Breaking news

farmakeio.jpg
A

Τα 35 φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ σε όλη τη χώρα θα είναι κλειστά για το κοινό την προπαραμονή της Πρωτοχρονιάς, λόγω απογραφής.

Για την εξυπηρέτηση έκτακτων περιστατικών θα παραμείνουν ανοικτά:

  • το Φαρμακείο ΕΟΠΥΥ Ρέντη για τον νομό Αττικής
  • και το Φαρμακείο ΕΟΠΥΥ Ευόσμου για τον νομό Θεσσαλονίκης από τις 8 το πρωί έως τις 3 το μεσημέρι.

Επίδομα 200 ευρώ από τον ΕΟΠΥΥ

Ο Εθνικός Οργανισμός Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ) χορηγεί επίδομα ύψους 200 ευρώ.

Δικαιούχοι του επιδόματος αεροθεραπείας είναι ασθενείς με χρόνιες παθήσεις των πνευμόνων με πιστοποιημένη αναπηρία ίση ή μεγαλύτερη του 67%, όπως παλαιά φυματίωση, χειρουργηθέντα καρκίνο πνευμόνων, πνευμονοκονίωση, κυστική ίνωση και σε χρόνια νεφρική ανεπάρκεια τελικού σταδίου (που είναι σε χρόνια αιμοκάθαρση, περιτοναϊκή διήθηση, ή έχουν υποβληθεί σε μεταμόσχευση νεφρού, ήπατος, πνεύμονος και καρδιάς), από την 1η Ιουνίου έως την 31η Αυγούστου κάθε έτους.

Δικαιολογητικά

Οι δικαιούχοι οφείλουν να καταθέσουν τα ακόλουθα δικαιολογητικά για να λάβουν την αποζημίωση

1) Υπεύθυνη δήλωση στην οποία να δηλώνεται ότι:

  • ο δικαιούχος δεν έλαβε ούτε θα λάβει την αποζημίωση αυτή από άλλον φορέα κοινωνικής ασφάλισης ή το δημόσιο ή άλλον φορέα, και
  • δεν έχει νοσηλευτεί σε νοσηλευτικό Ίδρυμα, δημόσιο ή ιδιωτικό, άνω των 46 ημερών στο χρονικό διάστημα, από την 1η Ιουνίου έως την 31η Αυγούστου

2) Ιατρική γνωμάτευση, από ιατρό σχετικής με την πάθηση ειδικότητας, Νοσοκομείου, (νοσηλευτικού ιδρύματος σχηματισμών του ΕΣΥ, Πανεπιστημιακού, Στρατιωτικού νοσηλευτικού ιδρύματος, ΝΠΙΔ μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, συμβεβλημένων κλινικών και Μ.Χ.Α. – Μ.Τ.Ν.) στην οποία να βεβαιώνεται η πάθηση και η συνέχιση της θεραπείας, κατά το ως άνω αναφερόμενο χρονικό διάστημα.

3) Απόφαση της Επιτροπής ΚΕΠΑ ή άλλης αρμόδιας Επιτροπής με πιστοποίηση της αναπηρίας ίσης ή μεγαλύτερης του 67% για παθήσεις των πνευμόνων.

Καταληκτική ημερομηνία

Οι αιτήσεις θα πρέπει να υποβληθούν μέχρι και την 29η Φεβρουαρίου 2024.

Διαβάστε ολόκληρη την ανακοίνωση εδώ

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις