Breaking news

Κταστολή στα Εξάρχεια
A

Εικόνες απείρου «κάλλους» κυκλοφόρησαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, καταγράφοντας μία ακόμη ένδοξη στιγμή καταστολής για τα ΜΑΤ του Τάκη Θεοδωρικάκου και του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Το βράδυ της Δευτέρας, 4 Οκτωβρίου, ο Αμερικανός δημοσιογράφο Ράιαν Τόμας καταγγέλλει βίαια επίθεση της αστυνομίας εις βάρος του στην περιοχή του Λόφου του Στρέφη των Εξαρχείων.

Όπως αποκαλύπτει σε άρθρο της η Εφημερίδα των Συντακτών, ο φωτορεπόρτερ κάλυπτε την πορεία διαμαρτυρίας που πραγματοποίησαν κάτοικοι των Εξαρχείων, οι οποίοι αντιδρούν στα σχέδια παράδοσης του Λόφου του Στρέφη σε ιδιωτικά συμφέροντα.

Ο 24χρονος δημοσιογράφος είχε την ατυχία να βρει μπροστά του την ελληνική αστυνομία, με τα στελέχη της να τον «ανταμείβουν» με μπόλικο ξύλο, τη στιγμή που συνειδητοποιούν την παρουσία του.

Την επίθεση των ανδρών των ΜΑΤ κατέγραψε ο ίδιος με τον φακό του και στη συνέχεια προχώρησε στη σχετικά καταγγελία, τεκμηριώνοντάς την με το βίντεο της άγριας βίας.

Κατά τη χθεσινή κινητοποίηση, άλλωστε, έχουν καταγραφεί και άλλες στιγμές αστυνομικής βίας, καθώς, όπως καταγγέλλεται, για ακόμη μια φορά τα ΜΑΤ προχώρησαν σε αναίτια επίθεση κατά των πολιτών.

Το Μέρα25 καταδικάζει την αναίτια επίθεση

Για «νέο όργιο καταστολής»  κάνει λόγο ο εκπρόσωπος Τύπου του ΜέΡΑ25 Μιχάλης Κριθαρίδης, καταγγέλλοντας πως τα ΜΑΤ επιτέθηκαν ακόμα και σε Αμερικανό δημοσιογράφο και τον «ξυλοφόρτωσαν».

Όπως σημειώνει, το περιστατικό το κατήγγειλε ο ίδιος και «αποδεικνύεται κι από το σχετικό οπτικοακουστικό υλικό, ενώ οι αστυνομικοί στοχοποίησαν για άλλη μία φορά και φωτορεπόρτερ την ώρα που έκαναν τη δουλειά τους».

 «Τι έχει λοιπόν να απαντήσει σήμερα ο κ. Θεοδωρικάκος και ο κ. Μητσοτάκης στον Αμερικανό δημοσιογράφο που τραβούσε την επίθεση των ΜΑΤ σε βάρος του και έγραψε στα κοινωνικά δίκτυα: "Ευχαριστώ τον Έλληνα αστυνομικό που με έδειρε απόψε ενώ τραβούσα ως δημοσιογράφος"; Τι έχουν να πουν ακόμα οι επιτελάρχες της Μητσοτάκης ΑΕ για τους αστυνομικούς που απευθυνόμενοι σε φωτορεπόρτερ όταν αυτός δήλωσε πως κάνει τη δουλειά του απάντησαν: "Ξέρουμε τι δουλειά κάνεις και με ποιους είσαι τόσα χρόνια", όπως κατέγραψε ο δημοσιογράφος Κώστας Παπαντωνίου;», διερωτάται ο Μ. Κριθαρίδης.

«Κι όλα αυτά φυσικά για την πορεία που πραγματοποίησαν οι κάτοικοι των Εξαρχείων κατά την έναρξη των εργασιών στο λόφο του Στρέφη με την περίφραξη κι αυτού, στο πλαίσιο της δήθεν ανάπλασης από την κτηματομεσιτική εταιρεία "Prodea Investments" που υλοποιείται από την "ΑΚΤΩΡ", με τις "ευλογίες" και του δημάρχου Αθηναίων κ. Μπακογιάννη», καταλήγει.

Το δόγμα «νόμου και τάξης»

Υπενθυμίζεται πως οι κάτοικοι των Εξαρχείων διαδηλώνουν εντατικά και μαζικά ενάντια στο πλάνο της κυβέρνησης που δεν υιοθετεί την εναλλακτική πρόταση για μετρό σε άλλο σημείο της περιοχής εκτός της πλατείας, όπου από τις αρχές του Αυγούστου, οι δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ. έχουν αποκλείσει την περιοχή με λαμαρίνες. Την απάντησή τους, άλλωστε, δίνουν κάθε φορά τα ΜΑΤ με τη χρήση βίας και τη ρήξη χημικών αδιακρίτως και προς πάσα κατεύθυνση.

Βεβαίως, το δόγμα του «νόμου και τάξης» της κυβέρνησης Μητσοτάκη δεν έλειψε και από ειρηνική διαδήλωση κατά των βιασμών που διεξήχθη στην περιοχή των Εξαρχείων, με τους αστυνομικούς να «πυροβολούν» με σεξιστικά σχόλια, χειρονομίες και καταστολή ενάντια σε γυναίκες, ενώ μέλος της φρουράς των ΜΑΤ δε δίστασε να τραβήξει όπλο απέναντι στους συγκεντρωμένους, όπως δείχνει φωτογραφία που κάνει το γύρω του διαδικτύου από τα τέλη Αυγούστου.

 

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις