Breaking news

Έρχονται λασποβροχές και αφρικανική σκόνη
A

Ο καιρός προβλέπεται να είναι άστατος, από χθες Πέμπτη μέχρι και το Σαββατοκύριακο, τόσο με βροχές στο Ανατολικό Αιγαίο, αλλά και τη Δυτική Ελλάδα.

Όπως αναφέρουν τα τελευταία προγνωστικά δεδομένα του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, το υπόλοιπο της εβδομάδας αναμένονται βροχές και κακοκαιρίες.

Σύμφωνα με τους μετεωρολόγους η επιδείνωση θα ξεκινήσει από το Σάββατο 10 Δεκεμβρίου στα βορειοδυτικά, με την έλευση ενός χαμηλού βαρομετρικού από τα δυτικά.

Κατά τη διάρκεια της ημέρας το σύστημα θα κινείται προς τα ανατολικά και την Κυριακή 11 Δεκεμβρίου τα φαινόμενα θα επηρεάσουν σχεδόν όλη τη χώρα.

Παράλληλα οι νότιοι άνεμοι που θα επικρατήσουν στην ατμόσφαιρα θα έχουν ως αποτέλεσμα την μεταφορά σημαντικών ποσοτήτων αφρικανικής σκόνης και την κατά τόπους εκδήλωση λασποβροχών

Από τις 20 Δεκεμβρίου και έπειτα προβλέπονται χιόνια και πολικό ψύχος. Συγκεκριμένα πρόκειται να έρθουν πολικές αέριες μάζες, οι οποίες θα μπουν στην κεντρική Ευρώπη και με την ανύψωση του αζορικού αντικυκλώνα στη δυτική Ευρώπη, θα καταφέρουν, αφότου επιβεβαιωθεί αυτή η τάση, να μπουν και στην Ελλάδα.

Τα χιόνια που πρόκειται να έρθουν,θα κινηθούν από βορρά προς νότο και φαίνεται ότι θα φτάσουν έως και τα βόρεια προάστια της Αττικής.

Για την ώρα, μέσα στο Σαββατοκύριακο, αναμένεται νέα κακοκαιρία με ισχυρές καταιγίδες από τα βορειοδυτικά χωρίς να επηρεάζεται η Αττική. 

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις