Breaking news

xioni-kairos-pagos.jpg
A

Σημειώθηκαν οι πρώτες θερμοκρασίες υπό το μηδέν στα ορεινά της χώρας σήμερα Τρίτη 21 Νοεμβρίου, με το θερμόμετρο να δείχνει έως και -3 βαθμούς Κελσίου, κυρίως σε ορεινά και ημιορεινά τμήματα όπου σημειώθηκε τοπικά παγετός.

Σύμφωνα με τo meteo, το οποίο κατέγραψε τις χαμηλότερες θερμοκρασίες που σημειώθηκαν στη χώρα και τα μέρη που το κρύο έδωσε τη σκυτάλη στον παγετό, την «πρωτιά» κατέκτησε το Καρπενήσι.

Πιο αναλυτικά, η χαμηλότερη θερμοκρασία σημειώθηκε στο μετεωρολογικό σταθμό του Καρπενησίου στην περιοχή Ποταμιάς Βουτύρου και ήταν ίση με -2.9 βαθμούς Κελσίου.

Αρκετά κρύος ήταν ο καιρός στα Γιάννενα, στο Νευροκόπι και στη Φωκίδα μεταξύ άλλων περιοχών.

Η πορεία του παγετού

Το κρύο θα συνεχιστεί και τις επόμενες ημέρες, με τον μετεωρολόγο Γιώργο Τσατραφύλλια να αναφέρει σήμερα ότι η θερμοκρασία αναμένεται να πέσει 10 – 12 βαθμούς μέσα στο ερχόμενο Σαββατοκύριακο, ενώ ο Γιάννης Καλλιάνος έκανε λόγο για μια «ψυχρή εισβολή» που θα έρθει το Σάββατο 25 Νοεμβρίου το πρωί.

 

Σύμφωνα με τον δόκτωρ μετεωρολογίας του ΑΠΘ, Μιχάλη Σιούτα, ο οποίος μίλησε στην ΕΡΤ, ο Δεκέμβριος θα κάνει την εμφάνισή του με μια ψυχρή εισβολή, ενώ από τα μέσα του μήνα θα πέσουν και τα πρώτα χιόνια στα πιο χαμηλά υψόμετρα.

«Θα έχουμε ένα βροχερό διάστημα με αλλεπάλληλα βαρομετρικά χαμηλά μέχρι τα τέλη Νοεμβρίου με αρκετές βροχές και νοτιάδες. Προς τα τέλη του μήνα φαίνεται ότι θα έχουμε νέα ψυχρή εισβολή και πιθανώς και χιόνια. Ωστόσο, προς τα τέλη του Δεκέμβρη με αρχές Ιανουαρίου φαίνεται πως επιστρέφουν οι ήπιες θερμοκρασίες», ανέφερε ο κ. Σιούτας.

Μάλιστα, όπως τόνισε, από σήμερα επιστρέφουν οι νοτιάδες με ένα νέο κύμα κακοκαιρίας, με κύριο χαρακτηριστικό τις βροχές.

Υπενθυμίζεται πως οι θερμοκρασίες ήταν ακόμα χαμηλότερες την περασμένη Κυριακή, με το θερμόμετρο να φτάνει τους -5,4 βαθμούς Κελσίου στο Σέλι Ημαθίας, στο Κάτω Βέρμιο.

Στον πίνακα που ακολουθεί παρουσιάζονται οι 8 μετεωρολογικοί σταθμοί (εκτός χιονοδρομικών κέντρων) του δικτύου αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr που κατέγραψαν τις χαμηλότερες θερμοκρασίες σήμερα το πρωί:

meteo_thermokrasies.png
Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις