Breaking news

Χιονοπτώσεις στην Αττική
A

H κακοκαιρία κάνει ακόμη μια εμφάνιση και στην Αττική, με έντονες βροχοπτώσεις στα βόρεια, το μεσημέρι της Τρίτης 28 Μαρτίου, καθώς και με αισθητή πτώση της θερμοκρασίας. 

Οι άνεμοι εμφανίζονται πλέον αρκετά ισχυροί. Στην Πάρνηθα, σύμφωνα με τη σελίδα Forecast Weather, ξέσπασε χιονοκαταιγίδα.

Από το βράδυ τα φαινόμενα θα περιοριστούν στο Ανατολικό Αιγαίο και στα Δωδεκάνησα ενώ ασθενείς βροχές θα σημειωθούν και στη Κρήτη.

Από το μεσημέρι έως τις πρώτες βραδινές ώρες θα σημειωθούν χιονοπτώσεις στη Θεσσαλία και στη Στερεά έως περιοχές με υψόμετρο περίπου 900 μέτρων ενώ κατά τη διάρκεια της νύχτας προς Τετάρτη 29 Μαρτίου χιονοπτώσεις θα σημειωθούν κατά τόπους και στα ορεινά της Κρήτης, άνω των 1200 μέτρων.

Στις περιοχές όπου αναμένονται βροχές, καταιγίδες, ενδεχομένως χαλαζοπτώσεις καθώς και χιονοπτώσεις στα ορεινά περιλαμβάνεται και ο νομός Αττικής και κυρίως τα δυτικά, βόρεια και ανατολικά τμήματα.

Ενισχυμένοι δυτικοί έως βόρειοι άνεμοι θα επικρατήσουν στα πελάγη, φτάνοντας τα 7-8 μποφόρ στο Ιόνιο και τα 8-9 μποφόρ στο Αιγαίο. Στις ηπειρωτικές περιοχές ο άνεμος θα φτάνει κατά τόπους τα 5-6 μποφόρ. 

Σύμφωνα με την κατηγοριοποίηση του επεισοδίου βροχόπτωσης (RPI), η οποία εφαρμόζεται από τη μονάδα Meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, τα αναμενόμενα επεισόδια βροχόπτωσης της Δευτέρας 27/03 και της Τρίτης 28/03 κατατάσσονται στην Κατηγορία 1 (Χαμηλή). Πληροφορίες σχετικά με την εν λόγω κατηγοριοποίηση των επεισοδίων βροχόπτωσης μπορείτε να δείτε στο επεξηγηματικό βίντεο που ακολουθεί.

Δείτε live την εξέλιξη του καιρού

 

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις