Breaking news

amea
A

Ξεκινάει το έργο που αφορά στην «Κατασκευή ραμπών και χώρων υγιεινής για την πρόσβαση και εξυπηρέτηση ΑμεΑ σε σχολικές μονάδες του δήμου Ρεθύμνης» με τη σύμβαση που θα υπογράψει τη Δευτέρα, ο δήμαρχος Ρεθύμνης Γιώργης Χ. Μαρινάκης, με τον ανάδοχο εργολάβο.

   Με τις παρεμβάσεις που προγραμματίζονται, όπως κατασκευή ραμπών ΑμεΑ, κατασκευή χώρων WC ειδικά σχεδιασμένων για άτομα με αναπηρία, χάραξη διακριτής διαδρομή για ΑμεΑ στον περιβάλλοντα χώρο κ.ά.. θα εξασφαλιστεί σύμφωνα με το σχεδιασμό, η αυτόνομη και ασφαλής προσπέλαση από άτομα με αναπηρία, ή άλλα εμποδιζόμενα άτομα, σε όλους τους εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους των σχολικών μονάδων, καθώς και στον περιβάλλοντα χώρο τους. Όλες οι παρεμβάσεις θα γίνουν σύμφωνα με τις οδηγίες σχεδιασμού του υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής «Σχεδιάζοντας για όλους».

   Η ολοκληρωμένη αυτή παρέμβαση για την εξυπηρέτηση των μαθητών με αναπηρία, έχει συνολικό προϋπολογισμό 300.000 ευρώ και χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα του ΥΠΕΣ «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ » με 186.000 ευρώ, ενώ το υπόλοιπο ποσό των 114.000 ευρώ θα καλυφθεί από πόρους του δήμου Ρεθύμνης.

Αφορά στις εξής σχολικές μονάδες:  
 

  • Νηπιαγωγεία: 6ο, 7ο, 8ο, 10ο, 11ο, 14ο (Περιβόλια), 1ο Νηπιαγωγείο Ατσιποπούλου, Μισιρίων, Βιράν Επισκοπής, Πηγής, Επισκοπής, Ρουσσοσπιτίου, Σταυρωμένου, Αργυρούπολης, Γάλλου, Κυριάννας και Μαρουλά.  
  • Δημοτικά σχολεία: 1ο, 2ο , 5ο, ,6ο ,7ο ,9ο , 13ο, 1ο Δημοτικό Ατσιποπούλου, 1ο Ειδικό Σχολείο Μισιρίων, Δημοτικό Αγ. Νικολάου και Δημοτικό Αρμένων.  
  • Γυμνάσια: 2ο, 3ο, 4ο , Γυμνάσιο Επισκοπής, Πειραματικό Γυμνάσιο.  
  • Λύκεια: 1ο ΓΕΛ Ρεθύμνου, 2ο ΓΕΛ Ρεθύμνου 1ο ΕΠΑΛ Ρεθύμνου 2ο ΕΠΑΛ ΓΕΛ Επισκοπής Πειραματικό Λύκειο.
Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις