Breaking news

βροχή
A

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού εξέδωσε σήμερα, Κυριακή 16 Απριλίου, η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσίας (ΕΜΥ), καθώς προβλέπονται έντονα φαινόμενα από σήμερα το απόγευμα έως και αύριο Δευτέρα του Πάσχα.

Πιο συγκεκριμένα, από σήμερα Κυριακή το απόγευμα θα εκδηλωθούν ισχυρές βροχές και καταιγίδες στο Ιόνιο, στην Ήπειρο και τη δυτική Στερεά, ωστόσο τη νύχτα τα φαινόμενα στην Ήπειρο και τη δυτική Στερεά θα εξασθενήσουν.

Τα έντονα φαινόμενα αναμένεται να διαρκέσουν μέχρι αύριο Δευτέρα, και ειδικότερα, μέχρι τις μεσημβρινές ώρες στο Ιόνιο, στη δυτική Πελοπόννησο και κατά τόπους στη δυτική Στερεά, καθώς και στην κεντρική και την ανατολική Μακεδονία.

Ο μετεωρολόγος και διευθυντής της ΕΜΥ, κ. Θοδωρής Κολυδάς προανήγγειλε το έκτακτο δελτίο, καθώς έγραψε ότι : «Σήμερα το απόγευμα, έντονα φαινόμενα στο Ιόνιο και αύριο σε Μακεδονία. Η βάρδια της ΕΜΥ, σε λίγο, θα εκδώσει έκτακτο δελτίο επιδείνωσης».

Πώς θα είναι ο καιρός σήμερα

Για σήμερα, Κυριακή του Πάσχα, σύμφωνα με την πρόγνωση του meteo.gr, στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα νεφώσεις με τοπικές βροχές μέχρι το μεσημέρι και τις πρώτες πρωινές ώρες σποραδικές καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα αρχικά στα δυτικά και σταδιακά και στα υπόλοιπα νεφώσεις.

Από τις πρωινές ώρες βροχές και σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν στο Ιόνιο, την Ηπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Μακεδονία από τις προμεσημβρινές στη Θεσσαλία και την κεντρική Μακεδονία και το βράδυ στην Πελοπόννησο.

Ασθενείς χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα βόρεια ηπειρωτικά ορεινά.

Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 3 με 5 και στο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ και βαθμιαία θα στραφούν σε νότιους νοτιοανατολικούς με την ίδια ένταση.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή, θα φτάσει στα δυτικά και βόρεια τους 18 με 20 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα υπόλοιπα τους 19 με 21 βαθμούς Κελσίου.

Πρόγνωση καιρού για αύριο

Στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια νεφώσεις με τοπικές βροχές και κατά διαστήματα σποραδικές καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες με πιθανότητα για λίγες τοπικές βροχές μέχρι το μεσημέρι. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα βόρεια ορεινά.

Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 και πρόσκαιρα στα Δωδεκάνησα τοπικά 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα φθάσει τους 18 με 21 βαθμούς και στη βόρεια Κρήτη τους 24 βαθμούς Κελσίου.

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις