Breaking news

asep aade
A

Σε εξέλιξη βρίσκεται η διαδικασία αιτήσεων για τους ενδιαφερόμενους που θέλουν να συμμετάσχουν στον γραπτό διαγωνισμό 1Γ/2022 του ΑΣΕΠ για την πλήρωση 822 θέσεων στην Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ).

Πιο συγκεκριμένα, όσοι θέλουν να διεκδικήσουν μία από τις 822 μόνιμες προσλήψεις στην ΑΑΔΕ θα πρέπει να συμπληρώσουν την ηλεκτρονική αίτηση συμμετοχής στην ιστοσελίδα του ΑΣΕΠ έως και τη Δευτέρα, 4 Απριλίου και ώρα 14:00 το μεσημέρι.

Τα 123 πτυχία που συμμετέχουν στον γραπτό διαγωνισμό της ΑΑΔΕ

Στην ηλεκτρονική αίτηση οι υποψήφιοι επιλέγουν τις θέσεις εργασίας για τις οποίες θέλουν να διαγωνιστούν και αναγράφουν τα πρόσθετα προσόντα που έχουν και μοριοδοτούνται από την προκήρυξη (π.χ. πτυχίο, τίτλο ξένης γλώσσας). 

Σε δεύτερο χρόνο οι υποψήφιοι θα κληθούν να υποβάλλουν ηλεκτρονικά τα δικαιολογητικά που αποδεικνύουν τα προσόντα που έχουν επικαλεστεί στην ηλεκτρονική τους αίτηση. 

Στην συνέχεια θα ακολουθήσει ο γραπτός διαγωνισμός όπου θα διεξαχθεί σε ημερομηνίες που θα ανακοινώσει αργότερα το ΑΣΕΠ.

Σύμφωνα με τις αρχικές πληροφορίες ο διαγωνισμός θα διεξαγόταν το καλοκαίρι και συγκεκριμένα μέσα στον Ιούλιο. Ωστόσο νεότερες πληροφορίες του Proson.gr αναφέρουν πως οι εξετάσεις θα πραγματοποιηθούν τελικά στο διάστημα μεταξύ 15 Σεπτεμβρίου και 15 Οκτωβρίου του 2022.

Ακολουθήστε μας στο Facebook για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα για τους διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ

Σε κάθε περίπτωση το ΑΣΕΠ έχει λόγους να θέλει να «τρέξει» να προλάβει να διεξαχθεί ο διαγωνισμός πριν από τις 15 Οκτωβρίου για να μην συμπέσει με τον μεγάλο Πανελλήνιο γραπτό διαγωνισμό του Δημοσίου.

Το Proson.gr σας παρουσιάζει αναλυτικά τι ισχύει σε όλα τα στάδια του διαγωνισμού καθώς και την διαδικασία συμμετοχής.

 

Ο γραπτός διαγωνισμός

Η εξέταση των μαθημάτων θα γίνει γραπτώς με τη μέθοδο των ερωτήσεων πολλαπλών επιλογών και οι απαντήσεις θα δοθούν σε ειδικά Απαντητικά Φύλλα.

Οι υποψήφιοι θα κληθούν να εξεταστούν σε τρία μαθήματα ή τέσσερα μαθήματα αναλόγως της ειδικότητας για την οποία διαγωνίζονται.

Δείτε ΕΔΩ αναλυτικά την ΥΛΗ των μαθημάτων που εξετάζονται

Το μάθημα Λεκτικές Δεξιότητες - Κατανόηση Κειμένων είναι κοινό για όλους τους υποψηφίους, ενώ τα υπόλοιπα μαζί με τους συντελεστές βαρύτητας που έχουν κατά την εξέταση είναι τα εξής:

diagonismos aade

Η βαθμολογία

Η βαθμολογία της γραπτής διαδικασίας ορίζεται σε κλίμακα από 1-100 και η βάση της βαθμολογίας είναι πενήντα πέντε (55) μονάδες για κάθε μάθημα και εξήντα (60) μονάδες για τη συνολική βαθμολογία της γραπτής εξέτασης, κάτω της οποίας ο υποψήφιος θεωρείται μη επιτυχών.

Για παράδειγμα έστω ότι υποψήφιος της ΟΜΑΔΑΣ Δ΄ του κλάδου  ΠΕ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ συγκέντρωσε:

  • 82 μονάδες στο μάθημα Λεκτικές Δεξιότητες το οποίο έχει Σ.Β.: 1
  • 65 μονάδες στο μάθημα Σχεδιασμός και Ανάπτυξη Διαδικτυακών Εφαρμογών το οποίο έχει Σ.Β.: 2
  • 73 μονάδες στο μάθημα Σχεδιασμός και Διαχείριση Βάσεων Δεδομένων και Επιχειρησιακή Νοημοσύνη το οποίο έχει Σ.Β.: 2.

Στην περίπτωση αυτή η σταθμισμένη συνολική βαθμολογία στη γραπτή εξέταση θα είναι: [(82 Χ 1)+(65 Χ 2)+(73 Χ 2)] / (1+2+2) = (82+130+146) / 5 = 358/5 = 71,60.

Σύμφωνα με το ΑΣΕΠ, θα καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια το πρόγραμμα διεξαγωγής του διαγωνισμού να διαμορφωθεί με τέτοιο τρόπο ώστε να ικανοποιηθεί κατά το μέγιστο δυνατό η συμμετοχή των υποψηφίων σε περισσότερες από μια Ομάδες Μαθημάτων.

Τα θέματα θα μεταδοθούν ταυτόχρονα στα εξεταστικά κέντρα με το σύστημα Vertical Blanking Internal (V.B.I.) του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, ή με οποιοδήποτε άλλο πρόσφορο και ασφαλές μέσο.

Αναλυτικά η προκήρυξη για την ΑΑΔΕ

Πώς θα λάβετε τη μέγιστη δυνατή μοριοδότηση

Για όλες τις θέσεις της προκήρυξης 1Γ/2022 του ΑΣΕΠ απαιτούνται και πρόσθετα προσόντα, τα οποία πρέπει να κατέχουν οι υποψήφιοι μέχρι την ημερομηνία λήξης της προθεσμίας υποβολής των ηλεκτρονικών αιτήσεων, άλλως δεν γίνονται δεκτοί για τις αντίστοιχες θέσεις.

Δύο από τα πρόσθετα προσόντα αυτά προσόντα είναι η γνώση της αγγλικής γλώσσας και η γνώση χειρισμού Η/Υ. Συγκεκριμένα για ορισμένες θέσεις ζητείται η άριστη, πολύ καλή ή καλή γνώση της αγγλικής γλώσσας, ενώ για όλες σχεδόν τις θέσεις απαραίτητο προσόν είναι η  γνώση χειρισμού Η/Υ στα αντικείμενα: (α) επεξεργασίας κειμένων, (β) υπολογιστικών φύλλων και (γ) υπηρεσιών διαδικτύου.

Η έλλειψη δηλαδή μίας τέτοιας πιστοποίησης μπορεί να στερήσει από τους υποψηφίους την δυνατότητα συμμετοχής στον διαγωνισμό του ΑΣΕΠ.

Πολλοί υποψήφιοι έχουν την εντύπωση πως η απόκτηση τέτοιων πιστοποιήσεων είναι μία χρονοβόρα διαδικασία που απαιτεί πολύ χρόνο σε δια ζώσης μαθήματα και εξετάσεις. Πλέον όμως όποιος θέλει μπορεί και προλαβαίνει να λάβει μία από τις δύο παραπάνω πιστοποιήσεις (ή και τις δύο)!

Παλαιότερα μπορεί να ίσχυε αυτό , πλέον όμως, υπάρχει η δυνατότητα εάν κάποιος θέλει άμεσα, να λάβει πολύ εύκολα είτε πιστοποίηση γνώσης ηλεκτρονικού υπολογιστή είτε Πιστοποίηση της Αγγλικής Γλώσσας (LTE) αναγνωρισμένη από το ΑΣΕΠ που παρέχει το GoLearn για να τις χρησιμοποιήσει για μοριοδότηση στο δημόσιο, σε προκηρύξεις, σε διαγωνισμούς, στο ΑΣΕΠ για προσλήψεις, σε μεταπτυχιακά κλπ

Μοριοδότηση με Εξ αποστάσεως Πιστοποίηση Αγγλικών εύκολα και ευέλικτα από το σπίτ με ΤΗΛΕΞΕΤΑΣΗ ΜΟΝΟ σε Reading - Listening (Μόνο 111 ευρώ) 

Μοριοδότηση με Πιστοποίηση γνώσης Ηλεκτρονικού Υπολογιστή (ΜΟΝΟ 100 ευρώ)

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις