Breaking news

Τουρισμός
A

Μάταια περιμένουν οι πολίτες να ανοίξει στο gov.gr η πλατφόρμα για το πρόγραμμα «Τουρισμός για Όλους», το οποίο χορηγεί voucher αξίας 150 ή 200 ευρώ με το οποίο μπορούν οι δικαιούχοι να πληρώνουν τα τουριστικά καταλύματα. Οι αιτήσεις που ανοίγουν από μέρα σε μέρα φαίνεται πως καθυστερούν και είναι πλέον προφανές ότι όσοι κληρωθούν δεν θα προλάβουν να χρησιμοποιήσουν την επιταγή τους τον Αύγουστο. 

Υπενθυμίζουμε ότι πέρσι, η πλατφόρμα των αιτήσεων είχε ανοίξει στις 16 Ιουλίου, προκειμένου οι πρώτοι δικαιούχοι να μπορέσουν να χρησιμοποιήσουν το voucher και τον Αύγουστο. Ωστόσο, σύμφωνα  με δηλώσεις της η υπουργός Τουρισμού, Όλγα Κεφαλογιάννη, φέτος το πρόγραμμα θα αφορά φθινοπωρινές - χειμερινές διακοπές τελικά.

Παράλληλα, η κυρία Κεφαλογιάννη δεσμεύτηκε ότι θα υπάρξει ενίσχυση του τουρισμού στη Ρόδο, μέσα από προγράμματα κοινωνικού τουρισμού, ανάλογα με αυτά που υπήρξαν για άλλες πληγείσες περιοχές στο πρόσφατο παρελθόν, όπως για παράδειγμα την Εύβοια. Το πρόγραμμα αυτό επεξεργάζεται ήδη το Υπουργείο Εργασίας, καθώς είναι στη δικαιοδοσία του.

Φέτος, σύμφωνα με πληροφορίες, ο λόγος που αργεί να ανοίξει η πλατφόρμα είναι πως το υπουργείο Τουρισμού, το οποίο είναι υπεύθυνο για την υλοποίηση του προγράμματος, εξετάζει αλλαγές ως προς τα εισοδηματικά κριτήρια των δικαιούχων, αλλά και της αύξησης του ποσού. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το Mega εξετάζεται αύξηση της τάξεως των 50 ευρώ, δηλαδή το voucher από τα 150 ευρώ να φτάσει τα 200 ευρώ και για ΑμΕΑ από τα 200 να αυξηθεί στα 400 ευρώ. Επίσης, αναμένεται για πρώτη φορά να δοθεί προτεραιότητα σε μονογονεϊκές οικογένειες και πολύτεκνους.

Πώς θα κάνετε αίτηση 

Οι αιτήσεις για τον «Τουρισμό για όλους» φέτος αναμένεται να πραγματοποιηθούν κλιμακωτά, ανάλογα με τον λήγοντα αριθμό του ΑΦΜ.

Όταν η πλατφόρμα ανοίξει για τον ΑΦΜ σας, πρέπει να μπείτε στη σχετική πλατφόρμα, με τους κωδικούς Taxisnet και να ακολουθήσετε τα παρακάτω βήματα:

  • Καταχωρίζετε τα στοιχεία επικοινωνίας και, ειδικότερα, το e-mail και τον αριθμό του κινητού τηλεφώνου τα οποία, στη συνέχεια, πιστοποιείτε.
  • Δηλώνετε ότι δεν έχετε επιλεγεί ως δικαιούχος - ωφελούμενος στο πλαίσιο άλλου προγράμματος κοινωνικού τουρισμού ή πρόγραμμα τος ενίσχυσης εσωτερικού τουρισμού που υλοποιείται κατά την ίδια χρονική περίοδο. Τα προγράμματα αυτά αναφέρονται ρητά στην πλατφόρμα.
  • Δηλώνετε ότι το χρηματικό ποσό που πιστώνεται στη χρεωστική κάρτα, θα χρησιμοποιηθεί αποκλειστικά από τον ίδιο τον δικαιούχο για την κάλυψη δαπανών διαμονής του ιδίου και των ωφελούμενών του και δεν είναι δυνατή οποιαδήποτε μεταφορά σε τρίτο πρόσωπο ή η ανάληψή του.
  • Καταχωρίζετε το χρηματοπιστωτικό ίδρυμα επιλογής σας, από το οποίο θα εκδοθεί η κάρτα, και αιτείστε την έκδοση της άυλης ψηφιακής χρεωστικής κάρτας και την πίστωση του σχετικού ποσού.

Οι δικαιούχοι

Σύμφωνα με όσα ισχύουν από το περσινό ΦΕΚ, οι δικαιούχοι είναι όσοι πληρούν τα παρακάτω εισοδηματικά κριτήρια:

Ατομικό (μονογονεϊκή οικογένεια ή χωρίς τέκνα) ορίζεται ως ανώτατο εισόδημα τα 16.000 ευρώ.

  • Με 1 τέκνο τα 17.500 ευρώ εισόδημα.
  • Με 2 τέκνα τα 19.000 ευρώ εισόδημα.
  • Με 3 τέκνα τα 21.000 ευρώ εισόδημα.
  • Για τους πολύτεκνους ορίζεται 26.000 ευρώ εισόδημα.

Σε ό,τι αφορά Οικογενειακό (Έγγαμοι ή Σύμφωνο συμβίωσης)

  • Χωρίς τέκνα ανώτατο εισόδημα είναι τα 28.000 ευρώ.
  • Με 1 τέκνο τα 29.500 ευρώ εισόδημα.
  • Με 2 τέκνα τα 31.000 ευρώ εισόδημα.
  • Με 3 τέκνα τα 33.000 ευρώ εισόδημα.
  • Πολύτεκνοι 38.000 ευρώ εισόδημα.
Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις