Breaking news

Εργασία
A

«Πρεμιέρα» έκανε η νέα ηλεκτρονική πλατφόρμα του Gov.gr για τη χορήγηση βεβαίωσης οφειλών, μέσα από την οποία πιστοποιούνται υφιστάμενες χρηματικές οφειλές προς τους χρηματοδοτικούς φορείς, το Δημόσιο και τους Φορείς Κοινωνικής Ασφάλισης.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για μία νέα πλατφόρμα, την οποία σύστησε η Γενική Γραμματεία Χρηματοπιστωτικού Τομέα και Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους η οποία λειτουργεί συμπληρωματικά και δεν υποκαθιστά τη θεσμοθετημένη από το Ν. 5072/2023.

Ωστόσο, υποχρέωση των servicers είναι να εγκαταστήσουν εφαρμογές και συστήματα προσωποποιημένης πληροφόρησης των δανειοληπτών μέχρι την 30η Μαρτίου 2024.

Επισημαίνεται ότι, η πρόσβαση στην ηλεκτρονική πλατφόρμα πραγματοποιείται ηλεκτρονικά με ένα κλικ εδώ και ο ενδιαφερόμενος εισέρχεται στην πλατφόρμα με τους κωδικούς του στο Taxisnet.

Τέλος σημειώνεται ότι, η εξυπηρέτηση των ενδιαφερομένων οφειλετών στη χρήση της πλατφόρμας βεβαίωσης οφειλών λειτουργεί υποστηρικτική υπηρεσία από τους εκπροσώπους της Γενικής Γραμματείας, κατόπιν ραντεβού μέσω της ψηφιακής πλατφόρμας myEGDIXlive.gov.gr ή καλώντας στο 213 212 5730.

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις