Breaking news

INTIME NEWS
A

Αν και τις τελευταίες ημέρες η θερμοκρασία έχει ανέβει αισθητά, με τον υδράργυρο να «σκαρφαλώνει» στους 39 βαθμούς Κελσίου, το σκηνικό του καιρού αλλάζει από την Τετάρτη, οπότε αναμένεται να εκδηλωθούν βροχές και καταιγίδες.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο του ΑΝΤ1, κ. Τάσο Αρνιακό, από σήμερα, Τετάρτη το βράδυ, αλλά κυρίως από αύριο, Πέμπτη «θα έχουμε ουσιαστική εξασθένιση των ανέμων, γεγονός που είναι θετικό για τα πολλά και μεγάλα μέτωπα πυρκαγιών που πλήττουν τη χώρα».

«Αύριο (σ.σ. Πέμπτη) περιμένουμε ουσιαστική εξασθένιση (σ.σ. των ανέμων). Δεν φαίνεται να υπάρχει το 7 (σ.σ. στα μποφόρ) πουθενά, θα υπάρχει το 5 το 6 όμως και αυτός δεν είναι λίγος άνεμος μέσα σε όλη αυτή την καταστροφή που ήδη βιώνουμε. Από την άλλη καλοκαιρία σε ολόκληρη τη χώρα και μόνο στα βουνά της Ηπείρου, της Δυτικής Ελλάδας, της Δυτικής Πελοποννήσου περιμένουμε κάποιες τοπικές μπόρες, το μεσημέρι και το απόγευμα. Μπόρες που θα συνεχιστούν λίγο πολύ και το Σαββατοκύριακο», σημείωσε.

Ενώ, αναφορικά με τη θερμοκρασία, συμπλήρωσε ότι: «Η ουσιαστική υποχώρηση θα έρθει από την Παρασκευή και κυρίως το Σαββατοκύριακο. Εκεί περιμένουμε 35άρια, 36άρια, το πολύ 37».

Πρόγνωση για αύριο, Πέμπτη 24-08-2023

Σύμφωνα με την πρόγνωση καιρού από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ), γενικά αίθριος προβλέπεται ο καιρός στη χώρα, με πρόσκαιρες τοπικές νεφώσεις στα ηπειρωτικά κυρίως ορεινά το μεσημέρι και το απόγευμα, οπότε θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές στα ορεινά της Μακεδονίας, της Ηπείρου, Θεσσαλίας, της δυτικής Στερεάς και πιθανώς της Θράκης και της δυτικής Πελοποννήσου

Οι άνεμοι στα δυτικά θα είναι ασθενείς και στα υπόλοιπα θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα κυμανθεί ως προς τις μέγιστες τιμές στους 32 με 36 βαθμούς και τοπικά στα ηπειρωτικά έως 37 με 39 βαθμούς Κελσίου.

Πρόγνωση για την Παρασκευή 25-08-2023

Γενικά αίθριος καιρός, όμως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα δυτικά και τα βόρεια.

Οι άνεμοι στα δυτικά θα είναι ασθενείς και στα υπόλοιπα θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα βόρεια.

Πρόγνωση για το Σάββατο 26-08-2023

Λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες με τοπικούς όμβρους και μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια (πλην ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης).

Οι άνεμοι στα δυτικά θα είναι ασθενείς και στα υπόλοιπα θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση σε όλη τη χώρα.

Πρόγνωση για την Κυριακή 27-08-2023

Γενικά αίθριος καιρός με λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες, με πιθανότητα τοπικών όμβρων και μεμονωμένων καταιγίδων στα ηπειρωτικά, την Κρήτη και το βόρειο Αιγαίο κυρίως στα ορεινά.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις