Breaking news

Δημοτικές εκλογές
A

Σαν «βόμβα» έπεσε στον Δήμο Αλεξάνδρειας, του Νομού Ημαθίας, η απόφαση του Τριμελούς Διοικητικού Πρωτοδικείου Βέροιας για επανάληψη των δημοτικών εκλογών. 

Το δικαστήριο αποφάσισε ότι κακώς ο συνδυασμός «Μαζί ΑλλάΖΟΥΜΕ» με επικεφαλής την Δώρα  Κουρκουτά, την οποία εκπροσώπησε το δικηγορικό γραφείο Ανδρέα Λοβέρδου, δεν είχε ανακηρυχθεί από το Πρωτοδικείο υποψήφιος τον Αύγουστο, με αποτέλεσμα να μην μπορέσει να συμμετάσχει στις δημοτικές εκλογές του περασμένου Οκτωβρίου.

Την είδηση έκανε γνωστή, μέσω ανάρτηση της στα social media, η κα. Κουρκουτά, κάνοντας λόγο για «δώρο από τον Άη Βασίλη».

Σημειώνεται πως το Πρωτοδικείο είχε κρίνει ότι στο ψηφοδέλτιο του συνδυασμό της κυρίας Κουρκουτά δεν υπήρχε ο απαιτούμενος αριθμός γυναικών, κάτι που όμως δεν δέχθηκε το Διοικητικό Πρωτοδικείο Βέροιας, κάνοντας δεκτή την προσφυγή καθώς έκρινε πως με τις αλλαγές που επήλθαν στο ψηφοδέλτιό της  μέσα στις προβλεπόμενες προθεσμίες από την εκλογική νομοθεσία, είχε τελικά δικαίωμα συμμετοχής στις δημοτικές εκλογές της 8ης Οκτωβρίου 2023.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στις εκλογές του Οκτωβρίου, δήμαρχος εξελέγη ξανά, από τον πρώτο γύρο, ο Παναγιώτης Γκυρίνης με τον συνδυασμό «Ώρα Ευθύνης» και ποσοστό 79,73%. Ο αντίπαλος του, Ηλίας Ιακουβίδης, με τον συνδυασμό «Λαϊκή Συσπείρωση», είχε έρθει δεύτερος με ποσοστό 20,27%.

Δεν αποκλείεται πάντως, ο κ. Γκυρίνης να προσφύγει στο Συμβούλιο της Επικρατείας ζητώντας να αναιρεθεί η απόφαση του Διοικητικού Πρωτοδικείου Βέροιας.

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις