Breaking news

Θέσεις εργασίας
A

Τον προγραμματισμό του ΑΣΕΠ για το προσεχές διάστημα αποκαλύπτει το ρεπορτάζ του proson.gr. Σύμφωνα με έγγραφο που έχει στην κατοχή του το proson.gr, η Αρχή σχεδιάζει να προχωρήσει σε 2.990 μόνιμες προσλήψεις μέσω πέντε νέων προκηρύξεων. Οι 2.290 προσλήψεις κατανέμονται σε νοσοκομεία, δήμους, υπουργεία, επιμελητήρια, Ανεξάρτητες Αρχές αλλά και στην Τράπεζα της Ελλάδος.

Δείτε αναλυτικά στο ρεπορτάζ του proson.gr: 

Νοσοκομεία #1

Τη Δευτέρα 12 Φεβρουαρίου πρόκειται να επανεκκινήσουν οι αιτήσεις στην προκήρυξη 5Κ/2023 του ΑΣΕΠ για την πλήρωση 775 θέσεων μόνιμου προσωπικού στα νοσοκομεία όλης της χώρας. Υπενθυμίζουμε ότι οι αιτήσεις στην 5Κ είχαν ξεκινήσει τον Ιανουάριο, ωστόσο διακόπηκαν ξαφνικά, λόγω προβλημάτων υπερφόρτωσης που αντιμετώπιζε η ιστοσελίδα του ΑΣΕΠ. Η νέα προθεσμία που δόθηκε από το ΑΣΕΠ, ξεκινάει τη Δευτέρα 12 Φεβρουαρίου και λήγει την Τρίτη 27 Φεβρουαρίου 2024

Στην προκήρυξη 5Κ/2023 του ΑΣΕΠ μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή αποκλειστικά απόφοιτοι Δευτεροβάθμιας (ΔΕ) και Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης (ΥΕ), απόφοιτοι δηλαδή λυκείου, γυμνασίου αλλά και δημοτικού σχολείου (για όσους έχουν αποφοιτήσει μέχρι και το 1980).

Δείτε περισσότερα εδώ...

Νοσοκομεία #2

Στο «τραπέζι» του ΑΣΕΠ βρίσκεται και επισήμως ο επόμενος μεγάλος διαγωνισμός για τα νοσοκομεία, στον οποία θα μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή μόνο απόφοιτοι Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης. Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με έγγραφο που έχει στην κατοχή του το proson.gr, η νέα προκήρυξη για τα νοσοκομεία θα περιέχει 817 θέσεις εργασίας, τις οποίες θα μπορούν να διεκδικήσουν απόφοιτοι Πανεπιστημιακής και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης. 

Σύμφωνα με πληροφορίες το ΑΣΕΠ έχει έτοιμοι το προσχέδιο του διαγωνισμού και το έχει αποστείλει στο υπουργείο Υγείας, το οποίο είναι αυτό που θα δώσει το τελικό «οκ» για την έναρξη της διαδικασίας και την αποστολή της προκήρυξης στο Εθνικό Τυπογραφείο.  Οι 817 προσλήψεις στα νοσοκομεία θα γίνουν εκτός γραπτού διαγωνισμού, με σύστημα μοριοδότησης. Αξίζει να σημειωθεί ότι στην εν λόγω προκήρυξη θα μοριδοτείται και η ειδική εμπειρία των υποψηφίων, καθώς στόχος του υπουργείο είναι να δοθεί προτεραιότητα σε όσους υπηρέτησαν στα νοσοκομεία την περίοδο της πανδημίας του Covid-19. Αποτελεί εξάλλου δέσμευση της κυβέρνησης, ήδη από το 2020 και το 2021, η μονιμοποίηση όσων στήριξαν το ΕΣΥ. 

Δείτε περισσότερα εδώ...

Δημοτική Αστυνομία

Εν αναμονή του τελικού «οκ» από το υπουργείο Εσωτερικών είναι το ΑΣΕΠ, προκειμένου να «διώξει» την προκήρυξη για τη Δημοτική Αστυνομία. Πιο συγκεκριμένα, πηγές του ΑΣΕΠ επισημαίνουν στο proson.gr, πως ο διαγωνισμός με τις 1.213 θέσεις είναι έτοιμος και έχει σταλεί στο υπουργείο για να λάβει την τελική έγκριση σχετικά με τις ειδικότητες και την κατανομή των θέσεων. 

Αμέσως μόλις απαντήσει το υπουργείο, το ΑΣΕΠ θα στείλει την προκήρυξη στο Εθνικό Τυπογραφείο. Είναι πολύ πιθανό αυτό να γίνει και την ερχόμενη εβδομάδα. Από τη στιγμή που ο διαγωνισμός θα σταλεί στο Εθνικό Τυπογραφείο η προκήρυξη, θα χρειαστούν λίγες ημέρες προκειμένου να λάβει ΦΕΚ και να ξεκινήσουν να τρέχουν οι αιτήσεις, οι οποίες πλέον αναμένονται εντός του Φεβρουαρίου. 

Η προκήρυξη για τη Δημοτική Αστυνομία θα περιέχει ηλικιακό όριο. Πιο συγκεκριμένα, συμμετοχή θα μπορούν να δηλώσουν μόνο όσοι πληρούν τα ηλικιακά κριτήρια και είναι μεταξύ των 20 και 35 ετών. Αξίζει να σημειωθεί ότι η ηλικία μετρείται βάσει της χρονολογίας γέννησης του κάθε υποψηφίου και όχι της ακριβής ημερομηνίας. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι στην προκήρυξη της Δημοτικής Αστυνομίας θα μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή όσοι έχουν γεννηθεί από την 1η Ιανουαρίου 1989 έως και την 31η Δεκεμβρίου 2005.

Δείτε περισσότερα εδώ...

Υπουργεία, επιμελητήρια, Ανεξάρτητες Αρχές

Μία νέα προκήρυξη για την πλήρωση 131 θέσεων, μόνιμου προσωπικού, σε υπουργεία, επιμελητήρια, Ανεξάρτητες Αρχές και άλλους δύο φορείς του δημοσίου έχει στα «σκαριά» αυτές τις ημέρες το ΑΣΕΠ. Σύμφωνα με πληροφορίες του Proson.gr, το ΑΣΕΠ έχει έτοιμο το προσχέδιο και την κατανομή των θέσεων και απομένει να στείλει το κείμενο της προκήρυξης στους φορείς για συμφωνία. 

Στη νέα προκήρυξη του ΑΣΕΠ θα μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή απόφοιτοι από όλους τους κλάδους εκπαίδευσης: Δηλαδή απόφοιτοι Πανεπιστημιακής (ΠΕ), Τεχνολογικής (ΤΕ), Δευτεροβάθμιας (ΔΕ) και Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης (ΥΕ). Να σημειωθεί ότι οι 131 προσλήψεις θα γίνουν εκτός γραπτού διαγωνισμού, με σύστημα μοριοδότησης των προκηρύξεων «Κ» του ΑΣΕΠ. 

Δείτε περισσότερα εδώ...

Τράπεζα της Ελλάδος

Με αργούς αλλά σταθερούς ρυθμούς προχωρούν οι διαδικασίες για την έκδοση της προκήρυξης του ΑΣΕΠ για την Τράπεζα της Ελλάδος. Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με έγγραφο της Αρχής που έχει στην κατοχή του το proson.gr, η σχετική προκήρυξη έχει σταλεί στην Τράπεζα της Ελλάδος για «συμφωνία». Αυτό σημαίνει πως το ΑΣΕΠ έχει έτοιμο τον διαγωνισμό και μένει να δώσει η Τράπεζα το τελικό «οκ», προκειμένου να εκδοθεί η προκήρυξη.

Υπενθυμίζουμε ότι, σύμφωνα με παλαιότερα αποκλειστικό ρεπορτάζ του Proson.gr, οι θέσεις που θα ζητηθούν από το ΑΣΕΠ για την Τράπεζα της Ελλάδος «σκαρφάλωσαν» στις 54. Στον διαγωνισμό για την τράπεζα στης Ελλάδος θα μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή απόφοιτοι Τεχνολογικής (ΤΕ) και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (ΔΕ).

Να σημειωθεί ότι οι 54 μόνιμες προλήψεις στην Τράπεζα της Ελλάδος θα γίνουν εκτός γραπτού διαγωνισμού, με το σύστημα μοριοδότησης που φέρουν οι προκηρύξεις «Κ» του ΑΣΕΠ. 

Δείτε περισσότερα εδώ...

Μείνετε συντονισμένοι στο Proson.gr στο facebook, στο twitter, στο threads και στο viber, ώστε να ενημερώνεστε πρώτοι για όλες τις εξελίξεις για την προκήρυξη για τη Δημοτική Αστυνομία.  

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις