Breaking news

astynomikos-gefyra-pnigmos
A

Οργή στις ΗΠΑ προκαλεί βίντεο που δείχνει αστυνομικούς να παραμένουν άπραγοι, αφήνοντας έναν 34χρονο να πνιγεί στη θάλασσα. Για την υπόθεση με τον πνιγμό του άνδρα στην Αριζόνα και τη στάση των αστυνομικών ξεκίνησε έρευνα.

Το τραγικό συμβάν που εκτυλίχθηκε στις 28 Μαΐου 2022 στη γέφυρα Elmore στο Τέμπε έχει ως εξής: 

Το αστυνομικό τμήμα στο Τέμπε της Αριζόνα, δέχτηκε μια κλήση ότι ένα ζευγάρι μαλώνει άγρια επάνω στη γέφυρα Έλμορ. Στο σημείο έσπευσε περιπολικό και οι 3 αστυνομικοί πράγματι, είδαν έναν άνδρα να μαλώνει με τη σύντροφο του.

Πλησίασαν και ρώτησαν τη γυναίκα εάν ο άνδρας χειροδίκησε πάνω της. Εκείνη τους απάντησε πως όχι και συνέχισε να διαπληκτίζεται με τον σύντροφο της. Στο βίντεο φαίνεται, οι αστυνομικοί να προσπαθούν να ηρεμήσουν τα πνεύματα όταν ξαφνικά ο άνδρας σκαρφαλώνει και πηδάει μέσα στο ποτάμι.

Οι αστυνομικοί αρχικά αιφνιδιάζονται αλλά μετά αρχίζουν μεταξύ τους να κάνουν πλάκα και να αναρωτιούνται πόσο μακριά μπορεί ο άνδρας να κολυμπήσει. Ύστερα από λίγο όμως ο 34χρονος Σιν Μπίκινγκς, ο άνδρας που βούτηξε στο ποτάμι, κουράστηκε, δεν είχε καταφέρει να φτάσει στην ακτή και άρχισε να πνίγεται και να ζητάει βοήθεια.

«Πνίγομαι, βοήθεια»

«Πνίγομαι… δεν μπορώ, δεν μπορώ» ακούγεται να λέει ενώ τον έπιανε και πανικός μέσα στο νερό. Τότε ένας από τους δυο αστυνομικούς του απαντά «Οκ, αλλά να ξέρεις ότι δεν θα πηδήξω στο νερό για να έρθω σε σένα. Έλα εσύ σε μας. Πιάσου από τις κολώνες της γέφυρας.» Ο άνδρας πανικόβλητος πλέον που πνιγόταν άρχισε να φωνάζει για βοήθεια.

Οι αστυνομικοί τελικά πείστηκαν ότι πράγματι πνιγόταν και κάλεσαν στον ασύρματο να έρθει ταχύπλοο στο σημείο. Ήταν πλέον αργά. Ο Μπίκινγκς ανασύρθηκε πνιγμένος από τα νερά του ποταμού. 

Η σύντροφος του όλη αυτήν την ώρα άρχισε να φωνάζει και να εκλιπαρεί τους αστυνομικούς να κάνουν κάτι, ενώ τους ρωτούσε γιατί παραμένουν απαθείς. Τότε εκείνοι της είπαν να κάτσει ήσυχη, αλλιώς θα της περνούσαν χειροπέδες και θα την συνελάμβαναν γιατί δεν τους άφηνε να κάνουν τη δουλειά τους.

Όταν το περιστατικό έγινε γνωστό η τοπική αστυνομία έδωσε στη δημοσιότητα το βίντεο, όμως από το σημείο όπου ο Μπικινγκς πέφτει στο νερό, το βίντεο είναι κομμένο με τη δικαιολογία ότι «οι σκηνές από τον πνιγμό ήταν ιδιαίτερα ενοχλητικές για τον κόσμο».

Τελικά βρέθηκε και το υπόλοιπο «κομμένο» βίντεο και η αστυνομία αναγκάστηκε να θέσει σε διοικητική άδεια με αποδοχές τους 3 αστυνομικούς μέχρι να ολοκληρωθεί η έρευνα.

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις