστά) και το σχετικό οπτικοακουστικό υλικό αναρτήθηκε σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης και στο διαδίκτυο.

Ως εκ τούτου, η Ένορκη Διοικητική Εξέταση που είχε διαταχθεί για το περιστατικό της εορτής των Χριστουγέννων στο ΓΝΑ «ΚΟΡΓΙΑΛΕΝΕΙΟ ΜΠΕΝΑΚΕΙΟ» κατέληξε στην απαλλαγή πάσης ευθύνης από τη Διοικήτρια κυρία Ελπινίκη Ταβιανάτου, καθώς όπως απέδειξαν οι μαρτυρίες όλων των εμπλεκομένων προσώπων, η εορτή αυτή γίνεται σε ετήσια βάση εδώ και πάρα πολλά χρόνια στον ίδιο συγκεκριμένο χώρο.

Σημειώνεται ότι οι ασθενείς δεν περνούσαν από το χώρο της εκδήλωσης κατόπιν συγκεκριμένων οδηγιών της Διοικήσεως, αλλά και ο συγκεκριμένος ασθενής, το φορείο του οποίου φαίνεται στο βίντεο να περνάει, πέρασε με δική του επιθυμία και ως χάρη που ο ίδιος ζήτησε και μάλιστα, μετά από λίγη ώρα έλαβε και εξιτήριο».

Το πάρτι

Στο σημείο αυτό αξίζει να υπενθυμιστεί ότι το πάρτι στο νοσοκομείο καταγράφηκε σε βίντεο που δημοσιοποιήθηκε στα social media, όπου φαίνονται νοσηλευτές και μέλη της διοίκησης να χορεύουν συνοδεία ζωντανής ορχήστρας, εν ώρα εφημερίας, ενώ από πίσω περνά φορείο με ασθενή.

Το περιστατικό καταγγέλθηκε από τον βουλευτή Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Παύλο Πολάκη, ο οποίος αναφέρει χαρακτηριστικά ότι «Έπρεπε να συμβεί αυτό με υπουργό εμένα…».

Ειδικότερα, στη σχετική ανακοίνωση, ο κ. Πολάκης σημειώνει ότι: «Ο απόλυτος εξευτελισμος. Σε μέρα εφημερίας στο νοσοκομείο Ερυθρος Σταυρος, γλέντι με όργανα σε κεντρικο διάδρομο που περνούν ΦΟΡΕΙΑ!!!! Διοργανωτής η Διοικητρια Ελπινικη Ταβιανατου που είναι μια από τους χορευτές μάλιστα!! Υγ. έπρεπε να συμβεί αυτό με υπουργό εμένα…».

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις