Breaking news

INTIME NEWS
A

Για έναν θάνατο χωρίς εξήγηση έκανε λόγο ο καρδιολόγος του νοσοκομείου Παίδων «Παναγιώτη και Αγλαΐας Κυριακού», στην κατάθεση του στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο που δικάζεται η Ρούλα Πισπιρίγκου, αναφερόμενος στο θάνατο της Τζωρτζίνας.

Ο καρδιολόγος εξέτασε τη Τζωρτζίνα δύο ημέρες πριν καταλήξει από την ανακοπή που υπέστη στις 29 Ιανουαρίου 2022.

Ο μάρτυρας ήταν σαφής στην κατάθεσή του ότι: «το παιδί δεν εμφάνισε καρδιολογικό πρόβλημα στις εξετάσεις που έγιναν», ενώ σημείωσε ότι: «δεν εντοπίστηκε νόσημα από το οποίο θα μπορούσε να προκύπτει κίνδυνος αιφνίδιου θανάτου».

Όπως σημείωσε ο γιατρός, στις 27 Ιανουαρίου 2022 εξέτασε τη Τζωρτζίνα, μετά από αίτημα των συναδέλφων του παιδιάτρων στο νοσοκομείο: «Έγινε η καρδιολογική εξέταση στη Τζωρτζίνα και σε γενικές γραμμές ήταν όλα φυσιολογικά. Ακούσαμε ένα αθώο φύσημα. Έγινε καρδιογράφημα, είχε φυσιολογικό ρυθμό, έγινε υπερηχογράφημα καρδιάς και ήταν φυσιολογικό». Παράλληλα, όπως κατέθεσε ο μάρτυρας, ζήτησε από τη μητέρα να του δείξει τα επεισόδια βραδυκαρδίας που έκανε η Τζωρτζίνα και εκείνη τού έδειξε βίντεο που είχε. «Εγώ ουσιαστικά το μόνιτορ είδα στο βίντεο. Από αυτό συμπέρανα ότι η συσκευή (βηματοδότης) λειτουργούσε κανονικά», είπε.

Σε ερώτηση της προέδρου εάν τα επεισόδια βραδυκαρδίας εξηγούνται καρδιολογικά, ο μάρτυρας απάντησε ότι: «Καρδιολογικά όχι. Εγώ όφειλα να ψάξω εάν είχε κάτι η καρδιά. Δεν υπήρχε κάποια καρδιολογική αιτία, νόσημα από το οποίο να υπάρχει κίνδυνος αιφνιδίου θανάτου. Η καρδιά ήταν οχυρωμένη με απιδινωτή, έπαιρνε κατάλληλη αγωγή, ήταν έκπληξη για εμάς ότι πέθανε το Σάββατο».

Επίσης, επεσήμανε πως η μοιραία ανακοπή, μέσα στο Αγλαϊα Κυριακού, που υπέστη το παιδί «δεν ήταν καρδιολογικής αιτίας».

Ο μάρτυρας κατέθεσε ότι επιστημονικά, με βάση τα καρδιολογικά δεδομένα της ημέρας θανάτου της Τζωρτζίνας, δεν μπορεί να δώσει απαντήσεις για το τι συνέβη.

Πρόεδρος: Μπορείτε να εξηγήσετε με κάποιον τρόπο τι συνέβη μέχρι τις 2:30 μετά το μεσημέρι;

Μάρτυρας: Όχι δεν μπορώ.

Πρόεδρος: Αυτά που συνέβησαν παραπέμπουν έναν γιατρό κάπου; Είναι εμφάνιση κάποιου σπάνιου, για παράδειγμα, καρδιολογικού νοσήματος;

Μάρτυρας: Όχι. Δεν μπορώ να το εξηγήσω καρδιολογικά. Eίναι ανεξήγητος ο θάνατος.

Νωρίτερα ο καρδιολόγος ανέφερε πως σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον επικεφαλής της ΜΕΘ Παίδων του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου της Πάτρας, Ανδρέα Ηλιάδη, είχαν αποφασίσει να αλλάξουν τη φαρμακευτική αγωγή που λάμβανε η Τζωρτζίνα για την υπέρταση με ένα καταλληλότερο φάρμακο.

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις