Breaking news

Εθνικό Τυπογραφείο
A

Θέμα χρόνου είναι η έκδοση δύο νέων προκηρύξεων ΑΣΕΠ που προβλέπουν την κάλυψη, συνολικά 1.272 μόνιμων κενών θέσεων στο δημόσιο και συγκεκριμένα στη Δημοτική Αστυνομία και στην Τράπεζα της Ελλάδος. Σύμφωνα με πληροφορίες του proson.gr, η Ανεξάρτητη Αρχή τα έχει όλα έτοιμα και ενδέχεται να στείλει την πρώτη προκήρυξη στο Εθνικό Τυπογραφείο ακόμα και αύριο, Παρασκευή. 

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με αποκλειστικό ρεπορτάζ του proson.gr, το ΑΣΕΠ έχει ανάψει στο «κόκκινο» τις μηχανές προκειμένου να «διώξει» την προκήρυξη με τις 1.213 θέσεις για τη Δημοτική Αστυνομία αύριο, Παρασκευή. Ωστόσο, αν προκύψει κάτι απρόοπτο η προκήρυξη θα πάει στο Εθνικό Τυπογραφείο το αργότερο μέχρι τη Δευτέρα. Να σημειωθεί ότι από τη στιγμή που θα «αναχωρήσει» για το Τυπογραφείο ο διαγωνισμός, θα γίνει γνωστή η κατανομή των 1.213 θέσεων στους δήμους όλης της χώρας, ανά ειδικότητα και εκπαιδευτική βαθμίδα (ΠΕ, ΤΕ, ΔΕ).

Παράλληλα, πηγές του ΑΣΕΠ επισήμαναν στο proson.gr, πως έτοιμη για «αναχώρηση» είναι ακόμα μία προκήρυξη που προβλέπει την πλήρωση 59 μόνιμων θέσεων στην Τράπεζα της Ελλάδος. Σύμφωνα με πληροφορίες η προκήρυξη αυτή αναμένεται να σταλεί στο Τυπογραφείο την επόμενη εβδομάδα ή το αργότερο την μεθεπόμενη. Σε κάθε περίπτωση, ο πίνακας θέσεων θα έχει δημοσιευθεί πριν από το τέλος του μήνα. 

Αναλυτικά οι δύο προκηρύξεις:

Δημοτική Αστυνομία

Θέμα χρόνου είναι να γίνει γνωστός ο πίνακας θέσεων για τη Δημοτική Αστυνομία. Αφού σταλεί στο Τυπογραφείο η προκήρυξη θα χρειαστούν μερικές ημέρες μέχρις ότου λάβει ΦΕΚ στο οποίο θα αναφέρονται αναλυτικά και οι ημερομηνίες των αιτήσεων. Σύμφωνα με πληροφορίες του proson.gr, οι αιτήσεις θα «τρέξουν» τον Μάρτιο 2024.

Στην προκήρυξη, όπως έχει αναφέρει σε πολλά ρεπορτάζ το proson.gr, θα υπάρχει ηλικιακά όριο και σωματικά κριτήρια, ενώ οι υποψήφιοι θα κληθούν να συμμετάσχουν σε μία σειρά από ειδικές εξετάσεις και δοκιμασίες. Πιο συγκεκριμένα, συμμετοχή θα μπορούν να δηλώσουν μόνο όσοι πληρούν τα ηλικιακά κριτήρια και είναι μεταξύ των 20 και 35 ετών. Αξίζει να σημειωθεί ότι η ηλικία μετρείται βάσει της χρονολογίας γέννησης του κάθε υποψηφίου και όχι της ακριβής ημερομηνίας. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι στην προκήρυξη της Δημοτικής Αστυνομίας θα μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή όσοι έχουν γεννηθεί από την 1η Ιανουαρίου 1989 έως και την 31η Δεκεμβρίου 2005.

Οι υποψήφιοι για τη δημοτική αστυνομία θα πρέπει επίσης να έχουν ανάστημα τουλάχιστον 1,63 μ. οι γυναίκες και 1,70 μ. οι άνδρες και να έχουν την ψυχική και σωματική υγεία, καθώς και τα διανοητικά προσόντα που τους επιτρέπουν την εκτέλεση των καθηκόντων της θέσης τους. Οι υποψήφιοι που κρίνονται κατάλληλοι υγειονομικά υποβάλλονται σε αθλητικές δοκιμασίες. Οι υποψήφιοι που επιτυγχάνουν στις αθλητικές δοκιμασίες υποβάλλονται σε ψυχοτεχνικές δοκιμασίες και συνέντευξη, ώστε να ερευνηθούν ιδίως η κρίση, η αντίληψη, η προσαρμοστικότητα στις μεταβαλλόμενες καταστάσεις και απαιτήσεις, ο βαθμός ετοιμότητας, η αυτοκυριαρχία, η συναισθηματική σταθερότητα, και η δομή της προσωπικότητας. 

Δείτε περισσότερα για τη Δημοτική Αστυνομία, πατώντας ΕΔΩ.

Τράπεζα της Ελλάδος

Έτοιμη να φύγει για το Εθνικό Τυπογραφείο είναι, όπως αναφέρθηκε και παραπάνω, η προκήρυξη του ΑΣΕΠ για την Τράπεζα της Ελλάδος. Μάλιστα, πηγές του ΑΣΕΠ ανέφεραν στο proson.gr πως οι θέσεις «σκαρφάλωσαν» για ακόμα μία φορά από τις 54 στις 59. 

Στον διαγωνισμό για την τράπεζα στης Ελλάδος θα μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή απόφοιτοι Τεχνολογικής (ΤΕ) και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (ΔΕ).

Να σημειωθεί ότι οι 59 μόνιμες προλήψεις στην Τράπεζα της Ελλάδος θα γίνουν εκτός γραπτού διαγωνισμού, με το σύστημα μοριοδότησης που φέρουν οι προκηρύξεις «Κ» του ΑΣΕΠ. 

Δείτε περισσότερα για την Τράπεζα της Ελλάδος, πατώντας ΕΔΩ.

Τα προσόντα που δίνουν έξτρα μόρια

Ως πρόσθετο τυπικό προσόν διορισμού για πολλές θέσεις στις παραπάνω προκηρύξεις θεωρούνται η γνώση της αγγλικής γλώσσας καθώς και η γνώση χειρισμού ηλεκτρονικών υπολογιστών στα αντικείμενα: α) επεξεργασίας κειμένων, β) υπολογιστικών φύλλων, και γ) υπηρεσιών διαδικτύου.

Ο μόνος τρόπος να προλάβετε στην Ελλάδα να πάρετε Εύκολα και άμεσα (ΜΕΣΑ ΣΕ 2 ΗΜΕΡΕΣ) πριν κλείσουν οι αιτήσεις την Πιστοποίηση Αγγλικών για τα νοσοκομεία είναι η πολύ εύκολη Πιστοποίηση Αγγλικών της goLearn

ΚΑΝΤΕ ΑΙΤΗΣΗ ΕΔΩ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΜΕ 95 ΕΥΡΩ μπορείτε να πάρετε το Proficiency ή το Lower για την προκήρυξη των Νοσοκομείων

Από το σπίτι σας εύκολα (Πλήρως αναγνωρισμένη και με ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΙΣΧΥ)

Μόνο στην golearn προλαβαίνετε να πάρετε την Πιστοποίηση Υπολογιστών άμεσα και ΕΥΚΟΛΑ

Μέσα σε λίγες μόνο ημέρες ΚΑΙ ΠΡΙΝ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΟΙ ΑΙΤΗΣΕΙΣ για την προκήρυξη μπορείτε να λάβετε πολύ ΕΥΚΟΛΑ την πιστοποίηση γνώσης ηλεκτρονικού υπολογιστή 

Λάβετε το ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ ΤΥΠΙΚΟ ΠΡΟΣΟΝ της Πιστοποίησης Υπολογιστών ELIC εύκολα και ευέλικτα  (Μόνο 85 ευρώ) σε 2 μόλις ημέρες

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις