Breaking news

Καλάθι του Αγίου Βασίλη
A

Επίσημη πρεμιέρα κάνει αύριο, Παρασκευή 15 Δεκεμβρίου, το «Καλάθι του Άη Βασίλη», μέσα από το οποίο οι καταναλωτές θα έχουν τη δυνατότητα να αγοράζουν παιχνίδια σε προσιτές τιμές.

Οι κατηγορίες οι οποίες και θα συμπεριληφθούν θα περιλαμβάνουν επιτραπέζια παιχνίδια, βρεφικά παιχνίδια, λούτρινα, κούκλες, παιχνίδια κατασκευών και άλλα. Ειδικότερα, υπενθυμίζεται ότι το «Καλάθι του Άη Βασίλη» πρόκειται να διαρκέσει μέχρι και την Τετάρτη 10 Ιανουαρίου 2024.

Σύμφωνα με όλα όσα ανακοίνωσε ο υπουργός Ανάπτυξης, Κώστας Σκρέκας, το συγκεκριμένο μέτρο έχει σκοπό να αποστέλλεται στο υπουργείο η λίστα με τα παιχνίδια, για να διαπιστωθεί αν τηρείται ο νόμος αθέμιτης κερδοφορίας.

Ο Κ. Σκρέκας συγκεκριμένα ανέφερε τα εξής:

«Το καλάθι θα περιλαμβάνει τη δημιουργία συγκεκριμένης λίστας παιχνιδιών, τα οποία θα προσφέρονται σε προσιτές τιμές από τα καταστήματα που πωλούν παιχνίδια».

Έπειτα πρόσθεσε ότι, «Όλα τα καταστήματα και οι επιχειρήσεις με ετήσιο τζίρο πάνω του ενός εκατομμυρίου ευρώ, που εξειδικεύονται στη πώληση παιχνιδιών, υποχρεώνονται να αποστέλλουν στο υπουργείο Ανάπτυξης λίστα με παιχνίδια τα οποία θα παρέχουν σε προσιτές τιμές. Η λίστα αυτή πρέπει να περιλαμβάνει τουλάχιστον ένα παιχνίδι για κάθε κατηγορία που εμπορεύεται το κατάστημα».

Για τα προϊόντα που θα ενταχθούν στο καλάθι, θα εφαρμόζεται ο νόμος για την αθέμιτη κερδοφορία και θα ελέγχεται το μικτό περιθώριο κέρδους αυτών των προϊόντων».

Οι κατηγορίες που θα περιλαμβάνει το «Καλάθι του Άη Βασίλη»

Σχετικός κατάλογος των προϊόντων που απαρτίζουν το «καλάθι» θα υπάρχει σε εμφανές σημείο στην είσοδο του καταστήματος και θα αναγράφει τις τιμές στις οποίες προσφέρονται τα προϊόντα. Ακόμη, σχετική λίστα με τιμές θα αναρτάται και στο e-καταναλωτής όπως γίνεται και με το «Καλάθι του νοικοκυριού».

  1. Επιτραπέζια / Παζλ
  2. Παιχνίδια με κούκλες, κουκλόσπιτα και άλλα αξεσουάρ (παιχνίδια μίμησης)
  3. Βρεφικά παιχνίδια
  4. Φιγούρες δράσης
  5. Παιχνίδια κατασκευών και δημιουργίας (π.χ. παιχνίδια με τουβλάκια)
  6. Οχήματα – Τηλεκατευθυνόμενα
  7. Ηλεκτρονικά παιχνίδια
  8. Αθλητικά παιχνίδια (π.χ. μπάλες, παιδικές μπασκέτες και τέρματα)
  9. Λούτρινα
  10. Μουσικά παιχνίδια
Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις