Breaking news

Έρχεται μποϊκοτάζ σε όσπρια και ζυμαρικά
A

Νέο μποϊκοτάζ προαναγγέλλει το Ινστιτούτο Καταναλωτών (ΙΝΚΑ), αυτή τη φορά σε όσπρια και ζυμαρικά, μετά το επιτυχημένο, σύμφωνα με το Ινστιτούτο, μποϊκοτάζ στα γαλακτοκομικά που οργάνωσε τις προηγούμενες μέρες.

«Πήγαμε πάρα πολύ καλά, ο κόσμος ανταποκρίθηκε. Τουλάχιστον αυτοί που γνώριζαν ότι υπήρχε μποϊκοτάζ συμμετείχαν στην όλη διαδικασία και δεν αγόρασαν τίποτα, ούτε γάλατα, ούτε τυριά, ούτε γιαούρτι. Απείχαν από την αγορά αυτών των προϊόντων. Στοιχεία ακόμα δεν έχουμε, θα δούμε στην πορεία, αλλά είμαστε πάρα πολύ ικανοποιημένοι, γιατί ο κόσμος πραγματικά ανταποκρίθηκε στο κάλεσμά μας. Εκείνα που είχαν μεγάλη απήχηση ήταν τα τυροκομικά, λιγότερο το γάλα και ακόμα λιγότερο το γιαούρτι», ανέφερε ο πρόεδρος του ΙΝΚΑ, Γιώργος Λεχουρίτης, μιλώντας στο Open.

Ο ίδιος τόνισε πως αν δεν αρχίσουν να πέφτουν οι τιμές, το ΙΝΚΑ θα συνεχίσει το μποϊκοτάζ σε συγκεκριμένα προϊόντα, και ανακοίνωσε πως στις 28 Φεβρουαρίου, αμέσως μετά την Καθαρά Δευτέρα, ξεκινά μποϊκοτάζ εναντίον των οσπρίων και των ζυμαρικών.

«Ένα κιλό φακές πέρυσι τον Γενάρη είχαν περίπου 1,5 ευρώ. Σήμερα έχουν από 3,5 έως 4 ευρώ», ανέφερε ο ίδιος, αποδίδοντας την αύξηση αυτή στην αισχροκέρδεια.

 

Μποϊκοτάζ σε αλυσίδες σούπερ μάρκετ

Σε πανελλαδικό μποϊκοτάζ σε τέσσερις μεγάλες αλυσίδες σούπερ μάρκετ, στις οποίες υπεβλήθησαν πρόστιμα για αισχροκέρδεια, καλεί το ΚΕΠΚΑ από εχθές, Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου,  με τις καταναλωτικές οργανώσεις της χώρας να παρακινούν τους πολίτες να αναλάβουν ενεργό ρόλο και να «τιμωρήσουν» τις πρακτικές αυτές.

Μάλιστα, η διάρκεια του μποϊκοτάζ θα είναι ανάλογη με τον αριθμό των κωδικών, για τους οποίους το υπουργείο διαπίστωσε παραβάσεις.

Πιο αναλυτικά, στην αλυσίδα Βασιλόπουλος διαπιστώθηκε παραβίαση ποσοστού κέρδους σε 23 προιόντα, επομένως τόσες θα είναι και οι μέρες του μποϊκοτάζ των καταναλωτών.

Στον Γαλαξία, τον Κρητικό και το LIDL, πάλι, οι μέρες διπλασιάζονται ανά προϊόν καθώς αυτές οι εταιρείες βρέθηκαν υπότροπες.

 

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις