Breaking news

ΙΝΤΙΜΕ
A

Την «ανηφόρα» έχουν τραβήξει και τα παραδοσιακά γλυκά των Χριστουγέννων, που «φαγώθηκαν» από το «καλάθι των Χριστουγέννων» του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων.

Ωστόσο, οι καταναλωτές έχουν τη δυνατότητα να βρουν τα μελομακάρονα και τους κουραμπιέδες φθηνότερα μέχρι και 50% στις λαϊκές αγορές.

Ειδικότερα, ο γενικός γραμματέας της Παναττικής Ομοσπονδίας Σωματείων Πωλητών Λαϊκών Αγορών (ΠΟΣΠΛΑ), κ. Κώστας Σφύρλας σημείωσε ότι: «Μεταξύ πολλών άλλων ειδών, της γιορτινές μέρες που διανύουμε, οι καταναλωτές μπορούν να βρουν στις λαϊκές αγορές κουραμπιέδες, δίπλες και μελομακάρονα σε τιμές φθηνότερα έως και 50% συγκριτικά με άλλα σημεία πώλησης».

Ακόμα, συμπλήρωσε ότι: «Οι λαϊκές αγορές παραμένουν ανάχωμα στην ακρίβεια σε όλα τα είδη, ακόμα και στα μελομακάρονα, στις δίπλες και στους κουραμπιέδες, που πωλούνται σε πάγκους ειδικά διαμορφωμένους, με ποιότητα και πραγματικά χαμηλές τιμές, όπως αναδεικνύεται και από τους συνεχείς υγειονομικούς ελέγχους τόσο του υπουργείου Ανάπτυξης και της Περιφέρειας Αττικής όσο και του ΕΦΕΤ».

«Τσουχτερό» το χριστουγεννιάτικο τραπέζι - Στα 140 ευρώ το κόστος

Εκτός των παραδοσιακών Χριστουγεννιάτικων γλυκών, αυξήθηκε συνολικά το κόστος για το χριστουγεννιάτικο τραπέζι, καθώς για ένα γεύμα έξι έως οκτώ ατόμων, οι καταναλωτές θα πρέπει να πληρώσουν 140,76 ευρώ, αντί 103,10 ευρώ πέρυσι.

Αξίζει να σημειωθεί ότι αυξήθηκε από 10,8% έως 11,4%, σύμφωνα με εκτίμηση του Ινστιτούτου Εμπορίου και Υπηρεσιών της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας (ΙΝΕΜΥ - ΕΣΕΕ). Οι μεγαλύτερες αυξήσεις σε σχέση με πέρυσι εντοπίστηκαν στο λάδι (+62%), τα μήλα (+36,6%), το αρνί (+22,9%), τις πατάτες (+ 21,5%), το κρασί (+ 21,2%) και τη γαλοπούλα (+ 21,1%). Ενώ μειωμένες είναι οι τιμές στα παραδοσιακά εδέσματα των εορτών, καθώς οι κουραμπιέδες και τα μελομακάρονα ζαχαροπλαστείου πωλούνται κατά μέσο όρο -10,6% και -6,7% αντίστοιχα σε σχέση με πέρυσι.

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις