Breaking news

INTIME NEWS
A

Για όγδοη ημέρα μαίνεται η φωτιά στη Ρόδο, ενώ αναζωπυρώσεις σημειώθηκαν στην Κέρκυρα, ωστόσο καλύτερη είναι η εικόνα της φωτιάς στην Κάρυστο.

Οι ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής, οι εθελοντές, οι κάτοικοι της περιοχής και κυρίως τα νέα παιδιά, δίνουν γενναία μάχη αυτή την ώρα για να κρατήσουν την πυρκαγιά και να μην μπει στο χωριό Βάτι.

Επίσης, ισχυρές αναζωπυρώσεις καταγράφονται και στο δεύτερο μέτωπο προς το χωριό Γεννάδι, γεγονός που επίσης έχει κινητοποιήσει ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής από αέρος και εδάφους.

Σύμφωνα με τη rodiaki.gr, το τρίτο μέτωπο προς Μαλώνα - Μάσσαρι επίσης προβληματίζει και θεωρείται επικίνδυνο και για το λόγο αυτό, ζητήθηκαν πριν από λίγο έκτακτες ενισχύσεις.

Φωτιά στην Κέρκυρα 

Η φωτιά μαίνεται ανεξέλεγκτη στην Κέρκυρα στο χωριό Λούτσες. Νωρίτερα δόθηκε εντολή για προληπτική εκκένωση του χωριού Λούτσες προς Αχαράβη μετά τις σημερινές αναζωπυρώσεις στην περιοχή.

Το μήνυμα του 112 έγραφε τα εξής: «Αν βρίσκεστε στην περιοχή Λούτσες, εκκενώστε τώρα προς Αχαράβη. Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας! Ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών!».

Λίγο μετά τις 12:30 τέθηκε σε επιφυλακή και το Λιμενικό. Πληροφορίες από το Λιμενικό Σώμα αναφέρουν ότι δύο πλωτά σκάφη τέθηκαν σε ετοιμότητα στην παραλία.

Φωτιά στην Κάρυστο 

Καλύτερη η εικόνα στην Κάρυστο σύμφωνα με τον δήμαρχο Λευτέρη Ραβιόλο. Όπως είπε, τα έντονα προβλήματα σημειώθηκαν το βράδυ με δύο εστίες, που κινούνταν προς οικισμούς στο Παλαιοχώρι και το Λιβάδι, οι οποίες τελικά σβήστηκαν.

Από το πρωί «έχουμε εναέρια που μας υποστηρίζουν, τις επίγειες δυνάμεις, τους εθελοντές αλλά και τους κατοίκους της περιοχής. Φαίνεται πως ηρεμούν τα πράγματα, έχουν κοπάσει και οι άνεμοι».

Ωστόσο, συνεχίζεται το θρίλερ με τον 41χρονο αγνοούμενο κτηνοτρόφο από την περιοχή του χωριού Πλατανιστός. Ο 41χρονος έφυγε χθες το μεσημέρι από το σπίτι του την ώρα που ξέσπασε η φωτιά και σύμφωνα με πληροφορίες κατευθύνθηκε προς το μαντρί του, καθώς ανησυχούσε για τα προβατά του.

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις