Breaking news

ΙΝΤΙΜΕ
A

Στο νέο, πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο ενάντια στην ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων στη χώρα θα συμμετάσχουν οι εκπαιδευτικοί, καθώς η Ομοσπονδία Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης (ΟΛΜΕ) προκήρυξε τρίωρη στάση εργασίας για την Πέμπτη.

Ειδικότερα, απευθύνεται κάλεσμα από την ΟΛΜΕ στους εκπαιδευτικούς να συμμετάσχουν στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο απέναντι στο νομοσχέδιο για την Επαγγελματική Εκπαίδευση και την ίδρυση Ιδιωτικών Πανεπιστημίων, που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 1 Φεβρουαρίου και ώρα 12 το μεσημέρι, στα Προπύλαια.

Για να καταφέρουν οι εκπαιδευτικοί να συμμετάσχουν στη συγκεκριμένη κινητοποίηση, η ΟΛΜΕ προκήρυξε στάση εργασίας την ίδια ημέρα, από τις 11 το πρωί έως τη λήξη της βάρδιας. 

Παράλληλα, η ΟΛΜΕ ανακοίνωσε ότι οι στάσεις εργασίας θα διαρκέσουν μέχρι την Πέμπτη 29 Φεβρουαρίου για να αποτραπεί η διαδικασία της αξιολόγησης, ενώ αφορούν στην πρώτη ή τη δεύτερη βάρδια εργασίας των εκπαιδευτικών στα σχολεία.

Ανακοίνωση 

Πιο αναλυτικά, η σχετική ανακοίνωση, της ΟΛΜΕ έχει ως εξής:

«Το ΔΣ της ΟΛΜΕ, σε υλοποίηση της απόφασης της ΓΣ Προέδρων των ΕΛΜΕ (11-2-2023), προκηρύσσει 3ωρες στάσεις εργασίας για την πρώτη ή τη δεύτερη βάρδια εργασίας από Πέμπτη 01/02 έως και Πέμπτη 29/02/2024 στο πλαίσιο της αποτροπής της υλοποίησης του ν.4823/21 και της ΥΑ 9950/ΓΔ5/27-01-23 (παρακολούθηση μαθημάτων από αξιολογητές κλπ).

Όλες και όλοι στις κινητοποιήσεις κατά των ιδιωτικών πανεπιστημίων.

Το ΔΣ της ΟΛΜΕ στηρίζει το δημόσιο χαρακτήρα των Πανεπιστημίων και καλεί όλους και όλες να συμμετέχουν μαζικά στην κινητοποίηση των φοιτητών/-τριών την Πέμπτη 01/02 στις 12 στα Προπύλαια (και σε όλες τις κινητοποιήσεις ανά τη χώρα).

Για τον λόγο αυτό προκηρύσσουμε στάση εργασίας από τις 11.00 έως τη λήξη της βάρδιας».

Νέο συλλαλητήριο την Πέμπτη 1 Φεβρουαρίου

Ο Συντονισμός των Φοιτητικών Συλλόγων της Αθήνας ανακοινώνει πως οι Φοιτητικοί Σύλλογοι προχωρούν σε νέο μεγάλο συλλαλητήριο φοιτητών, μαθητών, εργαζομένων στα ΑΕΙ την Πέμπτη 1 Φλεβάρη στις 12 μ. στα Προπύλαια και σε νέο γύρο Γενικών Συνελεύσεων την επόμενη βδομάδα που όλοι οι σύλλογοι θα αποφασίσουν την συνέχεια και κλιμάκωση του αγώνα τους με νέες μαζικές κινητοποιήσεις, καταλήψεις και δράσεις.

Επίσης, όπως τονίζουν στην ανακοίνωσή τους, θα προχωρήσουν σε κοινή συνέντευξη Τύπου με εκπροσώπους του συλλόγου ΔΕΠ και των συλλόγων εργαζομένων στα ΑΕΙ, ενώ θα συμμετάσχουν στα συλλαλητήρια των εργατικών σωματείων το Σάββατο 27 Ιανουαρίου, στις 12:00 στο Πάρκο Ελευθερίας ενάντια στη σφαγή του Παλαιστινιακού λαού.

Ενώ, υπό κατάληψη βρίσκονται περισσότερες από 100 πανεπιστημιακές σχολές στη χώρα, καθώς οι φοιτητές αντιδρούν στην ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων στη χώρα.

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις