Breaking news

Διαγωνισμός ΑΣΕΠ
A

Στάλθηκε την Παρασκευή στο Εθνικό Τυπογραφείο προς δημοσίευση η προκήρυξη του μεγάλου πανελλήνιου γραπτού διαγωνισμού του ΑΣΕΠ, επιβεβαιώνοντας όλα τα αποκλειστικά ρεπορτάζ του proson.gr και βάζοντας τέλος στην παραφιλολογία ότι αυτός θα είναι ο μοναδικός τρόπος για να εισαχθεί κάποιος από εδώ και στο εξής στο δημόσιο.

Σύμφωνα με έγκυρες και διασταυρωμένες πληροφορίες του proson.gr, το Εθνικό Τυπογραφείο έχει «ανάψει τις μηχανές» για να δημοσιεύσει την εν λόγω προκήρυξη με διαδικασίες εξπρές! Στόχος είναι να πάρει ΦΕΚ η προκήρυξη σήμερα, Δευτέρα. 

Την είδηση επιβεβαίωσε και ο πρόεδρος του ΑΣΕΠ, Θάνος Παπαϊωάννου, ο οποίος σε ανάρτηση του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, επιβεβαίωσε πως η σχετική προκήρυξη θα έχει «βγει» το πολύ μέχρι αύριο, Τρίτη.

Στο ΦΕΚ του διαγωνισμού θα αναγράφονται, εκτός από τις ημερομηνίες των αιτήσεων, ο τρόπος διεξαγωγής του και οι όροι εξέτασης των υποψηφίων.

Να σημειωθεί ότι, όπως έχουμε γράψει και σε παλαιότερα αποκλειστικά άρθρα, οι αιτήσεις για τον διαγωνισμό θα «τρέξουν» αποκλειστικά εντός του Δεκεμβρίου. Όσοι θέλουν λοιπόν να συμμετάσχουν θα πρέπει να υποβάλλουν ηλεκτρονικά την αίτηση τους στο ΑΣΕΠ εντός των προκαθορισμένων ημερομηνιών που θα αναγράφονται στο σχετικό ΦΕΚ.

Οι ημερομηνίες του γραπτού διαγωνισμού δεν θα αναγράφονται στην προκήρυξη, αλλά σύμφωνα με τα όσα έχει δηλώσει ο υπουργός Εσωτερικών, Μάκης Βορίδης, στόχος είναι να διεξαχθεί τον Μάρτιο του 2023. Βέβαια, οι ημερομηνίες αυτές ενδέχεται να αλλάξουν αν συμπέσουν με τις βουλευτικές εκλογές. Σε αυτή την περίπτωση υπάρχει η πιθανότητα οι γραπτές εξετάσεις να μετατεθούν για το φθινόπωρο του επόμενου έτους.

Δεκτά όλα τα πτυχία

Στον μεγάλο διαγωνισμό του δημοσίου θα μπορούν να συμμετάσχουν αποκλειστικά απόφοιτοι Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, δηλαδή απόφοιτοι ΑΕΙ και ΤΕΙ.

Όπως έγινε γνωστό με την αποστολή του διαγωνισμού στο Εθνικό Τυπογραφείο, η προκήρυξη θα κάνει δεκτά όλα τα πτυχία, τουλάχιστον για τις θέσεις των διοικητικών υπαλλήλων. 

Εκτός αυτού ζητούνται 31 ειδικότητες ΠΕ (Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης) και 21 ειδικότητες ΤΕ (Τεχνολογικής Εκπαίδευσης). (Ο πίνακας θέσεων της προκήρυξης).

Κοινά θέματα για όλους

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες, που θα επιβεβαιωθούν με την έκδοση του σχετικού ΦΕΚ, τα θέματα του γραπτού διαγωνισμού θα είναι κοινά για όλους τους υποψηφίους και δεν θα υπάρχει ξεχωριστή εξέταση ανά ειδικότητα. 

Μάλιστα, και η Τροπολογία που κατατέθηκε χτες σε νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης, ουσιαστικά επιβεβαιώνει για ακόμα μία φορά τα δεκάδες άρθρα μας, σύμφωνα με τα οποία ο μεγάλος διαγωνισμός του δημοσίου, δεν θα περιλαμβάνει διαφορετικά θέματα ανά ειδικότητα αλλά θα είναι κοινός για όλους!

Η μεγαλύτερη κοινότητα σε Facebook - Viber για το Πανελλήνιο Διαγωνισμό ΑΣΕΠ

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληφορορίες θα δύο τεστ και τέσσερις ενότητες που θα είναι κοινά για όλους. Από τα δύο διαφορετικά τεστ στα οποία θα εξεταστούν οι υποψήφιοι, το πρώτο θα είναι ένα τεστ γενικών γνώσεων και το δεύτερο ένα τεστ δεξιοτήτων.

Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει μέχρι στιγμής γνωστά το τεστ δεξιοτήτων θα είναι γραπτό, θα διεξαχθεί με τη μέθοδο των πολλαπλών επιλογών (multiple choice) και θα αξιολογεί την ικανότητα των υποψηφίων να αναλύουν προβλήματα καθώς και να ιεραρχούν τις ανάγκες στον χώρο εργασίας. 

Παραδείγματα ερωτήσεων εξέτασης με απαντήσεις από το GoLearn

Στην Ελλάδα ο κορυφαίος φορέας προετοιμασίας για τον Διαγωνισμό του ΑΣΕΠ είναι ο εκπαιδευτικός οργανισμός GoLearn ο οποίος προετοιμάζει και μοριοδοτεί κάθε χρόνο πάνω από 40.000 ενήλικες που θέλουν να διορισθούν στο δημόσιο μέσω προκήρυξης, διαγωνισμού και πινάκων ΑΣΕΠ.

Είναι μάλιστα ο μοναδικός φορέας που συνεργάζεται με Δημόσια Πανεπιστήμια και κορυφαίους πανεπιστημιακούς πραγματοποιώντας πανελλαδικά πάνω από 15 μοριοδοτούμενα εκπαιδευτικά προγράμματα.

ΚΑΝΤΕ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΔΩ 

Πώς θα προλάβετε τον Διαγωνισμό και ποιο είναι το κορυφαίο Φροντιστήριο ΑΣΕΠ στην Ελλάδα

Αυτή είναι η πρώτη σε επιλογή προετοιμασία στην Ελλάδα ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ για τον Διαγωνισμό ΑΣΕΠ

Η κορυφαία εξ αποστάσεως προετοιμασία στην Ελλάδα (Δείτε περισσότερα εδώγια τον Πανελλήνιο Γραπτό Διαγωνισμό ΑΣΕΠ έχει διάρκεια 3 μήνες (και 2 μήνες τελικές επαναλήψεις έως την εξέταση) και πραγματοποιείται από την goLearn εξ αποστάσεως

Ο λόγος που αποτελεί αυτή την στιγμή νο1 σε όλη την Ελλάδα είναι αρχικά η εμπειρία του GoLearn με πάνω από 40.000 ενήλικους να το επιλέγουν κάθε χρόνο για να μοριοδοτηθούν - προετοιμαστούν για προκηρύξεις ΑΣΕΠ και από την άλλη το ιδιαίτερα χαμηλό κόστος που ισχύει τώρα.

Δείτε περισσότερα εδώ και προλάβετε την έκπτωση 50%

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις