Breaking news

Τέμπη
A

Εκπρόσωποι συγγενών των θυμάτων του τραγικού δυστυχήματος στα Τέμπη που στοίχισε τη ζωή σε 57 ανθρώπους, προχώρησαν σήμερα στην κατάθεση μηνυτήριας αναφοράς κατά παντός υπευθύνου.

Ο δικηγόρος κ. Αντώνης Ψαρόπουλος, μιλώντας στην ΕΡΤ Λάρισας σημείωσε ότι: «η μηνυτήρια αναφορά στην Εισαγγελία της Λάρισας στρέφεται κατά παντός υπευθύνου για τις εκτεταμένες παρεμβάσεις που έγιναν στον τόπο του σιδηροδρομικού δυστυχήματος στον Ευαγγελισμό Τεμπών».

Ο κ. Ψαρόπουλος έκανε μάλιστα λόγο «για αλλοίωση του τόπου του εγκλήματος», υποστηρίζοντας ότι: «η Δικαιοσύνη θα πρέπει να ρίξει άπλετο φως και στο συγκεκριμένο θέμα και να απαντηθούν πολλά ερωτήματα που βασανίζουν τις οικογένειες των αδικοχαμένων θυμάτων της τραγωδίας».

Υπενθυμίζεται ότι πριν μερικές ημέρες συγγενείς των θυμάτων έστειλαν εξώδικο στον περιφερειάρχη Θεσσαλίας για «καθυστέρηση των ερευνών και των διώξεων».

Ο δικηγόρος και νομικός σύμβουλος του  Συλλόγου Πληγέντων Δυστυχήματος Τεμπών, Γιώργος Ηλιόπουλος τόνισε στις αρχές Αυγούστου ότι το εξώδικο κατατέθηκε προκειμένου ο περιφερειάρχης, Κώστας Αγοραστός να δώσει απαντήσεις σχετικά με το «μπάζωμα» του χώρου του δυστυχήματος μερικές μέρες μετά το συμβάν.

Παράλληλα έκανε λόγο για καθυστέρηση των ερευνών και των διώξεων, με τον ανακριτή, σύμφωνα με τον Γιώργο Ηλιόπουλο, να τους απαντά πως μετά τις 21 Αυγούστου θα υπάρχουν εξελίξεις και ότι διερευνά την ευθύνη της ΡΑΣ και στελεχών των αρμοδίων υπουργείων.

Στη συνέχεια, ανέφερε ότι: «η έρευνα της ευρωπαϊκής εισαγγελίας αποκαλύπτει οικονομικά εγκλήματα, που έχουν σχέση με τις καθυστερήσεις και επιβεβαιώνει ότι υπάρχει ενδεχόμενος δόλος για πολλαπλά κακουργήματα. Υπάρχει το απώτερο κίνητρο που είναι αυτό του παράνομου κέρδους».

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις