Breaking news

ΙΝΚΑ / Συλλαλητήριο κατά της ακρίβειας
A

Συλλαλητήριο, για να σταλεί μήνυμα κατά όσων αισχροκερδούν και κερδοσκοπούν εις βάρος των καταναλωτών,  προγραμματίζει το ΙΝΚΑ-Γενική Ομοσπονδία Καταναλωτών Ελλάδας, την Τετάρτη 17 Ιανουαρίου 2024  και ώρα 11:00 , στην πλατεία Κάνιγγος, έξω από το υπουργείο Εμπορίου.

Όπως σημειώνεται σε ανακοίνωση του ΙΝΚΑ: «Δεν πάει άλλο αυτή η κατάσταση της ακρίβειας δεν πάει άλλο ο εμπαιγμός ορισμένων εταιρειών τροφίμωνκαυσίμων, ενέργειας ρεύματος.

Απαιτούμε καθαρές τιμές, καθαρά ποιοτικά προϊόντα και όχι μειώσεις στις συσκευασίες προϊόντων. Απαιτούμε έλεγχο σε όλα τα επίπεδα. Ζητούμε να λειτουργούν σωστά οι ανεξάρτητες αρχές όπως ΕΕΤΤ, Επιτροπή Ανταγωνισμού, ΡΑΕΥΑ, Συνήγορος του Πολίτη, Συνήγορος Καταναλωτή, ΕΣΡ».

Πρώτη σε ακρίβεια τροφίμων η Ελλάδα σε ευρωπαϊκό επίπεδο

Αξίζει να σημειωθεί ότι «πρωταθλήτρια» Ευρώπης στις τιμές των τροφίμων αναδεικνύεται η Ελλάδα, γεγονός που αποτυπώνει τις βαρύτατες ευθύνες της κυβέρνησης. Όπως προκύπτει, τα όποια μέτρα έλαβε για την ανάσχεση της ακρίβειας αποδείχτηκαν ανεπαρκή, με αποτέλεσμα να πιέζονται ακόμη περισσότερο οι πολίτες.

Είναι χαρακτηριστικό ότι την ταχύτερη άνοδο τιμών τροφίμων και ποτών σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση βίωσε η Ελλάδα τον Οκτώβριο, σύμφωνα με τα επίσημα τελικά στοιχεία της Eurostat. Αυτά δείχνουν άνοδο του σχετικού δείκτη κατά 10,4% στην Ελλάδα (από 9,7% άνοδο που κατέγραψε τον Σεπτέμβριο) και έναντι μέσης ανόδου κατά 7,6% στην Ευρωπαϊκή Ένωση και κατά 7,5% στην Ευρωζώνη.

Το ζήτημα είναι ότι στα πιο πολλά κράτη οι τιμές επιβραδύνθηκαν. Για παράδειγμα, σε επίπεδο Ευρωζώνης τα στοιχεία για τον δείκτη τιμών τροφίμων και ποτών τον Σεπτέμβριο κατέγραφαν άνοδο 9,1% και 9,4% στην Ε.Ε., αλλά και διψήφια άνοδο τους προηγούμενους μήνες.

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις