CLOSE

Breaking news

ΑΣΕΠ
A

«Μάχη» με τον χρόνο δίνουν οι εργαζόμενοι στο ΑΣΕΠ, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του proson.gr, προκειμένου να είναι όλα έτοιμα για να διεξαχθεί ο πανελλήνιος γραπτός διαγωνισμός του δημοσίου τον Μάρτιο του 2023. Οι επικείμενες βουλευτικές εκλογές και οι προεκλογικές δεσμεύσεις θα αναγκάσουν την Αρχή να δώσει «αγώνα δρόμου» προκειμένου να έχει όλες τις προκηρύξεις που τρέχει μέχρι την Άνοιξη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι από την στιγμή που θα προκηρυχθούν οι εκλογές όλες οι μόνιμες προσλήψεις στο δημόσιο θα «παγώσουν» για ένα μεγάλο διάστημα. Σύμφωνα με πηγές του ΑΣΕΠ, στην περίπτωση των εκλογών, οι προσλήψεις στο δημόσιο δεν αποκλείεται «παραλύσουν» για ένα ολόκληρο επτάμηνο.

Υπενθυμίζουμε ότι εκτός του πανελληνίου γραπτού διαγωνισμού 2Γ/2022, το ΑΣΕΠ δέχεται πιέσεις, ώστε να έχει έτοιμους μέχρι την άνοιξη και τους προσωρινούς πίνακες των εκπαιδευτικών γενικής παιδείας. Μάλιστα, σύμφωνα με αποκλειστικό ρεπορτάζ του proson.gr, προκηρύξεις που θα έχουν αριθμό 1ΓΕ/2023 και 2ΓΕ/2023 είναι έτοιμες να «φύγουν» για το Εθνικό Τυπογραφείο.

Ποιες είναι όμως οι διαδικασίες που «κινεί» αυτό το διάστημα το ΑΣΕΠ ώστε να είναι όλα έτοιμα στην ώρα τους για να διεξαχθεί ο πανελλήνιος γραπτός διαγωνισμός του δημοσίου;

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του proson.gr το ΑΣΕΠ αυτή την περίοδο:

  1. Σχεδιάζει την κατανομή των συμμετεχόντων υποψηφίων στις περιφερειακές ενότητες της προκήρυξης και διαμορφώνει σενάρια
  2. Διαμορφώνει τον αριθμό των εξεταστικών κέντρων του διαγωνισμού και αναζητά αίθουσες μέσω του υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων
  3. Επεξεργάζεται τα εξεταστικά κέντρα που αποστέλλονται από το υπουργείο Παιδείας στο ΑΣΕΠ κατόπιν σχετικού αιτήματος της υπηρεσίας του

Πώς θα εξεταστούν οι υποψήφιοι

Ο διαγωνισμός θα περιλαμβάνει μόνο δύο ενότητες που θα χωρίζονται σε εξέταση γνώσεων και σε δοκιμασία δεξιοτήτων και εργασιακής αποτελεσματικότητας.

Συγκεκριμένα, ο πανελλήνιος γραπτός διαγωνισμός περιλαμβάνει τα εξής 2 μαθήματα/δοκιμασίες:

  1. Εξέταση γνώσεων που αφορά στην αξιολόγηση γνώσεων γενικού περιεχομένου, που κρίνεται απαραίτητο ή χρήσιμο να έχουν οι υποψήφιοι για να ανταποκριθούν στα καθήκοντά τους.
  2. Δοκιμασία δεξιοτήτων και εργασιακής αποτελεσματικότητας όπου αξιολογούνται, ιδίως, δεξιότητες γλωσσικού και αριθμητικού συλλογισμού, δεξιότητες ανάλυσης, επίλυσης προβλημάτων και ιεράρχησης προτεραιοτήτων στον χώρο εργασίας, καθώς και χαρακτηριστικά που συνδέονται με την αποτελεσματικότητα και την ποιότητα στην εργασία.

Η εξέταση των μαθημάτων/δοκιμασιών (εξέταση γνώσεων και δοκιμασία δεξιοτήτων και εργασιακής αποτελεσματικότητας) θα γίνει γραπτώς με τη μέθοδο των ερωτήσεων πολλαπλών επιλογών και οι απαντήσεις θα δοθούν σε ειδικά Απαντητικά Φύλλα.

Όσον αφορά τη διαγωνιστική διαδικασία οι υποψήφιοι θα κληθούν να απαντήσουν σε μόνο δύο μαθήματα που θα περιλαμβάνουν: 

  1. Εξέταση γνώσεων που αφορά στην αξιολόγηση γνώσεων γενικού περιεχομένου, που κρίνεται απαραίτητο ή χρήσιμο να έχουν οι υποψήφιοι για να ανταποκριθούν στα καθήκοντά τους.
  2. Δοκιμασία δεξιοτήτων και εργασιακής αποτελεσματικότητας όπου αξιολογούνται, ιδίως, δεξιότητες γλωσσικού και αριθμητικού συλλογισμού, δεξιότητες ανάλυσης, επίλυσης προβλημάτων και ιεράρχησης προτεραιοτήτων στον χώρο εργασίας, καθώς και χαρακτηριστικά που συνδέονται με την αποτελεσματικότητα και την ποιότητα στην εργασία.

Η εξέταση των μαθημάτων θα γίνει γραπτώς με τη μέθοδο των ερωτήσεων πολλαπλών επιλογών και οι απαντήσεις θα δοθούν σε ειδικά Απαντητικά Φύλλα. 

Τα σενάρια υποθετικών καταστάσεων

Πώς όμως θα είναι η δοκιμασία δεξιοτήτων και εργασιακής αποτελεσματικότητας;

Όπως έχουμε γράψει και στο παρελθόν, η δοκιμασία δεξιοτήτων και εργασιακής αποτελεσματικότητας, θα περιλαμβάνει:

  1. Ερωτήσεις αριθμητικού συλλογισμού
  2. Ερωτήσεις λεκτικού συλλογισμού
  3. Ερωτήσεις αξιολόγησης υποθετικών καταστάσεων

Όσον αφορά τις ερωτήσεις λεκτικού και αριθμητικού συλλογισμού, τα πράγματα είναι λίγο πολύ γνωστά! Τι ισχύει όμως με τα σενάρια αξιολόγησης υποθετικών καταστάσεων;

Το proson.gr, σε συνεργασία με τον εκπαιδευτικό όμιλο goLearn, παρουσιάζει δύο νέα σενάρια, υποθετικών καταστάσεων που θα μπορούσαν να αποτελούν μέρος της εργασιακής καθημερινότητας ενός υπαλλήλου σε δημόσια υπηρεσία. Μπορείτε να τα λύσετε;

Δείτε ΕΔΩ, εντελώς δωρεάν, τα δύο νέα εργασιακά σενάρια

Υπάρχουν συγκεκριμένα βιβλία για την ύλη;

Πολλοί είναι οι αναγνώστες που επικοινωνούν με το proson και αναρωτιούνται αν το ΑΣΕΠ έχει δώσει κάποια λίστα με βιβλία που περιέχουν την ύλη του διαγωνισμού.

Η απάντηση δυστυχώς είναι όχι. Η προκήρυξη δεν συγκεκριμενοποιεί την ύλη, αλλά μόνο τις θεματικές ενότητες πάνω στις οποίες θα «πέσουν» τα θέματα.

Όμως, σε αποκλειστικό ρεπορτάζ το proson.gr «ανακάλυψε» ότι η ύλη του διαγωνισμού εμπεριέχεται ανάμεσα και σε 20 πανεπιστημιακά βιβλία καθώς όμως και σε βιβλία με άσχετο περιεχόμενο.

Ο εκπαιδευτικός οργανισμός GoLearn που είναι ο μεγαλύτερος φορέας προετοιμασίας και μοριοδότησης ενηλίκων για το ΑΣΕΠ και τους διορισμούς στην Ελλάδα σε συνεργασία ΜΟΝΟ με δημόσια Πανεπιστήμια, κορυφαίους ακαδημαϊκούς και παγκόσμιους φορείς Πιστοποίησης προσφέρει εξ αποστάσεως και ασύγχρονα προετοιμασία που καλύπτει όλη την παραπάνω ύλη για να πετύχετε στον Διαγωνισμό

ΚΑΝΤΕ ΑΙΤΗΣΗ ΚΑΙ ΛΑΒΕΤΕ ΕΚΠΤΩΣΗ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 70%

Τι ισχύει με τα πρόσθετα προσόντα

Οι επιτυχόντες του πρώτου σταδίου θα μπορούν να συμμετάσχουν στις προκηρύξεις αυτές και να έχουν μία πιθανότητα για διορισμό, μόνο εφόσον διαθέτουν εκείνη τη χρονική στιγμή και τα τυχόν απαιτούμενα πρόσθετα προσόντα που θα ζητούνται στις προκηρύξεις που θα δημοσιεύουν οι φορείς του ευρύτερου δημόσιου τομέα (ενδεικτικά: γνώση Η/Υ, γνώση ξένης γλώσσας, εμπειρία).

Μερικά από τα πρόσθετα απαραίτητα προσόντα που ζητούνται συχνότερα (αν όχι πάντα!) στις προκηρύξεις του ΑΣΕΠ είναι η γνώση της αγγλικής γλώσσας (καλή, πολύ καλή ή άριστη) καθώς και η γνώση χειρισμού Ηλεκτρονικού Υπολογιστή.

Το proson.gr, αφού μελέτησε προσεκτικά την προκήρυξη, ενημερώνει τους ενδιαφερόμενους που θέλουν να συμμετάσχουν στον διαγωνισμό ότι ΔΕΝ είναι απαραίτητο να κατέχουν κάποιο από πρόσθετα προσόντα που αναφέρθηκαν παραπάνω για την υποβολή της αίτησης!

Ωστόσο, οι υποψήφιοι θα πρέπει να έχουν ή να αποκτήσουν κάποια από αυτά για να μπορέσουν να συμμετάσχουν στο δεύτερο στάδιο του διαγωνισμού.

Το ίδιο ισχύει και για τις θέσεις Ειδικού Επιστημονικού Προσωπικού (ΕΕΠ). Οι υποψήφιοι των θέσεων ΕΕΠ, θα μπορούν να συμμετάσχουν στις σχετικές προκηρύξεις με την προϋπόθεση ότι κατέχουν την ανά γνωστικό αντικείμενο απαιτούμενη εξειδίκευση σύμφωνα με τις οικείες διατάξεις.

Τις παραπάνω πιστοποιήσεις μπορείτε να τις πάρετε ΔΩΡΕΑΝ στο goLearn - ΔΕΙΤΕ ΑΜΕΣΑ ΠΩΣ

ΤΟ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟ ΣΠΟΤ ΤΗΣ ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ ΤΟΥ GOLEARN

GoLearn: Η εξ αποστάσεως προετοιμασία καλύπτει πλήρως την ύλη ασύγχρονα!!!

Στην Ελλάδα ο κορυφαίος φορέας προετοιμασίας για τον Διαγωνισμό του ΑΣΕΠ είναι ο εκπαιδευτικός οργανισμός GoLearn ο οποίος προετοιμάζει και μοριοδοτεί κάθε χρόνο πάνω από 40.000 ενήλικες που θέλουν να διορισθούν στο δημόσιο μέσω προκήρυξης, διαγωνισμού και πινάκων ΑΣΕΠ.

Είναι μάλιστα ο μοναδικός φορέας που συνεργάζεται με Δημόσια Πανεπιστήμια και κορυφαίους πανεπιστημιακούς πραγματοποιώντας πανελλαδικά πάνω από 15 μοριοδοτούμενα εκπαιδευτικά προγράμματα.

Με το ασύγχρονο και εξ αποστάσεως πρόγραμμα διαβάζετε εσείς όποτε θέλετε και λύνετε τα τεστ εσείς όποτε θέλετε!

ΚΑΝΤΕ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΔΩ ΚΑΙ ΚΑΤΟΧΥΡΩΣΤΕ 70% ΕΚΠΤΩΣΗ ΕΔΩ 

ΔΩΡΕΑΝ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΑΓΓΛΙΚΩΝ ΚΑΙ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ ΣΕ ΟΛΟΥΣ

Ο εκπαιδευτικός οργανισμός σε όποιον ξεκινήσει την προετοιμασία δίνει δωρεάν τις δύο αυτές πιστοποιήσεις που αποτελούν απαραίτητα τυπικά προσόντα για τους διορισμούς

Πώς θα προλάβετε τον Διαγωνισμό και ποιο είναι το κορυφαίο Φροντιστήριο ΑΣΕΠ στην Ελλάδα

Αυτή είναι η πρώτη σε επιλογή προετοιμασία στην Ελλάδα ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ για τον Διαγωνισμό ΑΣΕΠ

Η κορυφαία εξ αποστάσεως προετοιμασία στην Ελλάδα (Δείτε περισσότερα εδώγια τον Πανελλήνιο Γραπτό Διαγωνισμό ΑΣΕΠ έχει διάρκεια 3 μήνες (και 2 μήνες τελικές επαναλήψεις έως την εξέταση) και πραγματοποιείται από την goLearn εξ αποστάσεως

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις