Breaking news

ergasia-pc-digital-social-media-douleia-1.jpg
A

Οι εργαζόμενοι, με λίγα μόλις «κλικ», μπορούν να αναζητήσουν τη σύμβαση εργασίας τους από τον υπολογιστή ή το κινητό τους, μέσω της εφαρμογής myErgani.gov.gr.

Η εφαρμογή βρίσκεται στην ψηφιακή πλατφόρμα του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, όπου οι εργαζόμενοι μπορούν με δύο απλές κινήσεις να αναζητήσουν την πρόσληψη, τον μισθό, το ωράριο εργασίας και τα ένσημα που έχει δηλώσει ο εργοδότης τους.

Μοναδική προϋπόθεση για την πρόσβαση στην πλατφόρμα αποτελεί η καταχώρηση του εργαζόμενου στο πληροφοριακό σύστημα ΕΡΓΑΝΗ, για την τρέχουσα σύμβαση εργασίας που έχει και για την πρόσβαση στην εφαρμογή myErgani.gov.gr, απαιτούνται μόνο οι κωδικοί του taxisnet.

Τα στοιχεία στα οποία έχουν πρόσβαση οι εργαζόμενοι είναι η πρόσληψη, το ωράριο, η σύμβαση (αν είναι Αορίστου ή ορισμένου χρόνου), ο μισθός, τα ένσημα, η νόμιμη υπερωριακή απασχόληση και η άδεια που δικαιούνται.

Η διαδικασία

Ο ενδιαφερόμενος εισέρχεται στην σελίδα employees.yeka.gr και καταχωρεί τους κωδικούς TAXIS. Στη συνέχεια στην σελίδα της Προσωποποιημένης Πληροφόρησης μπορεί να αναζητήσει όλα τα έντυπα τα οποία έχουν υποβληθεί στο ΠΣ ΕΡΓΑΝΗ από την επιχείρηση/εργοδότη από την 1η/1/2017 και αφορούν την εργασιακή του σχέση, τα ένσημά του, την απασχόλησή του, το πρόγραμμα κατάρτισης στο οποίο συμμετέχει, τη μαθητεία ή την πρακτική του άσκηση.

Τα απαραίτητα έντυπα

  • Ε3: Ενιαίο Έντυπο Αναγγελίας Πρόσληψης (Ε3 Αναγγελία Πρόσληψης και Ε4 Συμπληρωματικός Πίνακας Προσωπικού Νέας Πρόσληψης).
  • Ε4: Πίνακας προσωπικού (Ετήσιος/ Αρχικός/ Ετήσιος Συμπληρωματικός/ Συμπληρωματικός Ωραρίου/ Τροποποιητικός Αποδοχών).
  • Ε5: Αναγγελία οικειοθελούς αποχώρησης μισθωτού.
  • Ε6: Καταγγελία σύμβασης εργασίας αορίστου χρόνου (με ή χωρίς προειδοποίηση).
  • Ε7 Βεβαίωση – Δήλωση εργοδότη για συμβάσεις ορισμένου χρόνου ή έργου.
  • Ε8: Αναγγελία υπερεργασίας ή νόμιμης υπερωριακής απασχόλησης.
  • Ε9: Σύμβαση εργασίας μερικής απασχόλησης ή/και εκ περιτροπής εργασίας.
  • Ε11: Γνωστοποίηση στοιχείων ετήσιας κανονικής άδειας.
Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις