Το ερχόμενο Σάββατο θα πραγματοποιηθεί στο Αγρίνιο η 46η εκδήλωση «Ημέρα Καριέρας» που διοργανώνει η Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης (ΔΥΠΑ / πρώην ΟΑΕΔ) σε πόλεις της Ελλάδας με σκοπό την διασύνδεση επιχειρήσεων με το κατάλληλο προσωπικό.
Η 46η «Ημέρα Καριέρας» θα πραγματοποιηθεί στη Δημοτική Αγορά Αγρινίου (Σκαλτσοδήμου 9, Αγρίνιο, Τ.Κ. 30131), το Σάββατο 4 Οκτωβρίου, από τις 10:00 το πρωί έως τις 18:00 το απόγευμα.
Η είσοδος στην εκδήλωση είναι δωρεάν, ενώ οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν από τώρα ηλεκτρονικά τη συμμετοχή τους.
Αυξήθηκαν στις +1.000 θέσεις εργασίας
Σύμφωνα με νεότερη ανακοίνωση που εξέδωσε η ΔΥΠΑ στην εκδήλωση θα συμμετάσχουν εκπρόσωποι 33 επιχειρήσεων, οι οποίοι αναζητούν υποψήφιους για περισσότερες από 1.000 θέσεις εργασίας που καλύπτουν ευρύ φάσμα ειδικοτήτων, από υψηλής έως χαμηλότερης εξειδίκευσης.
Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν τις επιχειρήσεις, να εξετάσουν θέσεις που ταιριάζουν στα προσόντα τους και να συμμετάσχουν σε άμεσες συνεντεύξεις επιλογής. Για την καλύτερη προετοιμασία τους, καλούνται να έχουν μαζί τους αρκετά αντίγραφα του βιογραφικού τους σημειώματος.
Οι συμμετέχουσες επιχειρήσεις δραστηριοποιούνται σε κλάδους όπως: χονδρικό και λιανικό εμπόριο τροφίμων, ιχθυοκαλλιέργειες, τουρισμός, εκπαίδευση, ανάπτυξη τεχνικών έργων και υποδομών, βιομηχανίες παραγωγής και εμπορίας γαλακτοκομικών ειδών, εμπόριο δομικών υλικών και ξύλου, κλωστοϋφαντουργία και πτηνοτροφία.
Οι ειδικότητες που αναζητούνται αφορούν διαφορετικά επίπεδα εκπαίδευσης και εξειδίκευσης. Μεταξύ άλλων, ζητούνται:
- ηλεκτρολόγοι και μηχανολόγοι μηχανικοί,
- τεχνολόγοι τροφίμων, ηλεκτρολόγοι, υδραυλικοί, εργατοτεχνίτες, χειριστές μηχανημάτων,
- εκπαιδευτικοί, σύμβουλοι τηλεφωνικής εξυπηρέτησης και τεχνικής υποστήριξης, υπάλληλοι γραφείου, νοσηλευτές,
- πωλητές, υπάλληλοι αποθήκης, οδηγοί, χειριστές κλαρκ, εργάτες παραγωγής,
- καθώς και θέσεις σε όλο το φάσμα του τουρισμού και της φιλοξενίας.
Παράλληλα, καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης, εξειδικευμένα στελέχη της Μονάδας Εξυπηρέτησης Μεσαίων και Μεγάλων Επιχειρήσεων (ΜΕΜΜΕ) θα ενημερώνουν τους πολίτες για τις δράσεις και πρωτοβουλίες της ΔΥΠΑ που στηρίζουν όσους βρίσκονται σε διαδικασία αναζήτησης εργασίας.
Η είσοδος είναι ελεύθερη και οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στον σύνδεσμο εδώ.