Breaking news

Ταξί
A

Χωρίς ταξί θα μείνει σήμερα, Τετάρτη, η Αθήνα, καθώς οι οδηγοί και οι ιδιοκτήτες των επαγγελματικών οχημάτων προχωρούν σε 24ωρη απεργία ενάντια στο νέο φορολογικό νομοσχέδιο. Τα ταξί θα λείπουν από τους δρόμους της πρωτεύουσας από τις 6:00 σήμερα, πρωί Τετάρτης έως τις 6:00 αύριο, πρωί Πέμπτης.

Να σημειωθεί ότι το νέο νομοσχέδιο, το οποίο έχει ήδη τεθεί σε δημόσια διαβούλευση, έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις στους κύκλους των ελεύθερων επαγγελματιών, καθώς ορίζει τεκμαρτό εισόδημα για τη φορολόγησή τους.

Το Συνδικάτο Αυτοκινητιστών Ταξί Αττικής (ΣΑΤΑ) αναφέρει στην ανακοίνωση του, πως το νέο νομοσχέδιο οδηγεί με «χατζηδάκεια ακρίβεια» στον εργασιακό θάνατο, ενώ παραθέτει και ένα παράδειγμα στο οποίο οι φορολογικές εισφορές αυξάνονται κατά λίγο παραπάνω από 5.000 ευρώ! (Δείτε ΕΔΩ την ανακοίνωση του ΣΑΤΑ)

Εκτός των οδηγών ταξί, συλλαλητήρια και συγκεντρώσεις διοργανώνουν σήμερα δεκάδες φορείς αυτοαπασχολούμενων και ελεύθερων επαγγελματιών σε όλη τη χώρα, ενάντια στο ίδιο φορολογικό νομοσχέδιο. Το ραντεβού για την Αττική είναι στις 11.30 π.μ., στην Ομόνοια, όπου θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση και θα ακολουθήσει πορεία στο υπουργείο Οικονομικών.

Απεργιακές κινητοποιήσεις σε όλη τη χώρα

Εκτός της Αττικής, απεργιακές κινητοποιήσεις θα πραγματοποιηθούν σήμερα σε όλη τη χώρα. Αναλυτικά:

Στη Θεσσαλία, η Ομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας Θεσσαλίας έχει προτείνει τη συμμετοχή των Εμπορικών Συλλόγων στις σημερινές κινητοποιήσεις.

Στη Λάρισα, η Ομοσπονδία Επαγγελματιών, Βιοτεχνών και Εμπόρων έχει αποφασίσει να μείνουν κλειστά τα καταστήματα, ενώ συγκέντρωση θα γίνει στις 12:00 μ.μ., στην κεντρική πλατεία. Στη συγκέντρωση καλεί και η Ένωση Φοροτεχνικών Ελεύθερων Επαγγελματιών, που έχει προκηρύξει και απεργία με κλείσιμο των λογιστικών γραφείων, όπως και ο Φαρμακευτικός Σύλλογος, που αποφάσισε στάση εργασίας (11:00 π.μ. – 2:00 μ.μ.). Ακόμα, εκφράζοντας την αντίθεσή του στο νομοσχέδιο, το Διοικητικό Συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου Λάρισας πήρε απόφαση για παράταση της στοχευμένης αποχής των μελών του από ποινικές δίκες πρώτου βαθμού, μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου, 

Στην Καρδίτσα, η συγκέντρωση θα γίνει στη 1:00 μ.μ. στην κεντρική πλατεία. Ο Εμπορικός Σύλλογος πήρε απόφαση για δίωρο κλείσιμο των καταστημάτων (12:00 μ.μ. – 2:00 μ.μ.), ενώ στην κινητοποίηση καλούν μεταξύ άλλων η Ομοσπονδία Επαγγελματιών, Βιοτεχνών και Εμπόρων, ο Δικηγορικός Σύλλογος, ο Ιατρικός Σύλλογος, το Σωματείο Ηλεκτρολόγων, ο Εμπορικός Σύλλογος Μουζακίου, το Σωματείο των κυλικείων, ο Σύλλογος των τοπογράφων και άλλοι.

Στα Τρίκαλα, θα γίνει συγκέντρωση στις 11:00 π.μ., στην πλατεία Ρήγα Φεραίου. Στη συγκέντρωση καλούν το Εμπορικό Επιμελητήριο, η Ομοσπονδία ΕΒΕ , ο Εμπορικός Σύλλογος, ο Δικηγορικός Σύλλογος, ο Ιατρικός Σύλλογος, ο Οδοντιατρικός Σύλλογος, το παράρτημα του Τεχνικού Επιμελητηρίου και η Ένωση Οικονομολόγων και Φοροτεχνικών.

Στα Γιάννενα, στις συγκεντρώσεις συμμετέχουν η Ομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων, ο Εμπορικός Σύλλογος, το Σωματείο Συνεργείων Αυτοκινήτων, Καθαριστηρίων, Κρεοπωλείων, Τοποθέτησης Τζαμιών, ο Δικηγορικός και Οδοντιατρικός σύλλογος. Θα γίνει κινητοποίηση στις 10.30 π.μ., στην Περιφέρεια Ηπείρου στα Γιάννενα. «Όλοι στο πλευρό των αυτοαπασχολούμενων, των επαγγελματιών, των επιστημόνων, των μικρών εμπόρων της πόλης μας», τονίζει στο κάλεσμά του, το Εργατικό Κέντρο Νομού Ιωαννίνων. Συγκεντρώσεις επίσης προγραμματίζονται σε Πρέβεζα (10:00 π.μ., ΔΟΥ), Ηγουμενίτσα (10.30 π.μ., πλατεία Δημαρχείου).

Επίσης, στον Βόλο, στην Άρτα, στην Κέρκυρα, στο Ηράκλειο. Ακόμα,  στην Μυτιλήνη, στις 12.30 μεσημέρι στην πλ. Σαπφούς καλεί η Ομοσπονδία Επαγγελματοβιοτεχνών κι Εμπόρων Λέσβου, ενώ συγκεντρώσεις θα γίνουν και σε άλλες πόλεις.

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις