Breaking news

Στο e-katanalotis θα μπορούν, άμεσα, να συγκρίνουν οι καταναλωτές και τα φυλλάδια προσφορών των σούπερ μάρκετ
A

«Την Τέταρτη, θα αναρτήσουμε στην εφαρμογή e- katanalotis τα τιμολόγια των παρόχων φυσικού αερίου και ηλεκτρικής ενέργειας, καθώς επίσης και τα επιτόκια των τραπεζών για στεγαστικά δάνεια», ανέφερε ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης, Νίκος Παπαθανάσης, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό  MEGA.

Ο αναπληρωτής υπουργός σημείωσε ότι: «Με τον τρόπο αυτό, μέσα από το κινητό σας, θα μπορείτε να βλέπετε τις ανταγωνιστικές τιμές που προσφέρουν, είτε οι πάροχοι ηλεκτρικής ενέργειας, είτε φυσικού αερίου και να θυμίσουμε ότι μπορούμε να πηγαίνουμε από πάροχο σε πάροχο, ανά μήνα, χωρίς καμία επιβάρυνση».

Ο ίδιος σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης σημειώνει: «Το πρωτοπόρο εργαλείο e-katanalotis που δημιουργήσαμε, εμπλουτίζεται και με τα δεδομένα των τιμολογίων ηλεκτρικής ενέργειας και φυσικού αερίου καθώς και των επιτοκίων των τραπεζών για καταθέσεις, προσωπικά και επιχειρηματικά δάνεια.

Με τον τρόπο αυτό δίνουμε την δυνατότητα σε όλους τους συμπολίτες μας να ενημερώνονται σε πραγματικό χρόνο και να συγκρίνουν τιμές για την επιλογή της πιο συμφέρουσας λύσης. 

Παράλληλα, ενισχύουμε τον ανταγωνισμό στους συγκεκριμένους κλάδους, γεγονός  που, στο τέλος της ημέρας, λειτουργεί προς όφελος του καταναλωτή».

Η ανάρτηση των τιμολογίων θα γίνει ως εξής:

  • για την ηλεκτρική ενέργεια θα γίνει για πρώτη φορά στις 20 Απριλίου (τιμολόγια Μαΐου) -και στο εξής στις 20 κάθε μήνα- όταν και βάσει της νομοθεσίας υποχρεούνται οι πάροχοι να τα γνωστοποιήσουν στους καταναλωτές,
  • για το φυσικό αέριο θα αναρτηθούν τις επόμενες ημέρες και θα επικαιροποιούνται κάθε φορά που κάθε πάροχος μεταβάλλει τα τιμολόγιά του.

Ταυτόχρονα, θα δίνεται η δυνατότητα στους χρήστες της πλατφόρμας να συγκρίνουν τις τιμές με βάση την κατανάλωσή τους.

Επιτόκια

Όσον αφορά στα επιτόκια καταθέσεων και χορηγήσεων των τραπεζών, θα αναρτηθούν, επίσης, τις επόμενες ημέρες και θα επικαιροποιούνται κάθε φορά που κάθε τράπεζα μεταβάλλει τα επιτόκια ή προβαίνει σε ρυθμίσεις, όπως αυτή που ανακοινώθηκε πρόσφατα για την προστασία φυσικών προσώπων με ενήμερα στεγαστικά δάνεια.  

Υπενθυμίζεται ότι σήμερα στην πλατφόρμα e-katanalotis αναρτώνται σε καθημερινή βάση οι τιμές 1.200 προϊόντων ευρείας κατανάλωσης σε σούπερ μάρκετ και των καυσίμων ανά πρατήριο.

Παράλληλα, αναρτώνται:

  • τα φυλλάδια προσφορών των σούπερ μάρκετ,
  • η νομοθεσία και ενημερωτικά σημειώματα για τα δικαιώματα των καταναλωτών και κάθε είδους πληροφορία που είναι χρήσιμη στον καταναλωτή.

Επιπρόσθετα, μέσω της πλατφόρμας ο καταναλωτής μπορεί, είτε επώνυμα είτε ανώνυμα, να κάνει καταγγελία στην γενική γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας του Καταναλωτή καθώς και να διαμορφώσει το δικό του «καλάθι» με προϊόντα παρακολουθώντας καθημερινά την πορεία των τιμών τους.

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις