Breaking news

giatros.jpeg
A

Ανακάλεσε την παραίτηση του ο γενικός γιατρός Eπιμελητής Α του Περιφερειακού Ιατρείου Σερίφου, κ. Θανάσης Κοντάρης.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Κοντάρης ανακοίνωσε την παραίτηση του, πριν λίγες ημέρες, μέσω ανάρτησης σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, δηλώνοντας «αναγκασμένος (αγανακτισμένος) αλλά και με αίσθημα ανακούφισης».

Ο λόγος που ο κύριος Κοντάρης είχε υποβάλει την παραίτησή του ήταν οι ελλιπείς υποδομές σε ένα τουριστικό νησί και όπως είχε δηλώσει στην Καθημερινή «Ο μεγαλύτερος κίνδυνος είναι ότι αναγκαζόμουν να εργάζομαι εξαντλημένος τους θερινούς μήνες. Τα τελευταία χρόνια υπάρχει αύξηση γύρω στα 35-40% του τουρισμού στην Σέριφο, αυτό συνεπάγεται αύξηση ζήτησης των υπηρεσιών υγείας χωρίς αντίστοιχη αύξηση προσωπικού».

Αξίζει να σημειωθεί ότι μετά τη  δημοσίευση του υπομνήματος της αίτησης παραίτησης που είχε στείλει στον υπουργό Υγείας Θάνο Πλεύρη, στη σελίδα του στο Facebook τον Απρίλιο, ο κ. Κοντάρης έφτασε να δέχεται απειλές για την οικογένειά του, με αποτέλεσμα να κλείσει το προφίλ του.

Διαβάστε επίσης: Επιστολή - «καταπέλτης»: Παραιτήθηκε ο γιατρός της Σερίφου από τη Σουηδία

Το περιθώριο να ανακαλέσει την αίτηση παραίτησης έληγε σήμερα. Αλλά μέσα στον τελευταίο μήνα, διαπραγματεύτηκε καλύτερες συνθήκες λειτουργίας του ιατρείου κυρίως το διοικητή της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας, κ. Χρήστο Ροϊλό.

Από την 1η Ιουλίου μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου, θα έρθει στο νησί ένας νεαρός συνάδελφος του κ. Κοντάρη, οικογενειακός γιατρός. Από τον Ιούλιο και για τρία χρόνια, θα έρθει επίσης ένας παιδίατρος, ενώ το ιατρείο θα ενισχυθεί και με μια συμβασιούχο νοσηλεύτρια.

«Κρατώ τις δεσμεύσεις του κ. Ροϊλού», είπε στην εφημερίδα ο κ. Κοντάρης. «Δεν το μετάνιωσα ποτέ», σημειώνει για την αρχική δημοσιοποίηση της παραίτησης του. «Γιατί», συνεχίζει, «χωρίς καμία διάθεση για κομματική τοποθέτηση, μετέφερα την αλήθεια των σημερινών συνθηκών στον χώρο της υγείας στις Κυκλάδες».

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις