Breaking news

Ρέντη: Πήρε προθεσμία ο 18χρονος – Άγνωστο εάν η δική του φωτοβολίδα τραυμάτισε τον αστυνομικό, λέει ο δικηγόρος του
A

Προθεσμία να απολογηθεί ζήτησε και έλαβε ο 18χρονος που ομολόγησε πως έριξε τη ναυτική φωτοβολίδα στον 31χρονο αστυνομικό της ΕΛΑΣ, ο οποίος τραυματίστηκε βαριά και βρίσκεται διασωληνωμένος στη ΜΕΘ του Γενικού Κρατικού Νοσοκομείου Νίκαιας.

Ο νεαρός πρόκειται να απολογηθεί ενώπιον του ανακριτή Πέμπτη στις 11:00, ενώ σε βάρος του έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για απόπειρα ανθρωποκτονίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, ο ποινικολόγος Απόστολος Λύτρας, ο οποίος ανέλαβε την νομική του υπεράσπιση, δήλωσε ότι υπήρξε και δεύτερη φωτοβολίδα και ο 18χρονος δεν γνωρίζει αν είναι η δική του εκείνη που τραυμάτισε τον αστυνομικό. Μιλώντας εξάλλου στην ΕΡΤ τόνισε ότι είναι ένα παιδί το οποίο δεν έχει παρελθόν με συνδέσμους, δεν έχει συμμετάσχει σε επεισόδια και δεν είναι οργανωμένος οπαδός

Ο 18χρονος στην ομολογία του περιέγραψε μεταξύ άλλων, πώς οι επικεφαλής των οπαδών τούς έδωσαν εντολή να βγουν από τη γήπεδο και να επιτεθούν στα ΜΑΤ, πως τους εξόπλισαν με πολεμοφόδια και πως εξήγησαν στον ίδιο το τρόπο που έπρεπε να εκτοξεύσει τη φωτοβολίδα. 

Στο στόχαστρο των αρχών βρίσκονται και πέντε «καθοδηγητές» οι οποίοι είχαν προσχεδιάσει και οργανώσει την επίθεση εναντίον των αστυνομικών δυνάμεων. Ο ένας από αυτούς, κατά τις ίδιες πληροφορίες, είναι νεαρός σε ηλικία, έως 25 ετών, σεσημασμένος για υποθέσεις αθλητικής βίας και άλλα αδικήματα του ποινικού κώδικα.

Ήταν αυτός που έδωσε την εντολή να βγουν από το γήπεδο και με την βοήθεια των άλλων τεσσάρων οργανωμένων οπαδών, προμήθευσε τους χούλιγκαν με εκρηκτικές μολότοφ, ναυτικές φωτοβολίδες, κροτίδες και ρόπαλα.

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις