Breaking news

Γραπτός διαγωνισμός ΑΣΕΠ
A

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι αιτήσεις για τον πανελλήνιο γραπτό διαγωνισμό και το ΑΣΕΠ δημοσίευσε ορισμένα παραδείγματα από το είδος των ερωτήσεων που θα περιλαμβάνονται στη δοκιμασία δεξιοτήτων και εργασιακής αποτελεσματικότητας.

Στην Ελλάδα η κορυφαία ασύγχρονη και εξ αποστάσεως προετοιμασία με την χαμηλότερη τιμή την πραγματοποιεί το goLearn μέσω πλατφόρμας ασύγχρονης τηλεκατάρτισης που καλύπτει όλη την ύλη - Εσείς διαβάζετε όποτε θέλετε

Κάντε αίτηση έως την Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου για την μεγαλύτερη έκπτωση που έχει υπάρξει έως τώρα (ΑΝΩ ΤΟΥ 68%)

Να σημειωθεί ότι το τεστ αυτό θα περιλαμβάνει:

  1. Ερωτήσεις αριθμητικού συλλογισμού
  2. Ερωτήσεις λεκτικού συλλογισμού
  3. Ερωτήσεις αξιολόγησης υποθετικών καταστάσεων

Αναλυτικά:

Ερωτήσεις αριθμητικού συλλογισμού

Ο αριθμητικός συλλογισμός αξιολογεί την ικανότητα των υποψηφίων να προβαίνουν σε λογικούς συλλογισμούς δίνοντας έμφαση στην κατανόηση της σχέσης μεταξύ αριθμών.

Συγκεκριμένα, σε κάθε ερώτηση οι υποψήφιοι καλούνται, αρχικά, να εντοπίσουν αυτή τη σχέση, κάνοντας απλές μαθηματικές πράξεις, ώστε, στη συνέχεια, να συμπληρώσουν τον αριθμό που αντιστοιχεί στο κενό και συμβολίζεται ως (?), με μια από τις επιλογές (A,B,C,D) του πίνακα με το γκρι φόντο.

Ακολουθεί ένα παράδειγμα ώστε να καταστεί κατανοητή η λογική των ερωτήσεων που οι υποψήφιοι θα κληθούν να απαντήσουν:

παραδειγμα 1 ΑΣΕΠ

Ερωτήσεις λεκτικού συλλογισμού

Ο λεκτικός συλλογισμός αξιολογεί την ικανότητα να προβαίνει κανείς σε λογικούς συλλογισμούς κατανοώντας τη σχέση μεταξύ λέξεων και εννοιών.

Σε κάθε ερώτηση οι υποψήφιοι καλούνται, αρχικά, να εντοπίσουν την εννοιολογική σχέση μεταξύ των δυο λέξεων που εμφανίζονται στην πρώτη γραμμή του πίνακα, προκειμένου, στη συνέχεια, να συμπληρώσουν τη λέξη ή το ζεύγος λέξεων που αντιστοιχεί στο κενό/ά που συμβολίζεται/ονται ως (;), με μια από τις επιλογές (A,B,C,D), που εμφανίζονται στις δυο τελευταίες γραμμές του πίνακα.

Ακολουθεί ένα παράδειγμα ώστε να καταστεί κατανοητή η λογική των ερωτήσεων που οι υποψήφιοι θα κληθούν να απαντήσουν:

παραδειγμα 2 ΑΣΕΠ

Ερωτήσεις αξιολόγησης υποθετικών καταστάσεων

Παρακάτω ακολουθεί το σενάριο μίας υποθετικής κατάστασης που θα μπορούσε να αποτελεί μέρος της εργασιακής καθημερινότητας ενός υπαλλήλου σε δημόσια υπηρεσία. Το σενάριο έχει σκοπό να αξιολογήσει τον τρόπο σκέψης που θα ακολουθήσουν οι υποψήφιοι για να λάβουν μια απόφαση, ώστε το ερώτημα του σεναρίου να αντιμετωπιστεί όσο το δυνατόν πιο αποτελεσματικά και σφαιρικά. Ενδέχεται να υπάρχουν περισσότερες από μία ενδεδειγμένες προσεγγίσεις σε κάθε σενάριο. Ωστόσο, μία από αυτές αντιμετωπίζει το ερώτημα του σεναρίου πιο αποτελεσματικά και σφαιρικά σε σχέση με τις υπόλοιπες.

Συνεπώς, οι υποψήφιοι θα κληθούν να επιλέξουν μία από τις τέσσερις εναλλακτικές απαντήσεις (1,2,3,4).

Παράδειγμα:

Εργάζεσαι σε υπηρεσία που είναι αρμόδια για την επεξεργασία αιτήσεων χορήγησης ενός κοινωνικού επιδόματος. Κατά την καταληκτική ημερομηνία υποβολής των αιτήσεων, η οποία γίνεται αποκλειστικά ηλεκτρονικά, η σχετική ηλεκτρονική πλατφόρμα δεν είναι διαθέσιμη λόγω υπερφόρτωσης του συστήματος. Ορισμένοι πολίτες φοβούμενοι την εκπνοή της προθεσμίας έρχονται δια ζώσης στην υπηρεσία και απαιτούν να υποβάλουν χειρόγραφα τις αιτήσεις τους.

Πώς θα διαχειριστείς την όλη κατάσταση;

  1. Δέχεσαι την κατάθεση των αιτήσεων, υπό την προϋπόθεση ότι, εάν υπάρξει παράταση, έχουν την υποχρέωση να καταθέσουν και ηλεκτρονικά την αίτηση.
  2. Κρατάς τα στοιχεία επικοινωνίας των πολιτών ώστε να τους ενημερώσεις πότε η ηλεκτρονική υπηρεσία θα είναι διαθέσιμη.
  3. Ενημερώνεις τους πολίτες ότι δεν είναι εφικτή η παραλαβή και η υποβολή χειρόγραφων αιτήσεων και τους ζητάς να αποχωρήσουν.
  4. Τους διαβεβαιώνεις ότι η υπηρεσία έχει γνώση του προβλήματος, ότι σε τέτοιες περιπτώσεις δίνεται παράταση για την ηλεκτρονική υποβολή των αιτήσεων, και γι' αυτό, δεν είναι εφικτή η παραλαβή χειρόγραφων.

Δείτε ΕΔΩ τα παραδείγματα και τις λύσεις τους!

Υπάρχουν συγκεκριμένα βιβλία για την ύλη;

Πολλοί είναι οι αναγνώστες που επικοινωνούν με το proson και αναρωτιούνται αν το ΑΣΕΠ έχει δώσει κάποια λίστα με βιβλία που περιέχουν την ύλη του διαγωνισμού.

Η απάντηση δυστυχώς είναι όχι. Η προκήρυξη δεν συγκεκριμενοποιεί την ύλη, αλλά μόνο τις θεματικές ενότητες πάνω στις οποίες θα «πέσουν» τα θέματα.

Όμως, σε αποκλειστικό ρεπορτάζ το proson.gr «ανακάλυψε» ότι η ύλη του διαγωνισμού εμπεριέχεται ανάμεσα και σε 20 πανεπιστημιακά βιβλία καθώς όμως και σε βιβλία με άσχετο περιεχόμενο.

Ο εκπαιδευτικός οργανισμός GoLearn που είναι ο μεγαλύτερος φορέας προετοιμασίας και μοριοδότησης ενηλίκων για το ΑΣΕΠ και τους διορισμούς στην Ελλάδα σε συνεργασία ΜΟΝΟ με δημόσια Πανεπιστήμια, κορυφαίους ακαδημαϊκούς και παγκόσμιους φορείς Πιστοποίησης προσφέρει εξ αποστάσεως και ασύγχρονα προετοιμασία που καλύπτει όλη την παραπάνω ύλη για να πετύχετε στον Διαγωνισμό

ΚΑΝΤΕ ΑΙΤΗΣΗ ΚΑΙ ΛΑΒΕΤΕ ΕΚΠΤΩΣΗ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 70%

Πόσες είναι οι θέσεις του διαγωνισμού

Οι υποψήφιοι θα διαγωνιστούν τον Μάρτιο του 2023 για 5.124 κενές θέσεις εργασίας που στόχος της Αρχής είναι να έχουν καλυφθεί μέχρι τον Οκτώβριο του ίδιου έτους.

Σύμφωνα μάλιστα με την κατανομή των προσλήψεων που ανακοίνωσε χτες το υπουργείο Εσωτερικών, οι 5.124 θέσεις εργασίας κατανέμονται ως εξής:

  • Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης (ΠΕ) - 3.502 θέσεις
  • Τεχνολογικής Εκπαίδευσης (ΤΕ) - 1.565 θέσεις
  • Ειδικού Επιστημονικού Προσωπικού (ΕΕΠ) - 57 θέσεις

Δείτε ΕΔΩ την κατανομή των θέσεων ανά ειδικότητα

Ποιοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή

Στον διαγωνισμό μπορούν να συμμετάσχουν αποκλειστικά απόφοιτοι Τριτοβάθμιας εκπαίδευσης που είναι κάτοχοι πτυχίου ΑΕΙ ή ΤΕΙ, ενώ, για ορισμένες διοικητικές θέσεις, η προκήρυξη κάνει δεκτά όλα τα πτυχία.

Στην προκήρυξη ζητούνται 31 ειδικότητες ΠΕ και 21 ειδικότητες ΤΕ. Στους 52 αυτούς κλάδους περιλαμβάνονται και δύο κωδικοί για θέσεις διοικητικών υπαλλήλων (ΠΕ και ΤΕ) για τις οποίες μπορούν να διαγωνιστούν όλοι όσοι έχουν οποιοδήποτε πτυχίο ΑΕΙ ή ΤΕΙ. 

Πιο συγκεκριμένα, στην κατηγορία ΠΕ η ειδικότητα «ΠΕ Διεκπεραίωσης Υποθέσεων Πολιτών / ΠΕ Διοικητικό Οικονομικών / Διοικητικών / ΠΕ Διοικητικού Προξενικού», με κωδικό θέση 407, κάνει δεκτό οποιοδήποτε Πτυχίο ή δίπλωμα οποιουδήποτε Τμήματος ΑΕΙ ή Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου (ΕΑΠ) ΑΕΙ ή Προγραμμάτων Σπουδών Επιλογής (ΠΣΕ) ΑΕΙ της ημεδαπής ή ισότιμος τίτλος σχολών της αλλοδαπής.

Παρόμοια, η κατηγορία «ΤΕ Διεκπεραίωσης Υποθέσεων Πολιτών / ΤΕ Διοικητικού Λογιστικού / Διοικητικού / Διοικητικού Οικονομικού» κάνει επίσης δεκτό οποιοδήποτε πτυχίο ή δίπλωμα οποιουδήποτε Τμήματος ΤΕΙ ή Προγραμμάτων Σπουδών Επιλογής (ΠΣΕ) ΤΕΙ της ημεδαπής ή ισότιμος τίτλος σχολών της ημεδαπής ή αλλοδαπής ή πτυχίο ΚΑΤΕΕ ή ισότιμος τίτλος της ημεδαπής ή αλλοδαπής.

Δείτε ΕΔΩ την προκήρυξη και τις 52 ειδικότητες που ζητούνται!

Πώς θα κάνετε αίτηση

Για να κάνετε αίτηση θα πρέπει να επισκεφτείτε την ιστοσελίδα του ΑΣΕΠ, έως το μεσημέρι της Τρίτης 20 Δεκεμβρίου, και να υποβάλλετε ηλεκτρονικά το αίτημα σας ακολουθώντας τις οδηγίες ΕΔΩ.

Κατά την ηλεκτρονική τους αίτηση οι  υποψήφιοι δηλώνουν τους κλάδους ή τις ειδικότητες (της ίδιας κατηγορίας ΠΕ ή ΤΕ) στους οποίους επιθυμούν να εξετασθούν, καθώς επίσης και την Περιφερειακή Ενότητα που επιθυμούν να δώσουν εξετάσεις.

Το Proson.gr συνιστά στους υποψηφίους να μην περιμένουν έως την τελευταία στιγμή για να κάνουν την αίτηση τους, καθώς ο όγκος των υποψηφίων που θα δηλώσουν συμμετοχή αναμένεται να ξεπεράσει κάθε ρεκόρ.

Αν και είναι πολύ νωρίς να μιλάμε για το ενδεχόμενο παράτασης, δεν αποκλείεται να υπάρξει μία μικρή έξτρα «περίοδος χάριτος» από το ΑΣΕΠ, ιδιαίτερα αν υπάρχει μεγάλος όγκος αιτήσεων.

Για την συμμετοχή στον διαγωνισμό είναι απαραίτητο να υποβληθεί και ηλεκτρονικό παράβολο ύψους 3 ευρώ. Να σημειωθεί ότι όσοι επιθυμούν να συμμετάσχουν στον γραπτό διαγωνισμό μπορούν από σήμερα να κάνουν αίτηση για να λάβουν το ηλεκτρονικό παράβολο που απαιτείται! (Δείτε εδώ οδηγίες βήμα - βήμα για το παράβολο)

Τι ισχύει με τα πρόσθετα προσόντα

Οι επιτυχόντες του πρώτου σταδίου θα μπορούν να συμμετάσχουν στις προκηρύξεις αυτές και να έχουν μία πιθανότητα για διορισμό, μόνο εφόσον διαθέτουν εκείνη τη χρονική στιγμή και τα τυχόν απαιτούμενα πρόσθετα προσόντα που θα ζητούνται στις προκηρύξεις που θα δημοσιεύουν οι φορείς του ευρύτερου δημόσιου τομέα (ενδεικτικά: γνώση Η/Υ, γνώση ξένης γλώσσας, εμπειρία).

Μερικά από τα πρόσθετα απαραίτητα προσόντα που ζητούνται συχνότερα (αν όχι πάντα!) στις προκηρύξεις του ΑΣΕΠ είναι η γνώση της αγγλικής γλώσσας (καλή, πολύ καλή ή άριστη) καθώς και η γνώση χειρισμού Ηλεκτρονικού Υπολογιστή.

Το proson.gr, αφού μελέτησε προσεκτικά την προκήρυξη, ενημερώνει τους ενδιαφερόμενους που θέλουν να συμμετάσχουν στον διαγωνισμό ότι ΔΕΝ είναι απαραίτητο να κατέχουν κάποιο από πρόσθετα προσόντα που αναφέρθηκαν παραπάνω για την υποβολή της αίτησης!

Ωστόσο, οι υποψήφιοι θα πρέπει να έχουν ή να αποκτήσουν κάποια από αυτά για να μπορέσουν να συμμετάσχουν στο δεύτερο στάδιο του διαγωνισμού.

Το ίδιο ισχύει και για τις θέσεις Ειδικού Επιστημονικού Προσωπικού (ΕΕΠ). Οι υποψήφιοι των θέσεων ΕΕΠ, θα μπορούν να συμμετάσχουν στις σχετικές προκηρύξεις με την προϋπόθεση ότι κατέχουν την ανά γνωστικό αντικείμενο απαιτούμενη εξειδίκευση σύμφωνα με τις οικείες διατάξεις.

Τις παραπάνω πιστοποιήσεις μπορείτε να τις πάρετε ΔΩΡΕΑΝ στο goLearn - ΔΕΙΤΕ ΑΜΕΣΑ ΠΩΣ

ΤΟ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟ ΣΠΟΤ ΤΗΣ ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ ΤΟΥ GOLEARN

GoLearn: Η εξ αποστάσεως προετοιμασία καλύπτει πλήρως την ύλη με πολλά έξτρα πρακτικά

Στην Ελλάδα ο κορυφαίος φορέας προετοιμασίας για τον Διαγωνισμό του ΑΣΕΠ είναι ο εκπαιδευτικός οργανισμός GoLearn ο οποίος προετοιμάζει και μοριοδοτεί κάθε χρόνο πάνω από 40.000 ενήλικες που θέλουν να διορισθούν στο δημόσιο μέσω προκήρυξης, διαγωνισμού και πινάκων ΑΣΕΠ.

Είναι μάλιστα ο μοναδικός φορέας που συνεργάζεται με Δημόσια Πανεπιστήμια και κορυφαίους πανεπιστημιακούς πραγματοποιώντας πανελλαδικά πάνω από 15 μοριοδοτούμενα εκπαιδευτικά προγράμματα.

Με το ασύγχρονο και εξ αποστάσεως πρόγραμμα διαβάζετε εσείς όποτε θέλετε και λύνετε τα τεστ εσείς όποτε θέλετε!

ΚΑΝΤΕ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΔΩ ΚΑΙ ΚΑΤΟΧΥΡΩΣΤΕ 50% ΕΚΠΤΩΣΗ ΕΔΩ 

ΔΩΡΕΑΝ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΑΓΓΛΙΚΩΝ ΚΑΙ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ ΣΕ ΟΛΟΥΣ

Ο εκπαιδευτικός οργανισμός σε όποιον ξεκινήσει την προετοιμασία δίνει δωρεάν τις δύο αυτές πιστοποιήσεις που αποτελούν απαραίτητα τυπικά προσόντα για τους διορισμούς

Πώς θα προλάβετε τον Διαγωνισμό και ποιο είναι το κορυφαίο Φροντιστήριο ΑΣΕΠ στην Ελλάδα

Αυτή είναι η πρώτη σε επιλογή προετοιμασία στην Ελλάδα ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ για τον Διαγωνισμό ΑΣΕΠ

Η κορυφαία εξ αποστάσεως προετοιμασία στην Ελλάδα (Δείτε περισσότερα εδώγια τον Πανελλήνιο Γραπτό Διαγωνισμό ΑΣΕΠ έχει διάρκεια 3 μήνες (και 2 μήνες τελικές επαναλήψεις έως την εξέταση) και πραγματοποιείται από την goLearn εξ αποστάσεως

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις