Breaking news

ΙΝΤΙΜΕ
A

Οι στρατεύσιμοι δικαιούνται δωρεάν ή μειωμένο εισιτήριο στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς (ΜΜΜ), όπως ορίζεται σε Κοινές Υπουργικές Αποφάσεις (ΚΥΑ) των υπουργείων Οικονομικών, Εθνικής Άμυνας, Υποδομών και Μεταφορών που δημοσιεύθηκαν στο Φύλλο Εφημερίδας Κυβερνήσεως (ΦΕΚ).

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με τις ΚΥΑ, οι δικαιούχοι δωρεάν εισιτηρίου στις αστικές συγκοινωνίες της Περιφέρειας Αττικής και του συγκοινωνιακού φορέα της Περιφερειακής Ενότητας Θεσσαλονίκης είναι οι εξής: 

  • Οι Δόκιμοι Έφεδροι Αξιωματικοί (ΔΕΑ) και οι οπλίτες που εκπληρώνουν τη στρατεύσιμη στρατιωτική υποχρέωση στην Περιφέρεια Αττικής ή στην Περιφερειακή Ενότητα Θεσσαλονίκης, κατά τις διατάξεις της στρατολογικής νομοθεσίας.
  • Οι ανάπηροι αρμοδιότητας ΥΠΕΘΑ και οι συνοδοί τους (θεράποντες – θεραπαινίδες), που διαμένουν στην Περιφέρεια Αττικής ή στην Περιφερειακή Ενότητα Θεσσαλονίκης.
  • Οι αναγνωριζόμενοι ως αντιρρησίες συνείδησης που εκπληρώνουν εναλλακτική υπηρεσία στην Περιφέρεια Αττικής ή στην Περιφερειακή Ενότητα Θεσσαλονίκης, κατά τις διατάξεις της στρατολογικής νομοθεσίας.

Ποιοι δικαιούνται μειωμένο εισιτήριο

Μειωμένο εισιτήριο στις  αστικές συγκοινωνίες της Περιφέρειας Αττικής δικαιούνται οι ακόλουθοι: 

  • οι μαθητές των Ανώτατων Στρατιωτικών Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων (ΑΣΕΙ) και των Ανώτερων Στρατιωτικών Σχολών Υπαξιωματικών (ΑΣΣΥ) με έδρα λειτουργίας εντός της ίδιας Περιφέρειας, εκτός από τους μαθητές της Σχολής Αξιωματικών Νοσηλευτικής (ΣΑΝ) που απολαμβάνουν το μέτρο λόγω της παράλληλης φοίτησής τους στο Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Ομοίως, δεν απαλλάσσονται οι μαθητές της Στρατιωτικής Σχολής Αξιωματικών Σωμάτων (ΣΣΑΣ), που απολαμβάνουν το μέτρο λόγω της παράλληλης φοίτησής τους στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.

Το δικαίωμα δωρεάν ή με μειωμένο κόμιστρο μετακίνησης εξασφαλίζεται με τη διάθεση από τον ΟΑΣΑ ηλεκτρονικών καρτών μετακίνησης και με την έκδοση μειωμένου εισιτηρίου ή κάρτας μετακίνησης από τον ΟΑΣΘ  στις ως άνω κατηγορίες δικαιούχων.

ΚΥΑ

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις