Breaking news

gaidouraki_zitsa
A

Σε σχετική ενημέρωση προέβη η πρόεδρος του Φιλοζωικού Σωματείου Κι.Δι.Ζω Ιωαννίνων για την κατάσταση που βρίσκεται το κακοποιημένο γαϊδουρουράκι, στο χωριό Γραμμένο του Δήμου Ζίτσας, που έγινε το περασμένο Σάββατο.

Συγκεκριμένα το άτυχο γαϊδουράκι κακοποιήθηκε από τον αντιδήμαρχο του χωριού, ο οποίος φαίνεται να αφέθηκε ελεύθερος υπό όρους. 

Η πρόεδρος του Φιλοζωικού Σωματείου Κι. Δι. Ζω Ιωαννίνων, Ευαγγελία Κρυστάλλη αναφέρθηκε στην κατάσταση του ζωντανού στην σχετική της ανακοίνωση, αναφέροντας πως φέρει βαθιά και σοβαρά τραύματα στο στέρνο από το σύρσιμο, καθώς και τον κορμό και τα άκρα του. Ακόμη έχει υποστεί σοβαρό κάταγμα στο πόδι και λαμβάνει διπλή αντιβίωση.

Αναλυτικά, η ανάρτηση της προέδρου

«Ενημέρωση για το τραγικό συμβάν που έλαβε χώρα το Σάββατο το απόγευμα στο χωριό Γραμμένο του δήμου Ζίτσας.
Ράγισε η καρδιά μας στη θέα ενός ανήμπορου ζώου ξαπλωμένο στα άχυρα.
Το γαϊδουράκι ζει με σοβαρά τραύματα σε όλο του το σώμα. Έχει εκτεταμένα και βαθιά τραύματα στο στέρνο από το σύρσιμο, καθώς και σε όλο τον κορμό και τα άκρα, και ένα πόδι με άσχημο κάταγμα.
Για όλα αυτά τα τραύματα λαμβάνει διπλή αντιβίωση και παυσίπονα.
Είμαστε σε επικοινωνία με τους γιατρούς για να γίνει το καλύτερο για το άτυχο ζώο..
Επιπλέον δε έχει επιβεβαιωθεί από ιππίατρο πως οι πληγές που έχει στις φωτογραφίες (πληγές /εγκαύματα) όπως και το γαϊδουράκι είναι ίδιες με αυτές του ζώου που σύρθηκε.
Δεύτερον τα σπλάχνα που βρέθηκαν ΔΕΝ έχουν καμία σχέση ούτε με αυτό το γαϊδουράκι ούτε με κανένα ιπποειδες.
Έχει γίνει επιβεβαίωση από κτηνίατρο και ιππιατρο.
Έχει κατατεθεί αίτημα για αφαίρεση και με το καλό το γαϊδουράκι θα μεταφερθεί το συντομότερο δυνατόν στα Μέγαρα Αττικής όπου και θα λάβει όλη την φροντίδα που του αξίζει.
Τέλος επικοινωνήσαμε με ιατροδικαστή και μας ενημέρωσαν πως να πάρουμε δείγμα DNA από τα αίματα στην άσφαλτο και από το γαϊδουράκι για να είμαστε 1000% σίγουροι.
Ευχαριστούμε όλους όσους ενδιαφέρθηκαν για αυτό το πλάσμα!
».

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις