Breaking news

arkoudaki
A

Ένα αγόρι οκτώ ετών, παίζοντας με το πιστόλι του πατέρα του, σκότωσε βρέφος ενός έτους και τραυμάτισε ακόμη ένα παιδί δύο ετών το σαββατοκύριακο στη Φλόριντα.

Ο πυροβολισμός εκτυλίχθηκε το βράδυ του Σαββάτου στην Pensacola και οι ερευνητές ισχυρίστηκαν ότι ο Ρόντερικ Ράνταλ, πατέρας του 8χρονου, προσπάθησε να καλύψει το περιστατικό αφαιρώντας το όπλο και τα ύποπτα ναρκωτικά από το δωμάτιο πριν κληθούν οι αναπληρωτές του σερίφη στη σκηνή. Ο Ράνταλ συνελήφθη και του απαγγέλθηκαν κατηγορίες για αμέλεια που είχε συνέπεια ανθρωποκτονία, για παράνομη οπλοκατοχή και για την αφαίρεση αποδεικτικών στοιχείων από τόπο εγκλήματος.

«Πυροβόλησε το βρέφος ενός έτους και το σκότωσε. Αφού το διαπέρασε, η σφαίρα τραυμάτισε το ένα από τα δίδυμα, που όμως αναμένεται να επιζήσει», δήλωσε ο σερίφης, που ανέφερε ότι η μητέρα των θυμάτων κοιμόταν.

«Κάθε χρόνο, εκατοντάδες παιδιά στις ΗΠΑ βρίσκουν γεμάτα όπλα που δεν έχουν αποθηκευτεί με ασφαλή τρόπο, σε ντουλάπια, σε κομοδίνα, σε σακίδια πλάτης, σε τσάντες, ή απλά παρατημένα και πυροβολούν χωρίς να το θέλουν», σημειώνει σε έκθεσή της η μη κυβερνητική οργάνωση Everytown For Gun Safety, που αγωνίζεται για να ελέγχονται αυστηρά οι αγορές πυροβόλων όπλων. Όπως εκτιμά, τα δυστυχήματα όταν όπλα πέφτουν στα χέρια παιδιών που «πυροβολούν χωρίς πρόθεση» στοιχίζουν τη ζωή κάπου 350 Αμερικανών τον χρόνο κατά μέσον όρο.

Σήμερα μετράμε ακόμη ένα τραγικό γεγονός που οφείλεται στη διαδεδομένη πρακτική της οπλοκατοχής των ΗΠΑ και της άμεσης πρόσβασης ανθρώπων όλων των ηλικιών σε όπλα.

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις