Breaking news

Συνέντευξη για δουλειά!
A

Πηγαίνοντας από συνέντευξη σε συνέντευξη εργασίας, σίγουρα το άγχος και η προσμονή, ιδίως εάν σας ενδιαφέρει πολύ η κατάκτηση της θέσης μπορεί να αυξηθεί κατακόρυφα, μαζί του και τα λάθη που μπορεί να γίνουν λόγω ανησυχίας για το πως μπορεί να ανταποκριθεί κάνεις με τον βέλτιστο τρόπο.

Σίγουρα όμως το Νο.1 λάθος το οποίο μπορεί να κάνει κανείς αν θέλει πραγματικά να μην πάει και τόσο καλά μία συνέντευξη για δουλειά, είναι να αργήσει στο προκαθορισμένο ραντεβού με τον συνεντευξιαστή.

Σύμφωνα με μία νέα έρευνα του Ringover, ενός παρόχου επικοινωνιών που ερεύνησε πάνω από 1.200 άτομα που είχαν συνεντεύξεις με υποψήφιους για εργασία, αποκάλυψε ότι, η αργοπορία μπορεί να ενοχλήσει τους υπεύθυνους προσλήψεων σε εταιρείες.

Συγκεκριμένα η έρευνα αναφέρει ότι, «Δεν υπάρχει μεγαλύτερο "red flag" για έναν υπεύθυνο προσλήψεων από όταν ένας υποψήφιος δεν μπορεί να είναι στην ώρα του, ιδίως σε ρόλους που η τήρηση των ωραρίων είναι απαραίτητη, προσθέτοντας ότι, η αργοπορία θεωρείται χειρότερο λάθος από το να μπερδέψει κάποιος το όνομα της εταιρείας ή να ντυθεί πολύ απλά στη συνέντευξη».

Ο Jeff Hyman ένας υπεύθυνος πρόσληψης προσωπικού με εμπειρία 27 χρόνων ανέφερε στο CNBC Make It ότι, πριν την πανδημία όταν οι διαδικτυακές συνεντεύξεις για δουλειά ήταν λιγότερο συνηθισμένες, οι συνεντευξιαστές ήταν διατεθειμένοι να δώσουν στους υποψήφιους ένα τέταρτο, προκειμένου να πάρουν τον χρόνο τους μέχρι να συνδεθούν για τη συνέντευξη.

Τώρα αυτή η αναμονή των 15 λεπτών έχει συρρικνωθεί σε πέντε λεπτά, τόσο για τις live, τις τηλεφωνικές και τις διαδικτυακές συνεντεύξεις, προσθέτει ο Hyman.

Ακόμη ο ίδιος δήλωσε ότι, «Οι άνθρωποι δεν έχουν πια την ίδια υπομονή και ανοχή στις δικαιολογίες. Το να αργεί κανείς σε μία συνέντευξη για δουλειά είναι μεγάλο μειονέκτημα, παρουσιάζοντας δείγματα αγένειας και εγωκεντρισμού, ασυνέπειας ή κακού προγραμματισμού».

Ωστόσο, όσον αφορά στο πόσο νωρίς πρέπει να παρουσιαστείς σε μία συνέντευξη, ο Hyman αναφέρει ότι πέντε λεπτά πριν είναι αρκετά σε μία δια ζώσης συνέντευξη και 10 λεπτά πριν σε μία εξ αποστάσεως, έτσι ώστε να αποφευχθούν τυχόν τεχνολογικές δυσκολίες. «Δε χρειάζεται να φανείς υπερβολικός με το να φτάσεις και 20 λεπτά νωρίτερα στη συνέντευξη περιμένοντας απέξω» προσθέτει.

Ο Hyman ακόμη αναφέρει ότι, «Δεν χρειάζεται να πανικοβάλλεσαι, εάν αργήσεις σε μία συνέντευξη για δουλειά, μπορείς ακόμη και μετά την αργοπορία να επανακάμψεις και να κερδίσεις των υπεύθυνο που θα σου κάνει τη συνέντευξη, απολογούμενος γρήγορα και ευγενικά».

«Πολλά μπορούν να συμβούν και αρκετοί άνθρωποι καταλαβαίνουν, ειδικά εάν έχεις μία εύλογη αιτιολόγηση για την καθυστέρηση σου, είτε σας έσκασε το λάστιχο οδηγώντας, είτε η σύνδεση σας στο διαδίκτυο κόπηκε απροσδόκητα. Σίγουρα το να αγνοήσεις τελείως τον ελέφαντα στο δωμάτιο είναι πολύ λιγότερο παραγωγικό από όσο θα έπρεπε», προσθέτει ο Hyman.

Ωστόσο δε χρειάζεται να το παρακάνει κανείς με την απολογία του, σε μία υποτιθέμενη καθυστέρηση, «Σίγουρα δε θέλετε να χάσετε άλλο από τον πολύτιμο χρόνο που σας απομένει σε μία συνέντευξη».

Τέλος, ο Hyman αναφέρει ότι, «Μπορεί να έχετε ήδη προετοιμαστεί για το γεγονός ότι, υπάρχει η πιθανότητα ο συνεντευξιαστής σας να μην μπορεί να παραβλέψει την αργοπορία σας ακόμη και εάν έχετε ήδη απολογηθεί. Σε αυτή την περίπτωση το μόνο που μπορείτε να κάνετε είναι να τον πείσετε ότι λυπάστε πραγματικά που αργήσατε και να δώσετε τον καλύτερο σας εαυτό για το υπόλοιπο της συνέντευξης».

Με πληροφορίες από Morgan Smith, CNBC.com

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις