Breaking news

παρέλαση - Σάμος
A

Ολοκληρώθηκαν οι μαθητικές και οι στρατιωτικές παρελάσεις σε όλη τη χώρα για τον εορτασμό της επετείου της 25ης Μαρτίου.

Ειδικότερα, ολοκληρώθηκε η παρέλαση τμημάτων των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας μπροστά από το μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη, ενώπιον της πολιτειακής και πολιτικής ηγεσίας της χώρας.

Προηγήθηκε η επίσημη έπαρση της Εθνικής Σημαίας, στον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης και η επίσημη δοξολογία στον Καθεδρικό Ιερό Ναό Αθηνών, προεξάρχοντος του Μακαριότατου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερώνυμου Β', παρουσία της Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου.

INTIME NEWS
ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
INTIME NEWS
ΚΑΜΣΗΣ ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ

Αξίζει να σημειωθεί ότι φοιτητές και μαθητές έκαναν αναφορά στα θύματα του τραγικού σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη που στοίχησε τη ζωή σε τουλάχιστον 57 ανθρώπους, φορώντας μαύρα περιβραχιόνια και υψώνοντας πλακάτ και μαύρα μπαλόνια στον χώρο της παρέλασης.

«Δεν ήταν δυστύχημα, ήταν δολοφονία»

Διαμαρτυρία στον χώρο όπου διεξήχθη η παρέλαση για την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου πραγματοποίησαν, μέλη της Ενιαίας Ανεξάρτητης Αριστερής Κίνησης (ΕΑΑΚ), στη Θεσσαλονίκη, για το τραγικό σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη που στοίχησε τη ζωή σε τουλάχιστον 57 ανθρώπους.

Τα μέλη της ΕΑΑΚ συγκεντρώθηκαν από νωρίς στη Λεωφόρο Μεγάλου Αλεξάνδρου και πριν από λίγο ύψωσαν πλακάτ και μαύρα μπαλόνια στον χώρο της παρέλασης, διαμαρτυρόμενοι για την τραγωδία στα Τέμπη, σύμφωνα με πληροφορίες του thestival.gr.

«Δεν ήταν δυστύχημα, ήταν δολοφονία» το σύνθημά τους.

«Ήταν έγκλημα!»

Στην μαθητική παρέλαση στη Λάρισα για την 25η Μαρτίου, οι μαθητές έφεραν κονκάρδα με το μήνυμα «Ήταν έγκλημα!». 

Κάποιοι μαθητές, σύμφωνα με πληροφορίες του onlarisa.gr, παρέλασαν με κονκάρδα που ανέγραφε «ήταν έγκλημα», ενώ κάποιοι με μαύρα περιβραχιόνια στο αριστερό τους μπράτσο ή με κονκάρδες με πένθος.

Η «σιωπηρή» αυτή διαμαρτυρία πάντως, εκτυλίχθηκε σε απολύτως κόσμια πλαίσια, δείχνοντας τον δέοντα σεβασμό στη βαρύτητα της ημέρας.

παρέλαση - Λάρισα
onlarisa.gr

Μαθητές με μαύρα περιβραχιόνια στην παρέλαση της Σάμου

Με την συμμετοχή πλήθος κόσμου πραγματοποιήθηκε σήμερα στην κεντρική λεωφόρο της Σάμου, η μαθητική και στρατιωτική παρέλαση για την επέτειο της 25ης Μαρτίου.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της ΕΡΤ, ιδιαίτερα συγκινητική ήταν η στιγμή όταν οι μαθητές του 1ου Γενικού Λυκείου πέρασαν με μαύρα περιβραχιόνια, στέλνοντας μήνυμα συμπαράστασης στους γονείς των αδικοχαμένων θυμάτων στο τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη, τιμώντας του νεκρούς.

Υπενθυμίζεται ότι αυτά τα παιδιά της Σάμου είχαν χάσει κάποιος συμμαθητές τους στον τελευταίο σεισμό του 2020 στο νησί. Οι στιγμές ήταν ιδιαίτερα συγκινητικές, ενώ οι μαθητές καταχειροκροτήθηκαν από τον κόσμο.

παρέλαση - Σάμος
samos24.gr

Μαθητικές παρελάσεις σε δήμους της Ηλείας

Μετά από την πανδημία και τη διετία των περιοριστικών μέτρων, οι δήμοι επανήλθαν στην κανονικότητα των εθνικών εορτασμών.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του patrisnew.gr, οι εκδηλώσεις φυσικά κορυφώθηκαν με τις παρελάσεις της μαθητιώσας νεολαίας.

Μαθητική παρέλαση στη Νάξο

Μία και μοναδική μαθήτρια έκανε παρέλαση και φέτος στον Απόλλωνα της Νάξου, για τον εορτασμό της εθνικής επετείου της 25ης Μαρτίου.

Ειδικότερα, όπως μεταδίδει το cyclades24.gr, η μικρή Εφραιμίνα πηγαίνει στην έκτη Δημοτικού και είναι το μοναδικό παιδί στο σχολείο, στο γραφικό χωριό της Νάξου.

Υπερήφανη η μικρή μαθήτρια, συνοδευόμενη από τον δάσκαλό της, παρέλασε μπροστά στους λιγοστούς κατοίκους του χωριού, καταχειροκροτούμενη. Αυτή ωστόσο ήταν η τελευταία παρέλαση στο χωριό, καθώς το σχολείο του Απόλλωνα θα κλείσει και η Εφραιμίνα θα πάει στο Γυμνάσιο.

Αξίζει να σημειωθεί πως η οικογένεια Γιαννάκη, γνωστοί επιχειρηματίες του νησιού, συνόδευσαν την μικρή Εφραιμίνα με τύμπανα, κάνοντάς της μια μίνι-έκπληξη, δίνοντας όμως πολύ μεγάλη χαρά στη μικρή μαθήτρια, στην τελευταία της παρέλαση στο χωριό, με τη σημαντική και η προσφορά του κ. Αντώνη Αλιμπέρτη, προέδρου της Κοινότητας Κωμιακής.

Μαθητική παρέλαση στη Γαύδο

Οι δύο μικροί μαθητές του νησιού, παρέλασαν κρατώντας τη σημαία τιμώντας την επέτειο της εθνικής παλιγγενεσίας και παράλληλα σηκώνοντας ψηλά το εθνικό φρόνημα στην εσχατιά της Ελλάδας.

Τα δύο παιδιά κατέθεσαν και στεφάνι στο μνημείο του νησιού, σύμφωνα με πληροφορίες του flashnews.gr.

Μαθητική παρέλαση στους Αρκιούς

Ιδιαίτερη και ξεχωριστή ήταν η παρέλαση του Άγγελου, του μόνου μαθητή στο σχολείο των Αρκιών.

Κι αυτό επειδή μαζί του βρέθηκαν άλλοι 13 μαθητές, του 1ου Δημοτικού Σχολείου Βούλας, που ταξίδεψαν στους Αρκιούς μαζί με τους γονείς και τους δασκάλους τους. Στον εορτασμό επίσης μετείχε το Λιμενικό Σώμα με το Περιπολικό Ανοιχτής Θαλάσσης ΠΑΘ 080.
Το περιπολικό παρέμεινε στο ακριτικό νησί και μετά τις εκδηλώσεις, οπότε και επιβίβασε όλα τα παιδιά και τους γονείς τους, προσφέροντάς τους τη δυνατότητα να ζήσουν μια μέρα με το πλήρωμα στο Αιγαίο.

Οι μαθητές και οι γονείς θα επιστρέψουν στους Αρκιούς, όπου και θα διανυκτερεύσουν. Αύριο θα φύγουν για την Πάτμο και από εκεί στον Πειραιά.

Η ιδέα και η πρωτοβουλία ανήκει στον Πρόεδρο του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Δημοτικού Σχολείου Βούλας Γιώργου Ντούτσουλη.

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις