Breaking news

Θάνος Παπαϊωάννου - Γιάννης Κουτσομύτης
A

Μία συνέντευξη εφ όλης της ύλης παραχώρησε ο πρόεδρος του ΑΣΕΠ, Θάνος Παπαϊωάννου στον Γιάννη Κουτσομύτη και στο Ελλάδα24. Ο κ. Παπαϊωάννου αναφέρθηκε στην ιστορική διαδρομή της Αρχής, στον ρόλο του ΑΣΕΠ στην κοινωνία αλλά και στην διεξαγωγή του πολυαναμενόμενου πανελλήνιου γραπτού διαγωνισμού.

Όσον αφορά τον γραπτό διαγωνισμό, ο πρόεδρος του ΑΣΕΠ τόνισε πως θεωρεί εφικτό το στόχο να πραγματοποιηθεί ο διαγωνισμός πριν από τις εκλογές. Υπενθυμίζουμε ότι με αποκλειστικό ρεπορτάζ, το proson.gr, αποκάλυψε πριν από λίγες ημέρες πως το ΑΣΕΠ έχει «κλειδώσει» ως ημερομηνία για να διεξαχθεί ο διαγωνισμός το Σαββατοκύριακο 4 και 5 Μαρτίου, ή, αν υπάρξουν απρόοπτα, το αμέσως επόμενο, δηλαδή το Σαββατοκύριακο 11 και 12 Μαρτίου.

Εάν δεν προλάβουμε τις εκλογές θα πάμε πίσω πολλούς μήνες

Ο ίδιος εξήγησε ότι όλες οι προσλήψεις στο δημόσιο αναστέλλονται κατά τη διενέργεια των εκλογών, από τη στιγμή μάλιστα που θα ανακοινωθεί η διάλυση της Βουλής. Όπως είπε, η ρύθμιση αυτή έρχεται από παλαιότερες εποχές που πιθανώς να υπήρχε αδιαφάνεια στις προσλήψεις του δημοσίου.

Σημείωσε μάλιστα, πως εκτός από τη διαδικασία των προσλήψεων και την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων, κατά τη διάρκεια των εκλογών, απαγορεύονται ακόμα και όλες οι προπαρασκευαστικές διαδικασίες«Ο Νομοθέτης το έφτασε στο άκρο του», ανέφερε χαρακτηριστικά, λέγοντας θεωρεί πως η ρύθμιση αυτή απαξιώνει το κράτος, την κοινωνία και το ίδιο το ΑΣΕΠ. «Δηλαδή το ΑΣΕΠ θα κάνει προσλήψεις δύο εβδομάδες πριν τις εκλογές με πολιτικά κριτήρια», αναρωτήθηκε. 

Έτσι, ο ίδιος εκτίμησε πως εάν δεν διεξαχθεί ο διαγωνισμός πριν από τις εκλογές, «θα πάμε πίσω πολλούς μήνες. Εάν γίνουν διπλές εκλογές θα πάμε πίσω τρεις μήνες και πιθανών να «πέσουμε» επάνω στις πανελλαδικές εξετάσεις». Όπως εξήγησε δεν μπορεί να διεξαχθεί ο διαγωνισμός ταυτόχρονα με τις πανελλήνιες γιατί τα σχολεία είναι κατειλημμένα. 

Υπενθυμίζουμε ότι, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του proson.gr, το ΑΣΕΠ, σε συνεννόηση με το υπουργείο Παιδείας, έχει ήδη βρει τα περίπου 500 εξεταστικά κέντρα που προέρχονται από λύκεια και θα «φιλοξενήσουν» τους περίπου 108.000 διαγωνιζόμενους. 

Ο κ. Παπαϊωάννου είπε πως είναι αισιόδοξος πως ο στόχος της διεξαγωγής του διαγωνισμού πριν από τις εκλογές είναι εφικτός. «Ξέρουμε ότι πρέπει να το πετύχουμε», ανέφερε χαρακτηριστικά. Σε αντίθετη περίπτωση, «η δημόσια διοίκηση θα υποστεί πλήγμα», σχολίασε.

Ο διαγωνισμός θα κριθεί εκ του αποτελέσματος

Ο πρόεδρος του ΑΣΕΠ αναφέρθηκε και στο γεγονός ότι όλοι η υποψήφιο θα εξεταστούν στα ίδια θέματα, καθώς η ύλη είναι κοινή για όλους«Ο διαγωνισμός δεν ψάχνει αν κάποιος είναι καλός δικηγόρος ή καλός πολιτικός μηχανικός. Ψάχνει να δει  αν κάποιος θα είναι καλός δημόσιος υπάλληλος και ένας καλός δημόσιος υπάλληλος εκτός από την καθαυτού δουλειά που κάνει, κάνει και πολύ διοικητική δουλειά», σχολίασε.

Αναφερόμενος στα εργασιακά σενάρια που υπάρχουν για πρώτη φορά σε γραπτό διαγωνισμό, ο ίδιος σχολίασε πως θα είναι σενάρια που μπορεί να τύχουν σε οποιαδήποτε θέση του δημοσίου και οι υποψήφιοι δεν θα πρέπει να βρουν τη σωστή αλλά τη σωστότερη απάντηση.

Τέλος, ο ίδιος είπε πως έχει άγχος γιατί υπάρχουν πολλές καινοτομίες στον διαγωνισμό, και πως ο διαγωνισμός θα κριθεί «εκ του αποτελέσματος». Όπως σημείωσε, ο αριθμός των επιτυχόντων θα αποδείξει αν οι καινοτομίες αυτές  θα «αποδειχθούν σοφές», ενώ πρόσθεσε πως ελπίζει να υπάρξει ικανός αριθμός ατόμων που θα πιάσει τη βάση ώστε να καλυφθούν οι 5.124 κενές θέσεις. 

Ολόκληρη η συνέντευξη του κ. Παπαϊωάννου

 

Που θα βρείτε όλη την ύλη + χιλιάδες ερωτήσεις για τις 17 ενότητες + σενάρια εργασιακής αποτελεσματικότητας;

Όλοι οι υποψήφιοι για τον Πανελλήνιο Γραπτό Διαγωνισμό του ΑΣΕΠ έχουν τη δυνατότητα να προμηθευτούν την ύλη για τις εξετάσεις σε μορφή εκπαιδευτικού εξ αποστάσεως προγράμματος από το goLearn, τον κορυφαίο φορέα προετοιμασίας ενηλίκων στην Ελλάδα.

Μάλιστα το πρόγραμμα που εμπεριέχει και τις 17 ενότητες όπως αναφέρονται στην προκήρυξη τελεί υπό την εποπτεία του ομ.καθηγητή του Πανεπιστημίου Πατρών, Χρήστου Παναγιωτακόπουλου. Είναι το μόνο ασύγχρονο πρόγραμμα με τη χαμηλότερη τιμή στην Ελλάδα που έχει την υπογραφή καθηγητή δημόσιου Πανεπιστημίου!

Λύστε εδώ σενάρια εργασιακής αποτελεσματικότητας

Ο εκπαιδευτικός οργανισμός goLearn έχει δώσει στην δημοσιότητα για ΔΩΡΕΑΝ εξάσκηση σενάρια εργασιακής αποτελεσματικότητας που μπορείτε να δείτε εδώ

Λύστε το 1ο Online Ολοκληρωμένο ΔΩΡΕΑΝ ΤΕΣΤ για το Πανελλήνιο Γραπτό Διαγωνισμό

To goLearn προσφέρει το 1ο Online Ολοκληρωμένο ΔΩΡΕΑΝ ΤΕΣΤ για το Πανελλήνιο Γραπτό Διαγωνισμό του ΑΣΕΠ - Λύστε το ΕΔΩ*

- Έχετε μια προσπάθεια
- Λύστε το σε ανώνυμη περιήγηση
- Το σκορ και οι σωστές απαντήσεις βγαίνουν επί τόπου

 

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις