Breaking news

Καλάθι των Χριστουγέννων
A

Επίσημη πρεμιέρα σήμερα, Τετάρτη 13 Δεκεμβρίου για το «Καλάθι των Χριστουγέννων», το οποίο αναμένεται να διαρκέσει μέχρι και την Τετάρτη 3 Ιανουαρίου 2024, σύμφωνα με την προβλεπόμενη Υπουργική Απόφαση που υπέγραψε την Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου 2023, ο υπουργός Ανάπτυξης, Κώστας Σκρέκας.

Παράλληλα, την Παρασκευή 15 Δεκεμβρίου, πρόκειται να κάνει πρεμιέρα και το «Καλάθι του Άη Βασιλή» για αγορές παιχνιδιών και δώρων για παιδιά.

Τα προϊόντα που θα περιλαμβάνει το «Καλάθι των Χριστουγέννων»

  1. Γαλοπούλα
  2. Σοκολάτα
  3. Τσουρέκι
  4. Βασιλόπιτα (τσουρέκι)
  5. Αρνί
  6. Κατσίκι

Την Παρασκευή 15 Δεκεμβρίου «έρχεται» το Καλάθι του Άη Βασίλη

Μεθαύριο, Παρασκευή  15 Δεκεμβρίου, πρόκειται να κάνει πρεμιέρα και το  το «Καλάθι του Άη Βασίλη», περιλαμβάνοντας παιδικά παιχνίδια αι δώρα για τα παιδιά σε προσιτές τιμές. Συγκεκριμένα, το «Καλάθι το Άη Βασίλη» πρόκειται να διαρκέσει μέχρι και την Τετάρτη 10 Ιανουαρίου 2024.

Οι κατηγορίες οι οποίες και θα συμπεριληφθούν θα περιλαμβάνουν επιτραπέζια παιχνίδια, βρεφικά παιχνίδια, λούτρινα, κούκλες, παιχνίδια κατασκευών και άλλα.

Ο υπουργός Ανάπτυξης, Κώστας Σκρέκας ανέφερε ότι «Το καλάθι θα περιλαμβάνει τη δημιουργία συγκεκριμένης λίστας παιχνιδιών, τα οποία θα προσφέρονται σε προσιτές τιμές από τα καταστήματα που πωλούν παιχνίδια».

Ακόμη στις δηλώσεις του πρόσθεσε ότι, «Όλα τα καταστήματα και οι επιχειρήσεις με ετήσιο τζίρο πάνω του ενός εκατομμυρίου ευρώ, που εξειδικεύονται στην πώληση παιχνιδιών, υποχρεώνονται να αποστέλλουν στο υπουργείο Ανάπτυξης λίστα με παιχνίδια τα οποία θα παρέχουν σε προσιτές τιμές. Η λίστα αυτή πρέπει να περιλαμβάνει τουλάχιστον ένα παιχνίδι για κάθε κατηγορία που εμπορεύεται το κατάστημα.

Για τα προϊόντα που θα ενταχθούν στο καλάθι, θα εφαρμόζεται ο νόμος για την αθέμιτη κερδοφορία και θα ελέγχεται το μικτό περιθώριο κέρδους αυτών των προϊόντων».

Ο ίδιος διευκρίνισε ότι οι επιχειρήσεις, από ένα εκατομμύριο μεικτό τζίρο, μπορούν αν το θέλουν να διαθέτουν «Καλάθι του Άη Βασίλη», αλλά δεν είναι υποχρεωτικό.

Συγκεκριμένα σχετικός κατάλογος των προϊόντων που απαρτίζουν το «καλάθι» θα υπάρχει σε εμφανές σημείο στην είσοδο του καταστήματος και θα αναγράφει τις τιμές στις οποίες προσφέρονται τα προϊόντα. Ακόμη, σχετική λίστα με τιμές θα αναρτάται και στο e-καταναλωτής όπως γίνεται και με το «Καλάθι του νοικοκυριού».

Οι κατηγορίες που θα περιλαμβάνει το «Καλάθι του Άη Βασίλη»

  1. Επιτραπέζια / Παζλ
  2. Παιχνίδια με κούκλες, κουκλόσπιτα και άλλα αξεσουάρ (παιχνίδια μίμησης)
  3. Βρεφικά παιχνίδια
  4. Φιγούρες δράσης
  5. Παιχνίδια κατασκευών και δημιουργίας (π.χ. παιχνίδια με τουβλάκια)
  6. Οχήματα – Τηλεκατευθυνόμενα
  7. Ηλεκτρονικά παιχνίδια
  8. Αθλητικά παιχνίδια (π.χ. μπάλες, παιδικές μπασκέτες και τέρματα)
  9. Λούτρινα
  10. Μουσικά παιχνίδια
Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις