Breaking news

ΙΝΤΙΜΕ
A

Δικαιούχοι δωρεάν εισιτηρίων για να μετακινούνται με τα λεωφορεία του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης (ΟΑΣΘ) είναι παιδιά, που φιλοξενούνται σε δομές σωματείων μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα.

Πιο συγκεκριμένα, δόθηκαν περίπου 40 ετήσιες κάρτες απεριορίστων διαδρομών σε παιδιά, που μεγάλωσαν στο Ελληνικό Παιδικό Χωριό στο Φίλυρο και στο σπίτι του Χαμόγελου του Παιδιού στον Φοίνικα, μετά από απόφαση του διοικητικού συμβουλίου του οργανισμού.

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του οργανισμού, κ. Κώστας Τσαγγίρης ανέφερε σχετικά ότι: «Για ακόμα μία χρονιά ο ΟΑΣΘ καλύπτει όλες τις ανάγκες μετακίνησης των παιδιών προς και από το σχολείο και κάθε τους δραστηριότητα. Στον Οργανισμό Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης νιώθουμε μεγάλη χαρά που συμβάλλουμε κι εμείς στην κάλυψη των αναγκών των παιδιών».

Ποιοι δικαιούνται δωρεάν ή μειωμένο εισιτήριο στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς (ΜΜΜ)

Σε αποφάσεις του υπουργείων Οικονομικών, Εθνικής Άμυνας, Υποδομών και Μεταφορών που δημοσιεύθηκαν στο Φύλλο Εφημερίδας Κυβερνήσεως (ΦΕΚ), τον Νοέμβριο του 2023, καθορίστηκαν οι δικαιούχοι δωρεάν ή μειωμένου εισιτηρίου.

Ειδικότερα, οι δικαιούχοι δωρεάν εισιτηρίου στις αστικές συγκοινωνίες της Περιφέρειας Αττικής και του συγκοινωνιακού φορέα της Περιφερειακής Ενότητας Θεσσαλονίκης είναι οι εξής: 

  • Οι Δόκιμοι Έφεδροι Αξιωματικοί (ΔΕΑ) και οι οπλίτες που εκπληρώνουν τη στρατεύσιμη στρατιωτική υποχρέωση στην Περιφέρεια Αττικής ή στην Περιφερειακή Ενότητα Θεσσαλονίκης, κατά τις διατάξεις της στρατολογικής νομοθεσίας.
  • Οι ανάπηροι αρμοδιότητας ΥΠΕΘΑ και οι συνοδοί τους (θεράποντες – θεραπαινίδες), που διαμένουν στην Περιφέρεια Αττικής ή στην Περιφερειακή Ενότητα Θεσσαλονίκης.
  • Οι αναγνωριζόμενοι ως αντιρρησίες συνείδησης που εκπληρώνουν εναλλακτική υπηρεσία στην Περιφέρεια Αττικής ή στην Περιφερειακή Ενότητα Θεσσαλονίκης, κατά τις διατάξεις της στρατολογικής νομοθεσίας.

Ποιοι δικαιούνται μειωμένο εισιτήριο

Μειωμένο εισιτήριο στις  αστικές συγκοινωνίες της Περιφέρειας Αττικής δικαιούνται οι ακόλουθοι: 

  • οι μαθητές των Ανώτατων Στρατιωτικών Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων (ΑΣΕΙ) και των Ανώτερων Στρατιωτικών Σχολών Υπαξιωματικών (ΑΣΣΥ) με έδρα λειτουργίας εντός της ίδιας Περιφέρειας, εκτός από τους μαθητές της Σχολής Αξιωματικών Νοσηλευτικής (ΣΑΝ) που απολαμβάνουν το μέτρο λόγω της παράλληλης φοίτησής τους στο Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Ομοίως, δεν απαλλάσσονται οι μαθητές της Στρατιωτικής Σχολής Αξιωματικών Σωμάτων (ΣΣΑΣ), που απολαμβάνουν το μέτρο λόγω της παράλληλης φοίτησής τους στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.

Το δικαίωμα δωρεάν ή με μειωμένο κόμιστρο μετακίνησης εξασφαλίζεται με τη διάθεση από τον ΟΑΣΑ ηλεκτρονικών καρτών μετακίνησης και με την έκδοση μειωμένου εισιτηρίου ή κάρτας μετακίνησης από τον ΟΑΣΘ  στις ως άνω κατηγορίες δικαιούχων.

Διαβάστε τις σχετικές αποφάσεις

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις